Mālama

He maikaʻi paha ka holoi ʻana i kou lauoho i kēlā me kēia lā, hiki nō a i ʻole ke hana ia

ʻO ka poʻe loea i komo pū i ke aʻo ʻana i ka hana o ka lauoho, pono ia e hiki ke holoi i ka lauoho i kēlā me kēia lā, ʻoiai nā mea kemikū i loko o nā shampoos he nui e hoʻopilikia i ka kūlana o ka lauoho. Hiki i nā ʻaka ke hoʻomaka e hoʻokaʻawale, hopu koke i ka lepo, e haʻalele i ka luster a me ke ola nui.

Akā i kekahi manawa pono e holoi ʻia ka lauoho i kēlā me kēia lā e nānā i ke ʻano a me ka nani. Hoʻopau maoli kēia pilikia no ka poʻe nona nā lauoho i makemake i nā aila.

Hiki ke hōʻemi ʻia nā hopena ʻino o ka shampoo inā ʻoe e koho i ke ʻano kūpono. No ka hoʻohanaʻana i kēlā me kēia lā, kūpono kahi lawaiʻa maʻalahi. I ka manawa like, pono e hoʻopili i kahi liʻiliʻi o ka shampoo i ka lauoho - ninini i kahi liʻiliʻi o ka pākaukau, ninini me ka wai a me ka lae. ʻO ka pahū hopena e pono ai ʻoe e holoi koke i kou lauoho a holoi pono i ka wai. E hana hou i ke kaʻina hana inā pono. No ka holoi lauoho o kēlā me kēia lā, ʻoi aku ka maikaʻi o ka wai maʻemaʻe.

ʻO ka mea nui i ka holoi ʻana i ka lauoho i kēlā me kēia lā, ʻaʻole pono ka shampoo i ke poʻo no ka hapanui o ka minuke, lōʻihi ka lōʻihi o ka ʻū ʻana i loko o ka lauoho a me ke poʻo.

ʻAʻole pono ʻoe e hoʻopili i ka shampoo ma ka lōʻihi holoʻokoʻa, no ka mea, ʻo nā aʻa ke lilo nui. No laila, i ka wā e holoi ai i ka lauoho, e hoʻomoʻi maikaʻi i ka shampoo ma ke aʻa, hoʻoponopono i ka ʻoki a holoi i ka umu i ka wai. I ka wā holoi, e hoʻoneʻe ʻia hoʻi ka lepo mai nā ʻōlelo aʻoaʻo, ʻaʻole ʻike ʻia lākou i ka hopena pololei o nā mea ʻeneka shampoo. Ma hope o ka hoʻopili ʻana i ka shampoo ma ke poʻo, pono pono e holoi pono iā ia me ka wai kahe.

ʻO ka mālama lauoho lauoho

ʻAʻole pono e hoʻohana i kahi kāʻele i holoi ʻia i kēlā me kēia lā, no ka mea hiki ke hōʻiliʻili i ka hoʻonohonoho o ka lauoho a hoʻoluhi i nā kaumaha. Ma hope o ka holoi ʻana, lawa ka noi ʻana i nā pale palupalu palupalu ma nāʻaoʻao.

Ke holoi i kou lauoho i kēlā me kēia lā, hoʻomaloʻo maikaʻi. E hōʻino nui ʻoe i kou lauoho inā hōʻike ʻoe iā ia i ka mea holoi lauoho, hao ʻia a hao ʻole paha i kēlā me kēia lā. Hoʻohana i kēia mau mea iʻoi aku ma mua o ʻelua mau manawa i ka hebedoma. ʻOi aku ka maikaʻi inā he lauoho maoli ka lauoho, ʻoiai ua ʻai ʻoe me ka ʻaina kakahiaka a hana i ka hana ʻana.

E makaʻala pono i ke hoʻohui ʻana i kou lauoho. E mālama pono iā lākou ma mua o ka holoi ʻana. Ma hope o ka holoi ʻana, ma ke ʻano ʻē, kali a maloʻo ka maloʻo loa. Inā ʻoe e kāwili i ka lauoho, e palahalaha a e lilo koke a palupalu.

Inā ʻoe e holoi i kou lauoho i kēlā lā i kēia lā, mai poina e hoʻopau iā lākou me nā masks kūlohelohe e pili ana i ka huaʻai moa, ka meli, kefir a i ʻole nā ​​mea hoʻonaninani i ka hopena pule.

ʻO kekahi wahi o ka mōʻaukala

Mai nā wā kahiko ma Rūsia aia kahi lā ʻauʻau kahiko ma ka Pōʻaono. ʻO kēia lā ka mea e holoi ai nā kānaka a pau, me ka manaʻo ʻole, e holoi i ko lākou lauoho. ʻAʻole iʻoi aku ma mua o hoʻokahi pule. ʻOiai kekahi ʻano hoʻohālikelike o nā kaʻina wai no ka lauoho, ua hoʻokaʻawale mau ʻia nā nani Russian Laki e kahi chyt scythe. ʻO ka lauoho ākea a me ke kapa nani ka haʻaheo o nā wahine, a ʻaʻole lākou e kū i ka pilikia o ke oho lauoho. ʻO ka hoʻopiʻi ʻana mai ka ʻike o nā hanauna i hala, ke ʻano ka mea hiki iā ʻoe ke holoi i kou lauoho ma mua o ka hebedoma, me ka hōʻeha ʻole i kou lauoho.

He aha ka mea e kū i kēia manawa ke pono e holoi i kou lauoho i kēlā me kēia lā, a me ka mea e hana ai inā ʻaʻole mau ka lauoho i ka lōʻihi no ka lōʻihi. Ma hope o nā mea a pau, ehia mau manawa a mākou e lohe ai i nā hoʻopiʻi mai nā kaikamahine: "holoi i kēia lauoho, akā ʻaʻole e holoi, ma hope o kekahi mau hola, ʻaʻohe hōʻailona o ke ʻano hou." A i ʻole: "holoi ʻo ia i kona poʻo i ke kakahiaka, a ma ke ahiahi ua momona ʻo ia"

No laila e kū pono ia. No laila he aha ka mea e holoi ʻoe i kou lauoho i kēlā me kēia lā?

E hana i kēia, e noʻonoʻo pono i ke aha o kā mākou lauoho. Hiki ke hoʻohālikelike ʻia lākou me ka leole maʻamau, e like me ka huluhulu. E noʻonoʻo ua holoi ʻoe i kēia fiber. He aha ka hopena? ʻO ka pinepine e hoʻomaʻemaʻe ai, ʻoi loa ka lilo. Pēlā nō ka lauoho lauoho o ke kanaka, ʻoi pinepine ka holoi a hoʻomaʻemaʻe iā ia, ʻo ka mākaʻu ua lohi a maloʻo wale nō hoʻi. ʻO ka lōʻihi o ka wā, nalowale ka lauoho i kona ʻano kūlohelohe. Me kēia laʻana, ua maopopo ke kumu i hiki ʻole iā ʻoe ke holoi pinepine i kou lauoho.

Akā aia kekahi ala kūpono i kēia pilikia. Ma hope o nā mea āpau, ʻaʻohe ʻelua o nā kānaka like, kēlā me kēia ʻokē o ke kanaka ponoʻī i kona pono iho a me kona mau hiʻohiʻona pono o ke kino. A hilinaʻi nui ʻia i ke ʻano o ka hana kanaka. Inā hana ʻo ia i nā hana a a me ka haumia, ma muli o ka ulia o kona poʻo a lilo i lepo maʻemaʻe, a laila e ʻike ʻia ka pōmaikaʻi o ka holoi holoi ʻana o kēlā me kēia lā.

Pili ka pili i nā mea hoʻokūkū a mahele maʻamau nā poʻe e ʻike i ka hoʻoikaika kino kino.

Akā inā, no ka laʻana, holoi ka wahine i kona poʻo i ke kakahiaka, a noho hoʻi ma ka papaʻaina i kēlā lā kēia lā i kahi lumi maloʻo, a laila maʻa mau, ʻaʻole pono ia e holoi hou i kona lauoho i ke kakahiaka.

Ke hilinaʻi nui nui i ka manawa a me ka manawa. I nā lā wela, pono ia e lawe pinepine i nā kaʻina wai i nā manawa paʻa, ma nā lā hoʻoilo hoʻoilo - ʻaʻole hoʻi pinepine.

Kōkua kōkua

Ke nānā mākou i ka hopena hiki mai ka hoʻokaʻawale ʻana i nā kaʻina wai no ka hairline, ʻo ka nīnau aʻe e lilo i nā mea e hana ai a pehea e hoʻomaʻemaʻe iā mākou iho i ka holoi pinepine ʻana o ka lauoho. Hāʻawi i ka hoʻomaʻamaʻa liʻiliʻi, inā ʻoe e holoi i kou lauoho i kēlā me kēia lā, hiki ʻole ʻoe ke holoi holoi ʻia no nā lā 10. ʻO ka koho maikaʻi loa e holoi mua i ka lauoho i kēlā me kēia lā, a laila ma hope o ʻelua, a, inā pono, hiki i hoʻokahi manawa i ka hebedoma. No laila, ʻaʻole e holoi i kou lauoho i kēlā me kēia lā, e kūpono maoli ia, pono ʻoe e hoʻoponopono hou iki. Akāʻo kekahi e pono e holoi pinepine ai, i ka liʻiliʻi, i kēlā me kēia lā, e hilinaʻi wale ia i ke kūlana.

Hoʻololi i kāu hana a wikiwiki i ka pilikia o ka pehea e hooki ai i ka holoi ʻana i kou lauoho i kēlā me kēia lā, pono ʻoe:

  1. E koho i ka shampoo kūpono e like me kāu ʻano o ka lauoho.
  2. Inā hiki, hoʻopau, a hoʻoemi i ka liʻiliʻi, nā huahana hulu e like ai: nā mea kanu, mousses, varnish, etc.
  3. Mai hoʻohana i nā scallops. Hoʻalahalaha lākou i kahi kukui mai ka aʻa, ma ka lōʻihi o ka lauoho.
  4. Inu i nā ano he nui.
  5. ʻAi maikaʻi. Pono ke kino e loaʻa i nā huaora pono a pau, nā minelala a me nā huina ʻē aʻe.
  6. Hana i kahi massage poʻo.
  7. Ma hope o ka holoi ʻana, e holoi i ka lauoho me nā decoction ʻano kanu. He kaula, chamomile, calendula, kaumaha ka pona no kēia mau kumu.
  8. Hiki iā ʻoe ke holoi i kou lauoho me kahi nāwaliwali nāwaliwali o ka paila cider apple, a i ʻole ia me ka wai lemon (2 mau pākolu no ka lita o ka wai).

He mea nui e hoʻomanaʻo! ʻO ka ʻoi pinepine aʻoi aku ka holoi ʻana i kou lauoho me nā meaʻokoʻa ʻē aʻe, ʻoi aku ka nui a ʻoi aku ka lilo a me ka lepo.

Pehea e hana ai ka shampoo?

ʻO ka maʻamau o ka holoi ʻana i ka lauoho he mea makemake i ka pilikino pilikino, akā ke ʻae nei nā loea e ʻaʻole e holoi i kou lauoho no nā lā he maʻamau. ʻO ka hōʻike nui ʻana i ka wai paʻakikī, shampoos, a me nā mea hōʻuluʻulu lauoho hiki iā ʻoe ke maloʻo a ʻoliʻoli a maloʻo kou lauoho.

- ʻO ka māka ke hana i ka sebum (kahi hana o ka hana a nā kelima sebaceous), a ʻo ka shampoo he emulsifier ka mea e hopu i kona nui a hoʻopau i ka lepo. Akā inā e holoi pinepine ʻoe i kou lauoho, hiki iā ʻoe ke hoʻomaʻemaʻe i kou lauoho ma ka palala ʻana, a lūlū aku ʻo Angela Lamb, MD, ke kōkua loea o dermatology ma Mount Ikan School of Medicine ma Mount Sinai (New York, USA).

No laila, ʻo ka liʻiliʻi liʻiliʻi o nā momona i nā aʻa o ka lauoho he mea maʻamau wale nō, akā pono nō hoʻi.

He mea pōʻino paha i ka holoi ʻana i kou lauoho i kēlā me kēia lā?

Inā palau ke poʻo a nānā, pinepine hiki iā ʻoe ke holoi a me ka lauoho. Ua haʻi ʻia kēia e Anna Dovgopol, kahi dermatologist, trichologist, cosmetologist, dermatologist oncologist o ka Olga Dovgopoloi Wrors Clinic.

Pono ʻoe e holoi i kou lauoho ke loaʻa i kahi maʻemaʻe. Mai makaʻu i ka holoi ʻana i kēlā me kēia lā inā he lauoho aila ʻoe. Eia kekahi, mai poina e hoʻohana i kahi shampoo e kūpono i kou ʻano lauoho. Akā i ka manawa anuanu, pono i ka lauoho lauoho ka mālama ʻana:

  • Palekana i kou lauoho mai ke anuanu a me ka makani, e noʻonoʻo pono e komo i kahi lei a i nā pāpale hoʻi.
  • ʻOki i nā pau o ka lauoho, ʻoiai inā ka wāwahi.
  • Moisturize kou poʻo. I ka hāʻule, aneane nā kānaka āpau maloʻo, no laila i loko o kēia manawa he mea nui e hoʻohana i ka shampoo, aia kahi i kanu a me meaʻai.
  • ʻO ka haʻahaʻa o ka mahana, ʻoi aku ka maikaʻi. Pono e hāʻawi i ka lauoho hoʻomaha ma luna o ke kauwela. Ma hope o ka holoi ʻana i kou lauoho, hoʻopaʻa i kou lauoho me ke kāwele a waiho maloʻo maoli. Hoʻemi i ka hoʻohana ʻana o nā lau maloʻo a me nā curling irons.
  • Inā e hoʻoheʻeʻe ʻoe i kou lauoho, hāʻawi i ka makemake i nā pālima haʻahaʻa, a hana mau i nā makika homemade e hoʻoikaika i ka lauoho.
  • ʻAi maikaʻi. No ka lauoho olakino, pono e iho mai nā huaora a me nā minuke mai waho mai, akā no ka loko nō hoʻi.

He aha ka mea e hoʻomaʻemaʻe i kou lauoho e lōʻihi?

Hiki ke nānā aku ka lauoho i ka holoi ʻole ʻana i kēlā me kēia lā. No ka laʻana, shampoos maloʻo e hoʻomoʻa i ka sebum, a ʻoi ka lauoho i maʻemaʻe a hoʻomaʻemaʻe ʻē aʻe. Inā ʻaʻole ʻoe makemake e hoʻopilikia me ka shampoo maloʻo i ke kakahiaka, e kāpīpī i ka aʻa lauoho ma mua o ka hele ʻana e hiamoe. I ka pō, e hoʻokuʻu ʻia ka sebum, a ʻo ia ke ʻano "paleī" e pale ai i ka lauoho mai ka hoʻonā ʻana.

Mai holoi i kou lauoho i ka wai wela - e hoʻolalulu i ke aniani, hoʻoikaika i ka hana ikaika o ka sebum, a lilo ka lauoho i ka wikiwiki.

He maikaʻi inā loaʻa ka shampoo i nā extracts o ka mint, nettle, chamomile, sage, seaweed a jojoba. Hoʻemi lākou i ka hana sebum a kūpono i ka mālama lauoho ulu.

Mai poina e holoi pinepine i ka kuʻekuʻe, no ka mea he nui ka lepo, ka sebum a me nā huluhulu huluhulu mea hōʻiliʻili i kona mau niho.

No ke aha wikiwiki ka lauoho o nā lauoho: nā kumu nui

Ma mua o ka noʻonoʻo e pili ana i ka mālama kūpono, pono mākou e hoʻomaopopo i nā kumu āpau i hiki ke nānā ʻia o ka momona nui.

E pili ana kēia:

  • ʻO ka hapa o nā huaora. ʻO ka momona o ke kino ma lalo o ka ʻili e hiki ke hōʻailona i ko mākou kino e pili ana i ka nui o nā mea i kanu ʻia. A i kēia hihia, pono ʻoe e nānā i kāu ʻai,
  • ʻAʻole lawa ka wai i loko o ke kino. Mai poina e inu i ka liʻiliʻi o ʻelua lita i ka lā, no ka mea pono e palu i ka ʻili wale nō, ʻaʻole nō hoʻi i ka lauoho,
  • ʻO ka mālama ponoʻana i nā curl. Inā ʻoe e holoi i kou lauoho i kēlā me kēia ʻekolu mau lā a he aila paha ke poʻo, a laila pono ʻoe e hoʻolohe i ke ʻano o ka holoi ʻana. ʻAʻole wela a i ʻole anu luna paha ka wai. Mai hoʻomoʻa i ka shampoo i loko o nā aʻa me kou ikaika āpau, ʻoi aku ka maikaʻi inā e hoʻohui pū i ka holoi holoi maʻamau me ka ʻoluʻolu ʻoiʻi o ka ʻili.
  • Ka hoʻohana ʻana i nā huahana kāhiko haʻahaʻa haʻahaʻa. Inā ʻoe e hūnā i kahi varnish liʻiliʻi ma nā kuʻekuʻe i kēlā me kēia lā, a laila ma ka hopena o ka lua o ka lā, ke like ka nānā ʻana o kou lauoho me kahi kāwele holoi. No laila, mai hana pono i nā mea hana like ʻole, ʻaʻole i kēlā me kēia lā e hele ai i kekahi hanana.

Eia kekahi, mai poina e pili ana i kahi pākohu ʻoluʻolu o nā curl. Ma hope o nā mea a pau, pono kēlā me kā mākou lauoho i mālama pono. ʻO kahi koho kūpono e lilo i mask nui i koho ʻia no kāu ʻano, e pono ke noi ʻia i hoʻokahi manawa ma ka hebedoma.

ʻĀ, ua wehewehe mākou i nā hiʻohiʻona hewa o ka hoʻololi ʻana i ke kāwele poʻo, akā inā pehea ʻoe e heluhelu nei i kā mākou moʻolelo ma hope o kaʻoiaʻiʻo. He aha inā inā ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hoʻokuʻi i ka lauoho ʻaila maʻamau? I kēia hihia, hiki iā mākou ke makemake wale i hoʻokahi mea - hoʻomanawanui!

ʻOiaʻiʻo, i ke ʻano o ka lauoho hoʻi e hoʻi i ka maʻamau, pono ʻoe e hoʻopau i nā manawa a me ka hoʻoikaika. ʻO ka mea mua, pono ʻoe e hoʻopau koke e holoi i kou lauoho i kēlā me kēia lā. ʻO kaʻoiaʻiʻo, i kēia hihia pono ʻoe e hele me ke poʻo lepo, akā ma hope o kou lauoho ke nānā aku nei he nani wale.

E hoʻomaka me ka hoʻāʻo, e hana i kahi "brainwash" hoʻokahi i kēlā me kēia lā ʻelua. Ma ke ala, ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻomaka ʻana i ke papa hoʻoponopono hoʻomau i ka hoʻoilo, ʻoiai ma lalo o ka pāpale ka mea maʻalahi loa e hūnā i nā ʻoma e hele mau ana ma luna o kou poʻo. I ka wā, e hoʻonui mālie i ka wā hoʻomaha mai nā lā ʻelua a i ʻekolu.

Hoʻolohe ʻAe nui nā punawai i ka Pūnaewele e ʻōlelo ʻoluʻolu e holoi i kou lauoho no hoʻokahi mahina i pau koke ai nā curls i ka momona. Akā ʻaʻole i hiki ke koho ʻia kēia koho.

ʻO ka mea mua, inā ʻaʻole ʻoe e holoi no kahi mahina, a laila hiki iā ʻoe ke kiʻi i ka makana ʻoi "bonus" a me nā lauoho lohi ʻole. A ʻo ka lua, ʻoiai ʻaʻole ʻoe e hopohopo i kēia mau mea ʻuʻina liʻiliʻi, a laila e haʻalele wale i ka hale ma kēia ʻano. No laila, e hana mākou me nā ʻano nui ʻole o ka nee ʻana i ka pono e holoi pinepine i nā curl.

I kēia no nā ala kūikawā e pale i ka momona momona. ʻO ka mea mua, e nānā pono i ka maikaʻi o kāu shampoo. Inā ʻaʻole ʻoe e loaʻa i kahi huahana mālama lauoho kūpono no kekahi manawa lōʻihi, a laila e noʻonoʻo pono ai ke hana i kahi shampoo iā ʻoe iho.

No ka hana i kēia, pono ʻoe e kūʻai i kahi waihona sabona kūikawā no shampoo. He kūpono kekahi shampoo pēpē kūpono. E hoʻohui i kahi mau minuke o ka aila pono āu e makemake ai a me kahi palupalu nāwale o ka chamomile a mint paha i ka huahana. Hiki iā ʻoe ke hoʻohana i kēia shampoo ma ke ala like me ka mea maʻamau.

Inā hoʻohana mau ʻoe i ka bale, a laila hiki ke loli me ka cider cider maʻamau. ʻO ka hoʻomaʻamaʻa ʻia o kēlā ʻano home home ʻo ia ka nele i kahi kiʻi ʻoniʻoni e hoʻopuni ai i kēlā me kēia lauoho ma hope o ka noi ʻana i ka balmika, ka mea i hāʻawi ʻia i ka popoki wikiwiki. Eia nā mea, ʻaʻole kaupaona ka winika i nā curls, hiki ʻole ke hoʻopihapiha i kou helehelena.

E like me kāu e ʻike ai, ʻo ka holoi ʻana i kou lauoho i kēlā me kēia lā e hōʻino wale nō a he nui nā ala e hiki ʻole ai i kēlā mau ʻano.

ʻO ka mea nui, ʻaʻole ia e manaʻo i ka hopena wikiwiki, no ka mea pono ka liʻiliʻi o kou mau curls i hiki ke hoʻohana ʻia i kahi ala hou o ke ola. No laila, ahonui, hiki iā ʻoe ke kau i kou lauoho i ke alualu!

Hiki iaʻu ke holoi i koʻu lauoho i kēlā me kēia lā?

Pono ʻoe e holoi i kou lauoho ke loaʻa i kahi maʻemaʻe. Hoʻopili pinepine ka lau shampooing i nā lauoho me ka pono ʻole

ʻOiaʻiʻo, ʻaʻohe kānāwai i hoʻoponopono a loli ʻole e pili ana inā hiki iā ʻoe ke holoi i kou lauoho i kēlā me kēia lā, nui ka hana i kēlā me kēia lā mai ka wā kamaliʻi a ʻaʻole i hoʻopilikia kēia i ke kūlana o ko lākou lauoho. Kūpono nui: holoi i kou lauoho a lilo i lepo (a i ʻole aʻaila).

ʻO kēia ke ʻano ʻē paha nāʻokoʻa ʻokoʻa. ʻO ka poʻe e huha a e ʻike ʻia paha i ka lepo a me ka lepo i ka wahi hana, pono maoli lākou e holoi i ko lākou lauoho i kēlā me kēia lā, a ʻo ka poʻe i makemake i ka hana i loko o ka keʻena ʻaʻole pono ka pono.

E like me nā ʻōlelo a nā dermatologists a me nā stylists, ma lalo o nā kūlana maʻamau, ka holoi ʻana i kou lauoho i kēlā me kēia lā, ʻaʻole pono. ʻOiaiʻo ka lauoho ka momona. No ka hoʻohālikelike, e lawe i ka mū hulu hipa: ʻoi pinepine ka holoi ʻana, ʻoi aku ka nui o ka nānā aku. Mai ka holoi ʻana i kēlā me kēia lā, maloʻo ka lauoho a emi ʻole ka elastic.

ʻO ka hoʻopunipuni e hoʻomohala i kahi ala kūpono no ka mālama lauoho.

  • ʻO ka mea mua, pono ʻoe e koho i ka shampoo kūpono e like me kāu ʻano o ka lauoho.
  • ʻO ka lua, hōʻalo i ka hoʻohana pinepine ʻana i nā hāmeʻa like ʻana, e hoʻoponopono i nā varnish - he nui nā mea e hōʻeha ʻia i ka lauoho a hoʻohaumia iā lākou iho. Loaʻa ka lohi o ko lākou hoʻohana i ka manawa maʻamau e pono ai e holoi i kou lauoho.
  • ʻO ke kolu, mai kāwili i kou lauoho me kahi kuʻekuʻe - no laila e hoʻokaʻawale i nā momona o ka ʻili mai nā aʻa ma ka lōʻihi o ka lauoho a lilo ka poʻo i maʻemaʻe nui ma mua. No kēia mau pahuhopu, ʻoi aku ka maikaʻi e hoʻohana i ka lika massage.
  • Mai poina e hahai i kahi meaʻaiʻai kaulike e loaʻa ana i nā momona a me nā minela e pono ai, e inu i ka wai o ka nui.

ʻAʻole hiki ke kapa ʻia ʻo Shampooing - he hoʻopōʻino - hoʻomaikaʻi i ke kahe o ke koko i ka kui a hoʻomaʻamaʻa i nā follicle o ka lauoho me nā mea waiwai.Akā hiki i kēia kaʻina hana ke kūleʻa me kahi piʻi poʻo mua.

No ke aha e holoi ai i kou lauoho i kēlā me kēia lā?

Hiki iaʻu ke holoi i koʻu lauoho i kēlā me kēia lā? ʻAʻole manaʻo ka nui i ka hoʻopiʻi ʻana e pili ana i kēia pilikia, ʻoiai ʻo ka nui o ka hoʻohana ʻana i ka shampoo e hana ʻino hewa ma mua o ka maikaʻi.

  1. ʻO Shampoo i holoi i ka aila maoli mai ka lauoho, a laila e hōʻemi iki ʻia i kona ʻano kūlohelohe, e maloʻo a maloʻo hoʻi.
  2. Lā ka shampoo i nā kemika e hoʻonāukiuki i ke poʻo, ʻo ia hoʻi, ke alakaʻi ʻana i ka dandruff.
  3. Maʻalahi ka wai mai ka pā ma nā hihia he nui loa, hoʻohana ʻia kona hoʻohana i kahi kue i loko o ke ʻano o ka lauoho: lilo lākou i paʻakikī a palupalu.
  4. ʻOi aku ka paʻakikī o ka lauoho maʻemaʻe e mālama i ke ʻano, no laila he nui nā stylist i ʻōlelo ʻaʻole ʻoe e holoi i kou lauoho ma kahi o kahi lā ma mua o ka pena ʻana.
  5. ʻO ka wai wela, ka wela wela mai ka lauoho lauoho e hōʻino i ke aʻa, no laila shampooing pinepine kekahi o nā kumu o ka lau o ka lauoho.
  6. Hoʻopili ke kala helehelena a kala a ʻoi aku ka wikiwiki inā holoi ʻia kēlā me kēia lā.
  7. ʻO ka hoʻomaʻemaʻe ʻē aʻe o ko lākou lauoho, ʻoi aku ka wikiwiki o ka lilo i ka lau.

Wahi a nā dermatologists, ʻo ka maʻamau o ka holoi ʻana i kou lauoho i kēlā me kēia lā e hoʻonui pinepine i ka pilikia - e noho mau ka lauoho mai ka hoʻohana mau ʻana i ka shampoo a me ka hoʻomaʻemaʻe lauoho. Ma ka hope loa, lilo lākou i palupalu a maloʻo.

Ehia mau manawa pono i ka hebedoma e pono ai e holoi i kou lauoho?

Hoʻohālikelike ʻia ka loaʻa ʻana o ka shampooing e nā kumu he nui, akā aia kekahi mau kānāwai e pono ai e hahai:

  • ʻO ka lōʻihi, maloʻo, kuʻekuʻe olakino hiki ke holoi holoi ʻia ma mua o nā manawa a pau o 3-5 lā.
  • H holoi pinepine ʻia nā lauoho lauoho - i kēlā me kēia 2-3 mau lā.
  • Inā holo koke ka lauoho i ka wikiwiki, pono e hoʻohana i kahi shampoo kūikawā, aʻo ka holoi ʻana i kou lauoho ʻaʻole iʻoi aku i kēlā me kēia lā.
  • ʻO ka lauoho maʻamau e lawa i ka holoi i ka manawa 2 i ka pule.

ʻO ka mea hope loa, ʻo ka lūlū ʻana o ka holoi ʻana he mea maʻamau o ka makemake pilikino. Kauka maoli ia i ke poʻo, ke ʻano lauoho, ka ʻona, a me ka pinepine o ka hoʻohana ʻana i nā huahana a hoʻohana ʻia nā mea ʻē aʻe.

ʻO ka mea pōʻino, ʻo ka hapa nui o mākou ʻaʻole hoʻolohe mau i nā ʻōlelo aʻo a ka poʻe loea a me ka manaʻo maʻamau ma ka hapanui o ka hebedoma e pono ai ʻoe e holoi i ka lauoho. ʻO ka hoʻolaha hoʻolaha maʻalahi o nā shampoos hoʻonā i hiki ke hoʻohana ʻia i kēlā me kēia lā i kāna hana. A he nui ka hopohopo e holoi i ka lauoho o kēlā me kēia lā, me ka manaʻo e ʻike koke i nā curl nani e like me ka hoʻolaha.

ʻO ka mea pōʻino, hikiʻole ia ke hoʻokō me kēia me ka holoi ʻana o ka lauoho o kēlā me kēia lā, ʻoi aku paha, ʻo ka hopena ʻē aʻe e kū.

Hiki iaʻu ke holoi i koʻu lauoho i kēlā me kēia lā: ka pōʻino a me nā pono o ka holoi pinepine ʻana

Ua makemake nā wahine āpau e loaʻa ke olakino, olakino a kahe ʻana o ka lauoho. No ka mea ke waiho pinepine nei nā kūlana ola i ka nui o ka makemake, nui ka poʻe i makemake i ka holoi ʻana i kēlā me kēia lā, me ka manaʻo e hemo i ka lepo a me ka lepo i hōʻiliʻili iā lākou i loko o ka lā. Eia nō naʻe, e kū nei ka nīnau: he aha ka mea e hoʻomaʻemaʻe inā holoi i kou lauoho i kēlā me kēia lā?

Holoi lauoho lā: pono ia

Pono e holoi ʻia ka holoi ʻana o ka lauoho a lilo ʻia i lepo. Ua ʻike ʻia aia ka nui o nā kōpana liʻiliʻi loa, e hoʻomaka ai i ka exfoliate ma muli o ke mana o nā mea hōʻeha (akā, ʻaʻole hiki ke pale ʻia). Ma ke hopena, loaʻa ʻoe i ka palupalu a me nā palupalu. ʻO ka hoʻohanaʻana i kēlā me kēia lā i ka mākaukau alkaline e alakaʻi i ka hoʻohemo ʻana o ka pulu lauoho.

ʻOiaʻiʻo, ʻaʻohe palena kānāwai e pili ana i ka holoi ʻana o ka lauoho, ʻaʻohe hoʻi o ka hoʻonā maoli wale nō i ka nīnau: hiki iaʻu ke holoi i koʻu lauoho i kēlā me kēia lā. Hoʻohana ʻia ka hapanui wahine mai ka wā ʻōpio e holoi i ko lākou lauoho i kēlā me kēia lā a loaʻa nā lauoho nani.

I mea e hōʻino ʻole ai i kou mau curls, mea kūpono e holoi iā lākou ke manaʻo ʻoe ua lilo lākou i ka pehu.

Hoʻoholo kēia ala i ka maʻamau o ka holoi holoi ʻana e like me nā pono o kēlā me kēia wahine. No ka laʻana, inā pili kāu hana me ka ʻike mau ʻana i ka lepo, ka lepo, ka nui o kou holoi, ʻoiaʻiʻo, e holoi pono kou lauoho i kēlā me kēia lā. Inā kūpono ʻoe i nā lā āpau i kahi kūlana kūpono, a laila e lilo kēia hana i ke koho.

ʻAʻole ʻōlelo ʻo Dermatologists i kahi shampooing pinepine. Mālama ka lauoho. Inā e hoʻohālikelike mākou me ka aila huluhulu maʻamau no mākou, a laila e like ke kānāwai hoʻokahi: ʻoi aku ka nui o ka hoʻokau ʻana iā ʻoe i ka holoi, ʻoi aku ka nānā o kēlā me kēia manawa. Inā pono nā hana maʻemaʻe i kēlā me kēia lā, a laila e kōkua pono nā huahana mālama pono e hōʻemi i ko lākou hōʻeha.

Nā mea olakino me ka holoi pinepine ʻana

ʻAʻole noʻonoʻo ka hapanui o nā wāhine inā he pōʻino lākou e holoi i ko lākou lauoho i kēlā me kēia lā, ʻoiai ma ka nui o nā hihia hiki mai kēia ala e loaʻa ai nā pilikia ma mua o ka maikaʻi.

No ke aha e holoi ʻole ai i kou lauoho i nā kiʻekiʻe kiʻekiʻe? Hoʻolālā ka waihona alkaline o ka shampoo e kāpae i ka lula o ka lauoho maoli, pono ia e hāʻawi iā lākou i ka elasticity a hoʻomālamalama. ʻO ka holoi pinepine ʻana e alakaʻi i ka brittleness, maloʻo, hoʻonāukiuki i ke poʻo. Hoʻopili aʻe i nā mea kemikali o ka detergent, paʻakikī ka wai holo paʻakikī e hoʻopilikia i ke kūlana o ka lauoho. Manaʻo nā Stylists: e mālama i kou lauoho e maikaʻi aʻe i ka wā e hana ana i ka huluhulu a me ka hoʻouluulu ʻana, a laila ma ka lā hoʻokahi ma mua o ka hele ʻana i ka lauoho, pono ʻoe e holoi i kou lauoho.

ʻO ka wai wela, a me ka hoʻolaha ʻana i ka ea wela mai kahi holoi lauoho, hiki ke hoʻopau i ka hoʻolālā o ka lauoho a me ka cuticle, ka hopena o ka brittleness a me ka nalowale. ʻO ka hiʻohiʻona o nā curl waihoʻoluʻu i kahi wikiwiki wikiwiki e pau i kona ikaika me ka holoi pinepine.

ʻOiaʻiʻo ke lilo a kani i nā aila i hele wikiwiki ʻia inā holoi ʻia lākou i kēlā me kēia lā? Hoʻomaopopo nā Dermatologists ʻo ka hana o ka holoi ʻana i kou lauoho e hoʻonāukiuki i ka nui o ka pilikia me ka lauoho ʻaila: mai ka launa pū ʻana me ka ea wela a me ka wai, lilo hou nā hana o nā kelena sebaceous, no laila ua lilo nā aʻa a momona a maloʻo ka lua.

Ehia mau e holoi ai i kou lauoho?

Ke hoʻomaopopo nei inā hiki iā ʻoe ke holoi i kou lauoho i kēlā me kēia lā, pono ʻoe e hoʻoholo i ka ʻano o lākou. ʻAʻole koi kēia i ka manawa: ma hope o ka nānā ʻana i ke ʻano o ka lauoho no kekahi mau lā, hiki iā ʻoe ke hoʻoholo i ko lākou makemake i ka maloʻo a i ka momona momona. Hoʻomaʻamaʻa ke ʻano o nā curl e nā mea o waho: ka meaʻai, ka hoʻoilina, ke kūlana o ke poʻo, nā ʻōpū kūloko, a me ka mālama pono i kekahi lā a hiki i ka pōʻaiʻai hiki ke hoʻopilikia i ko lākou helehelena. ʻOkoʻa nā ʻepekema kanaka trichologists i ʻehā mau o ka lauoho:

Ke ʻike ʻana i kāu ʻano, e hana ʻoe i nā huahana mālama kūpono a holoi ʻia i ke ʻano holoi no kāu mālama.

Pono e holoi a ʻōlelo ʻokiʻoki paha ma ka hihia a haumia. Hoʻohana ʻia kahi pale moisturizing e pale aku me ka overdrying. Pono e kūpono ke kala a ke ʻano o ka lauoho. Pono e nānā ʻia nā ʻōpū o ka momona i kēlā me kēia lā, inā nalowale lākou i ka hou, hiki iā ʻoe ke hoʻohana i nā shampoos maloʻo.

Pono e mālama pono ai i ka lauoho maloʻo a maʻemaʻe, a mālama pono. No ka holoi holoi, ʻoi aku ka maikaʻi e hoʻohana wale i nā nāwaliwali a me nā emollien. I ka hopena o nā kaʻina hoʻomaʻemaʻe, e kau i kahi mask e hānai ai a i ʻole ke kūlana. Pono nā lauoho i hoʻopau ʻia i nā kaʻina hana e hiki ai ke mālama ʻia i kekahi manawa i ka hebedoma. ʻAʻole hiki i nā mea nona nā lauoho o kēia ʻano ke holoi holoi i ko lākou lauoho i kēlā me kēia lā, kahi helu kūpono o nā kaʻina wai - 1-2 mau manawa i ka hebedoma.

Pehea e hōʻalo ai i nā hopena o ka holoi holoi pinepine

E mālama i nā curl nani a olakino hoʻi, pono ʻoe e hoʻohana i nā huahana mālama kiʻekiʻe. Eia nō naʻe, aia kekahi mau puʻupu a ka mea hiki ʻole ke hōʻemi wale i nā hopena maikaʻi ʻole o ka holoi holoi pinepine ʻana, akā hāʻawi pū ka lauoho i kahi hiʻohiʻona nani:

  • hiki iā ʻoe ke holoi i kou lauoho me ka wai palupalu, ma hope o ka hoʻolapalapa ʻana a i ʻole e hoʻohui ʻia i ka wai lemon (vineka),
  • ku e kaomi mua o nā hana maʻemaʻe,
  • mai hoʻohana i ka wai wela a i ʻole.
  • holoi holoi pono ʻia mai ka shampoo, balm.

Manaʻo ka poʻe he nui ka shampooing ka hana maʻamau no ka noi a me ka rinsing shampoo. I ka ʻoiaʻiʻo, ke hana nei kēia kaʻina i kāna mau hana. Pono e hoʻōla i ka lauoho me nā manamana lima, lulu me ka hoʻomaʻemaʻe a hoʻomaʻemaʻe i ka ʻili. Hoʻole ia loa ia e huki i ka ʻili me kou mau kui, ʻaʻole wale kēia e hōʻeha, akā hiki nō hoʻi ke hoʻonāukiuki i nā kaʻina hana. I pono ʻoe e holoi i nā curls ma muli o ka momona momona, e hoʻopili pono i ka balm wale i nā ʻōlelo aʻoaʻo. ʻO ka holoi kūpono ʻana ka mea nui loa - e maloʻo i kou lauoho me ka mea maoli.

Hiki ke koho maikaʻi loa i ka holoi ʻana hiki i ka shampoo maloʻo a i ʻole nā ​​keʻena home e hiki ke hoʻi hou i ka hou a hoʻōla i kou curls i loko o kahi mau minuke.

Mai ke ʻano improvised i kumu kūpono a me ka palaoa rye. E neʻe wale i kahi kinikini liʻiliʻi i loko o nā curl a hui pū i ke koena me kahi kahe pinepine.

No laila hiki iā ʻoe ke hilinaʻi me ka ʻoi ʻana o ka holoi ʻana i kou lauoho he hihia pilikino. Hoʻopilikia wale ka holoi holoi ʻana inā maikaʻi nā koho maʻemaʻe a i hoʻohana ʻia. Uaʻike ka poʻe kauka trichologists i ka holoi ʻana i ka lauoho he hopena maikaʻi loa, ʻoiai e hōʻea ana i ka lauoho mai ka aila, ka lepo a me nā mea make. Eia nō naʻe, maʻamau kēia maʻamau inā hoʻohana nā huahana mālama mālama maikaʻi.

Hiki iaʻu ke holoi i koʻu lauoho i kēlā me kēia lā?

ʻO ka lauoho ke kiʻi, nani a kūpono i ke ʻano o ke kanaka. Eia kekahi, ʻaʻole kahi hihia inā he wahine koe. Hāʻawi ʻia ke ʻano o ka lauoho iā mākou e ke ʻano, e hiki iā mākou ke hoʻololi i nā mea āpau iā mākou iho. Hiki i ke kanaka ke lauoho o nā ʻāpana mānoanoa, lōʻihi a me nā kala, akā pono maʻemaʻe nā curl! Mai ke kamaʻilio me nā hoaaloha a me nā hoaaloha, ʻike mākou ua holoi ka hapa nui o lākou i ko lākou lauoho i hoʻokahi a ʻelua paha ma ka pule, e hoʻopaʻapaʻa mai kekahi e pono ke holoi i ko lākou lauoho i kēlā me kēia lā. ʻOiaʻiʻo ka poʻe ʻē aʻe e pono e holoi i ka lauoho i kēlā me kēia lā. No laila ʻo wai ka mea e hana pono ai?

No ke aha i piʻi koke ai ka lauoho?

ʻO ke kumu nui o ka hine ʻana o ka lauoho, ʻo ia ka mea i ʻike ʻia e nā kelepona sebaceous i hana ʻia e ka epidermis.

Mālama kēia pale lūlū maoli i ka hoʻolālā o ka lauoho mai ka hoʻomaloʻo ʻana, ka hopena maikaʻi loa o nā kūlana o waho e hāʻawi ana i ka elasticity. ʻO nā kumu ke hoʻomakeʻa ʻia o ka nui sebum:

  • ʻO nā maʻi ma ka ʻaila lele o ke kino,
  • ʻO ka hemahema hormonal
  • ʻO ka hapa o nā huaora
  • ʻAno maikaʻi
  • Ka hana nui o ka caffeine, ka hoʻohana ʻana i nā mea ʻole o nā meaʻai momona, nā aila a me nā mea milo.

Ma kahi o nā kumu i koho ʻia, hoʻomaʻamaʻa ke kino i ke ʻano like me ka hopena nui loa o ka hopena o ka detergents a me nā huahana mālama a me nā mea hana lauoho lauoho. ʻO ka pinepine pinepine o ka holoi ʻana i kou lauoho, ʻoi aku ka ikaika o kou lauoho me ka ʻaila. Hāʻawi ka holoi ʻana i kēlā me kēia lā i ka hopena me ka hoʻomaka ʻana o ka hopena ke wehe (ʻokaʻawale), a nalowale ka ʻike waho, a hoʻonui ʻia ka brittleness. ʻO kahi kumu e hoʻopili pū me kēia mau mea i hōʻike i ka dandruff.

Holo ka lauoho - hiki iaʻu ke holoi i koʻu lauoho i kēlā me kēia lā?

Hiki iā ʻoe ke nīnau i kēia nīnau i ke kauka wale nō. Hiki i nā kumu o ka lauoho o ka lauoho. Akā pono ʻoe e makaʻala i kēia manawa ke ʻike ʻoe i ka hāʻule mua loa o ke kuahi. Hiki iā lākou ke hōʻailona ʻaʻole i ka maʻi o ka metabolic i loko o ke poʻo wale nō, a me nā pilikia olakino ʻē aʻe. Hiki i ka lāʻau lapaʻau iho ke hoʻonāukiuki wale i ke kūlana. Hoʻokahi ʻōlelo aʻo - hele i ka trichologist. Lawe ʻo ia i kahi hoʻokolohua, hana i kahi maʻi a kau i nā hoʻomākaukau kūikawā no ka hāʻule ʻana o ka lauoho i kūpono i kou kūlana.

ʻO kekahi mau ʻōlelo aʻoaʻo pehea e hoʻolilo ai i kou lauoho i ka hana holoi holoi kūpono

Hiki iā ʻoe ke pau i ke aʻo ʻana a haʻi i ka pehea a ehia manawa i ka hebedoma e holoi i kou lauoho. Akā he aha ka hana me ka fait accompli? Ma lalo aʻe nei nā ʻōlelo aʻoaʻo a nā poʻe loea no ka poʻe e hoʻomaʻamaʻa i ko lākou lauoho i ka holoi ʻana i kēlā me kēia lā.

  1. E hoʻomaka i ka holoi ʻana i kou lauoho i kēlā me kēia lā. He mea maopopo nō ia mai kou hoʻoholo, ʻaʻole lākou e hoʻōki i ka "noi" no nā kaʻina i kēlā me kēia lā, akā lohi ʻoe e hoʻomaʻamaʻa i kāu mau curls i ka holoi ʻana iā lākou i kēlā mau lā ʻekolu.

ʻAʻole kāwele i kuʻuna i nā nī o ke poʻo i ka huʻu a i uhi paha me kahi pāpale, bandana, etc.

  1. E hōʻalo i kēlā me kēia minute i ka hoʻoponopono ʻana i nā lauoho. Ke hana nei i kēia, ua hāʻawi wale ʻoe i ka hiki ʻole o ka hoka ʻana o nā curl,
  2. Hoʻopili i ka nui o nā huahana mālama lauoho kūikawā - varnishes, gel foams a me nā mousses,
  3. Ma hope o ka hoʻohana ʻana i nā shampoos a me nā balms, e holoi i kou lauoho me ka mālama kūikawā,
  4. Pono e hoʻohana ʻelua ʻia ka shampoo, holoi a holoi holoi hoʻi ma hope o kēlā me kēia hoʻohana,
  5. E holoi i ka lauoho, hiki iā ʻoe ke hoʻohana i ka wai a hoʻolapalapa paha i ka wai, decoction o chamomile, calendula, sage, nā aila burdock, etc.
  6. ʻO ke ana o ka wai i ka wā e holoi ai i kou lauoho e ʻoi aku ka mahana ma mua o ke ʻano o ke kino.

No nā mea e huki nui ʻia i nā manipala palupalu, hiki iā ʻoe ke noi i kahi ʻiniki me ka decoction o ka nettle a i ʻole nā ​​ʻāpana birch. Eia kekahi, hoʻohana i ka wai poni lemon, kahi ma kahi o ka neʻe ʻana o ka lauoho e hoʻokaʻawale iā lākou ma hope o ka holoi ʻana.

No ka hoʻohuihui a mālama i kou lauoho, e hoʻāʻo e hoʻohana i nā huahana lauoho kūleʻa e kōkua iā ʻoe e hoʻihoʻi i ko lākou nani maoli a hoʻomālamalama.

Nā rula no ka holoi ʻana i kou lauoho

ʻO ka mea mua, pono ke hoʻomaopopo ʻia i ka wā ʻaʻohe o ka manawa kūpono ma waena o nā papa ʻelua o ka shampooing. Aia nō ka mea āpau ma ke ʻano o ka lauoho. E ʻōlelo, inā he lauoho maʻamau, a laila holoi pinepine ʻia ma mua o hoʻokahi mau manawa ʻelima.

Inā ʻoe ka mea nona kahi ʻano maloʻo o nā ʻalihi, a laila ʻaʻole pono ka lōʻihi o ka shampooing e emi mai ma kahi o ka hebedoma.

A ʻo kahi mea hoʻokahi: ʻo ka manawa pinepine, nā mea nona nā lauoho lauoho maloʻo ma ka holoi ʻana i ko lākou lauoho pinepine e hoʻohiolo pinepine i ka ʻeha. Akā naʻe, ʻaʻole kēia e hoʻonāukiuki wale i ke kūlana.

ʻO ke kumu o kēia hopena ʻo ia ka mea e pau iki i ka shampoo i ka hōʻili i ka ʻili. A me ka hoʻohana pinepine ʻana, hoʻonui ʻia ka hoʻomaʻemaʻe like i nā manawa. He mea kūpono loa e noiʻi i ka mālama ʻana i kahi pilikia e like me ia he mea pono ʻole me ka holoi pinepine ʻana o ke poʻo, akā, i nā ʻano aila.

Akā i kēlā mau kaikamahine e loaʻa ka lauoho lauoho e pono e holoi pinepine iā ia ma mua o nā mea āpau. ʻO ka wikiwiki o ka holoi ʻana i kēia hihia he ʻelua a ʻekolu mau lā. I kēia hihia, hiki iā ʻoe ke nānā pono ke kīnā ʻole i ka hōʻeha nui o kou lauoho.

Eia nō naʻe, ʻo ka hopena pololei ʻole i ka nīnau "ʻae ʻia e holoi i koʻu lauoho i kēlā me kēia lā?" - ʻaʻole. Paipai kekahi poʻe loea i ka liʻiliʻi ʻana i ka hoʻohana ʻana o nā ʻano wai āpau, no ka mea, ʻo ka chemistry e kū nei a hiki i ka wai maʻamau ke hoʻopōʻino nui i ke olakino.

Akā i koʻu manaʻo, ʻaʻole e hōʻike kahi ʻano like loa e pili ana i ka mālama ʻana i ke olakino ponoʻī e pili ana i ka molowali.

Akā ʻo ka hoʻopiʻi ʻana i ka pōʻino ʻokoʻa i ke olakino o kou lauoho mai ka hoʻohana nui ʻana i nā ʻano shampo. ʻO ka hopena kūpono loa ma kēia kūlana, e like me ka wā maʻamau, aia kekahi wahi i waena.

No ke aha hikiʻole ke holoi i kou lauoho i ke ao holoʻokoʻa

ʻO ke kumu nui o kēia kau palena ʻana ʻo ka mea pili i kahi shampoo, ʻo ia ka mea ʻoluʻolu loa, e hoʻopau loa i ka pale o kāu mau curls, ka mea i hōʻike ʻia e ka momona momona o ka lauoho holoʻokoʻa. A eia hoʻi ke ʻano ʻoi nei: ʻoi aku ka ikaika o kou hoʻāʻo e kāpae i kēia uhi momona, ʻoi ka nui o ka ulu ʻana i kēlā me kēia manawa.

ʻO ka hapa nui, kokoke pau ka mea nona nā ʻeleʻele o nā curl nānā e nānā inā ʻoe e holoi i kou lauoho i kēlā kakahiaka i hoʻokahi kakahiaka i kekahi mau pule i loko o ka lālani, a laila ma ke ahiahi ʻaʻole kekahi mea i koe mai kahi hulukulu nani a maʻemaʻe. Akā ʻo ka mea kūpono ia e hoʻomaʻamaʻa i ka hoʻoikaika liʻiliʻi a hoʻomaka i ka holoi ʻana i kou lauoho, ʻoiaʻiʻo ʻo ia ka manawa hoʻokahi i kēlā me kēia lā ʻelua, a ma hope o kekahi manawa ke ʻike nui nei ʻoe ʻaʻole ʻike nui ka lauoho i ka ahiahi.

Eia kekahi, inā hoʻomaka ʻoe e holoi i ka lauoho i ka lā holoʻokoʻa, a laila pono ʻoe e hoʻohana i kahi hairdryer i kēlā me kēia lā. A e pili maoli nō kēia i kou nānā ʻana i ke ʻano maikaʻi ʻole. A ʻo wai ka mea makemake e lilo i "koa" hauʻoli nona ka lauoho palupalu a me ka nāwaliwali me nā hopena hoʻokaʻawale?

No ke aha wikiwiki ka lauoho o nā lauoho: nā kumu nui

Ma mua o mākou e noʻonoʻo e pili ana i ka mālama pono, pono mākou e hoʻomaopopo i nā kumu āpau i ʻae ʻia i ka momona nui.

ʻAe ʻia ia mea:

  • ʻO ka hapa o nā huaora. ʻO ka sebum pau ma lalo o ka ʻili e hiki ke lilo i hōʻailona o ko mākou kino e pili ana i kahi helu kūpono o nā mea kanu. A i kēia hihia, pono ʻoe e nānā mua i kāu ʻai,
  • ʻAʻole lawa ka wai i loko o ke kino. Mai poina e inu i ka liʻiliʻi o 2 lita i kēlā me kēia lā, pono e moo e hoʻolele i ka ʻili ʻaʻole wale ka ili, akā, ʻo ka lauoho nō hoʻi.
  • ʻO ka mālama ponoʻana i nā curl. Inā ʻoe e holoi i kou lauoho i kēlā me kēia ʻekolu mau lā, a maloʻo hoʻi ke poʻo, a laila, ʻae ʻia, pono ʻoe e hoʻolohe i ke ʻano o ka holoi ʻana. ʻAʻole wela a i ʻole anu luna paha ka wai. Mai lau i ka shampoo i loko o nā aʻa me kēlā me kēia kaha, e ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o nā mea āpau inā ʻoe e hoʻohui pū i ka holoi maʻamau ʻana me ka maʻi lahilahi.
  • Ka hoʻohana ʻana i nā huahana kāhiko haʻahaʻa haʻahaʻa. Inā ʻoe e hūnā i kahi varnish liʻiliʻi ma nā kuʻekuʻe i ka lā āpau, a laila ma ka hopena o ka lua o ka lā, ke like ka lā o kou lauoho e like me ke kāwele nui. No laila, mai hoʻohana i nā huahana styling me ka ʻole o ka pono, ʻaʻole i kēlā me kēia lā āu e hele ai i kekahi hanana.

Eia kekahi, mai poina e pili ana i nā māmukuhā e hoʻopili ai i nā curl. Pono kā mākou lauoho āpau e mālama pono. ʻO ka koho kūpono he koho kiki i koho ʻia no kāu ʻano, pono e noi ʻia i hoʻokahi manawa i ka hebedoma.

Pono ʻoe e holoi i kou lauoho i ka lā āpau: he aha e hana ai

Maʻaneʻi, ua wehewehe pono mākou i nā hiʻohiʻona maikaʻi o ka hoʻololi ʻana i kahi ʻauʻau poʻo o kēlā me kēia lā, akā inā ʻoe e heluhelu kokoke loa i kā mākou moʻolelo ma hope o kaʻoiaʻiʻo. He aha inā ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hoʻokuʻi i ka lauoho aila mau? I kēia hihia, hiki iā mākou ke makemake wale i hoʻokahi mea - hoʻomanawanui!

Ma hope o nā mea a pau, i mea e hoʻi ai ka pale lauoho i mea maʻamau, pono ʻoe e kau i ka manawa a me ka hoʻoikaika. Ma mua o nā mea āpau, pono ʻoe e ʻoluʻolu e pale i ka holoi ʻana i kou lauoho i ka lā holoʻokoʻa. ʻO kaʻoiaʻiʻo, i kēia hihia pono ʻoe e hele me ke poʻo palaka, akā ma hope, e nānā pono kou lauoho.

E hoʻomaka me ka hoʻāʻo, e hana i kahi "brainwash" hoʻokahi i kēlā me kēia lā ʻelua. Ma ke ala, ʻoi aku ka leʻaleʻa o ka poʻe āpau e hoʻomaka i kahi papa hōʻola like me ka hoʻoilo ma ka hoʻoilo, mai ka maʻalahi ma lalo o ka pāpale e maʻalahi nā mea āpau e hūnā i nā ʻūpō e hanana nei no ka manawa mua ma luna o kou poʻo. I ke hala, hoʻonui pinepine i ka wā hoʻomaha mai ka 2 mau lā a i ʻekolu a hiki i ka ʻehā.

Hoʻolohe Manaʻo ka nui o nā kumu i ka Pūnaewele e haʻi ʻoe ʻaʻole e holoi i kou lauoho no hoʻokahi mahina a kū koke nā curl i lilo koke i nā aila. Akā ʻaʻole hiki ke koho ʻia kēia koho.

ʻO ka mea mua, inā ʻaʻole ʻoe e holoi no kahi malama, a laila ʻoiai ʻo kahi "hanohano" bonus i ka lauoho hulu ʻole aila, hiki ke loaʻa i nā lice. A ʻo ka lua, ʻo ʻoe nō naʻe i makaʻu ʻole i kēia mau mea ʻuʻina liʻiliʻi, he mea leʻaleʻa ka haʻalele ʻana i ka hale ma kahi ʻano like. ʻO ke kumu lā, e hana me nā ʻano nui ʻole o ka neʻe ʻana i ka pono no ka holoi pinepine ʻana i nā curl.

I kēia no nā ʻano ʻoi aʻe o ka hele ʻana o ka momona momona. ʻO ka mea mua, e nānā pono i ka maikaʻi o kāu shampoo. Inā hiki i kahi lōʻihi ke loaʻa ʻole kahi huahana mālama curl pololei, a laila e ʻae ʻia ka hana o ke shampoo kūʻokoʻa.

No ka hana i kēia, pono ʻoe e kūʻai i kahi waihona sabona kūikawā no shampoo. He kūpono kekahi shampoo pēpē kūpono. I ka huahana, e hoʻohui i kekahi mau minuke o ka aila pono āu e makemake ai a me kahi palupalu nāwele o ka chamomile a mint paha. Hoʻohana ʻia ia e noi i kahi shampoo e like me ka mea maʻamau.

Inā hoʻohana mau ʻoe i ka bule, a laila ia ia e hoʻololi iā ia me ka cider cider apple maʻamau. ʻO ka maikaʻi o kēlā hale home ka nele i kahi kiʻi ʻoniʻoni, e hoʻopuni ai i ka lauoho holoʻokoʻa ma hope o ka hoʻohana ʻana i ka balmika, ka mea e hoʻopili ai i ka popo wikiwiki. Eia kekahi, ʻaʻole kaupaona ka winika i nā curls, ʻaʻole hiki ke hoʻopilikia i kou helehelena.

E like me kāu e ʻike ai, ʻo ka holoi ʻana i kou lauoho i kēlā me kēia lā akā naʻe ka hoʻopōʻino a me nā ala e haʻalele ai i nā ʻano hana like ʻole.

ʻO ka mea nui ʻaʻole ke kali no ka hopena wikiwiki, pono kāu curls i kahi manawa liʻiliʻi i mea e hiki ai ke lilo i ka hana hou o ke ola. No laila e ahonui a hiki ʻoe e hoʻokau i kou lauoho.

ʻO ke hoʻomaʻemaʻe ke kī i ka aha?

E noʻonoʻo, no ke aha ke kanaka e hahai ai i kāna kūʻokoʻa? No ke aha hiki ʻole iā ia ke haʻalele i kēia hana hoʻohālikelike, noho mālie me kahi ʻāpana o ka lepo, a i ʻole hōʻino paha iā ia iho i ka lua o ka hebedoma? No ke aha mākou e ʻimi pinepine ai i nā huahana mālama pilikino hou? A ua holoi nā ʻōpū ʻeleʻele, nā disinfectors a i ʻole ka wai wela no ka maka. ʻO ka maʻemaʻe, hoʻomaha mākou a māla hoʻi. Hoʻomaopopo mākou i ke nānā ʻana iā mākou i kēia manawa, hoʻopiʻi i kahi momona maikaʻi a, no laila, e hoʻomaikaʻi ka maikaʻi. ʻO ka holoi ʻana i kou lauoho he hana pono i kēlā me kēia lā no kahi kanaka hou. ʻAʻohe mea kahaha i ka hoʻomaʻemaʻe lauoho i nā hapa nui. Hiki iāʻoe ke noʻonoʻo i kahi kālai'āina me ke poʻo lepo? He mea pāʻani nani me ka curls ʻaila? ʻO nā mea a ʻoukou e ʻōlelo ai, ua hoʻopaʻi ʻia lākou e ko lākou ʻaʻahu. No laila ʻo ka hoʻomaʻemaʻe ʻana ʻaʻole wale ia he hōʻoia o ke olakino, akā ke hauʻoli maikaʻi nei, ka nani, ka ʻano like a me nā mea kiʻi kiʻi koʻikoʻi.

ʻO wai nā shampoos pinepine?

No nā kāne, ʻo ka holoi ʻana i ka lauoho he hana no kekahi mau minuke, noi shampoo, hoʻopaʻewaʻe ka holoi a holoi ʻia. Akā no nā lālā o ka hapalua nani o ke kanaka, ʻo ia kahi holoʻokoʻa āpau o ke kaʻina hana, e mau ana i kahi mau minuke 30-40 mau. ʻO kekahi manawa ke hōʻea nei ka hoihoi i ka lauoho o kekahi o ke kuhi hewa ʻana, ke manaʻo nei ke kaikamahine koʻikoʻi e pono ia e holoi i kona lauoho i kēlā me kēia lā e hiki ai ke loaʻa kahi hopena kupaianaha. ʻAʻole lawa ia no ka hoʻohana ʻana i ka shampoo, hoʻolako ʻia ka mālama piha ʻana me ke kōkua o conditioner, balm, kekahi mau pelaka a me kahi mea hoʻoneʻe i nā aila lauoho. He paʻakikī loa paha? Maliʻa paha kēia? ʻO ka hapalua o ka lehulehu e nīnau i kēia nīnau mai kēlā manawa i kēia manawa, akā ʻaʻole mau no ka pane.

Aia he manaʻo

Manaʻo kekahi hui o nā mea loea e hoʻomaʻemaʻe pinepine ka lauoho i ka momona mai ke poʻo. I ka manawa like, eʻano ka ʻili o ka ʻili no ka nalowale a hana i ka momona hou, a no laila ua wikiwiki ka lauoho. ʻO kaʻoiaʻiʻo, aia nā hihia pilikia. No ka laʻana, kahi huluhulu i ke ahiahi me ka nui o ka varnish a me nā huahana like ʻole e pono ke holoi pono ʻia. ʻAʻohe mea i manaʻo hou. Akā, pono ʻoe e ʻae, he kūʻokoʻa kēia kūlana ma mua o ke kānāwai, no laila ʻaʻole pono e noʻonoʻo koʻikoʻi. Eia kekahi, aia kekahi pūʻulu o nā loea e manaʻoʻiʻo ka holoi ʻana o kēlā me kēia lā i ka hōʻino i ka hoʻolālā o ka lauoho a i ʻole ka lāʻau. Inā noho kahi kanaka i loko o kahi kūlanakauhale nui me ka puʻupuʻu ikaika ikaika, a laila hōʻike maoli ka lauoho i nā toxins. Kūpono maoli nō kēia no nā poʻe noho o nā wahi ʻenehana. Pono e holoi holoi ʻia nā mea ʻona, a me ka hiki pono o ka hiki.

Pono pono?

No laila, ke hele nei mākou i kahi makana. Holoi i kou lauoho i kēlā me kēia lā me ka ʻole o nā hōʻike - ka huhū nui loa, kahi e hoʻonāukiuki ai i kekahi o nā hopena maikaʻi ʻole. Akā ʻaʻole e holoi i kou lauoho me nā hōʻike like ʻole ka naʻaupō. Pehea e maopopo ai inā aia ka pono no ka shampooing i kēlā me kēia lā? ʻAʻole ʻoe e hāʻawi i ia mau ʻike ma ka like ʻole, ʻoiai kēlā me kēia kanaka, a me kona kino. Eia kekahi, he waiwai nui ke kūlana o ka lauoho, ka hopena i ka hoʻoilina, kaʻai, a me ke olakino o ke poʻo a me ke ʻano o nā kino kūloko. Eia kekahi, pono e noʻonoʻo mau i kahi o nā wahi noho o kahi e noho ai, nā kuli a me ka papa inoa o nā huahana mālama lauoho. No laila, ʻo ka nīnau no ka mea hiki ke holoi i kou lauoho i kēlā me kēia lā me ka shampoo i hiki ke pane ʻokoʻa ma hope o ka nānā ʻana o kaʻohiʻana i kou lauoho i ke ola o kēlā me kēia lā.

E koho i ka pono

ʻEhā ʻano o ka lauoho: maloʻo, maʻamau, ʻōmole a ʻino ʻia. Hoʻopili kēia hope i ka lauoho maloʻo i ka helehelena a me nā hiʻohiʻona mālama. ʻO ka lauoho kūpono ke kumu kūpono a no laila ʻo ka mea ʻike ʻole ka mālama. Pono lākou e holoi i ka wā e lilo lākou i haumia, e hoʻohana ana i kahi kewa hau e hoʻoheheʻe i ka lauoho me ka oxygen. Hoʻolako ʻia e hoʻohana i ka balm, akā ʻaʻole iʻoi aʻe ma mua o hoʻokahi manawa i ka pule. ʻOi aku ka paʻakikī o ka lauoho ʻōlohelohe e mālama, no ka mea e pili ana i ka hoʻohana ʻana i nā shampoos māmā a me nā huahana mālama kūikawā. Pono e hoʻomaʻemaʻe pono ʻia ka lauoho lauoho me ke pale ʻana i ka pōkō ma ke poo.

ʻO ka lauoho pilikia

No ka lauoho maloʻo a maloʻo, hōʻike ʻia kahi shampoo restorative, waiwai i nā momona, ke hōʻike ʻia nei. Mahalo i kēia mālama paʻakikī, hiki i ke lauoho ke lilo i elastic, ka ulu a me ka moisturize. Pono ka lauoho maloʻo a maloo i ka wai hoʻōla a me ka ponoʻai, ka hoʻohana ʻana i nā pōpoki hoʻōla a me ka hoʻopili ʻana i nā masks ʻelua a ʻekolu paha i hoʻokahi pule. Hiki iā ʻoe ke "hānai" i kāu lauoho me nā masks ponoʻī e hoʻomaikaʻi i ke kahe o ke koko o ke poʻo. ʻAʻole hiki iā ʻoe ke holoi i kou lauoho i kēlā me kēia lā inā maloʻo a maloʻo ka lauoho, me kēia e hoʻopau ai iā lākou a hoʻoiho i ka palaka, e hoʻonā i ka dandruff. Manaʻo lākou e holoi i hoʻokahi manawa i hoʻokahi pule a emi ʻole paha. Pono ʻoe e haʻi hou i kahi ʻano pilikia - i hui pū ʻia. ʻO ka lauoho like ma ke kumu he maloʻo loa, akā ma nā aʻa nā lau. Pono ke nānā no ka lauoho like. I keʻano kūikawā, ua koho ʻia nā masks no ka lauoho ʻaila, a me nā shampoos - no ka maloʻo.

Hoʻokumu mākou i kahi kūpono kūpono

ʻAʻole noʻonoʻo ka poʻe Dermatologist a me nā stylist i ka shampooing i kēlā me kēia lā, akā naʻe pono ia. ʻO ka ʻoiaʻiʻo, ʻo ka lauoho ka ʻona he helehelena wale nō i ka holoi ʻana. No laila ua lilo ka lauoho a nalowale i ka elasticity. Ua ʻinoʻino ka lauoho i ke kāohi ʻana i nā mea a me ka hoʻoponopono i nā varnish, e hoʻoweliweli i kā lākou ʻano. Eia kekahi, ʻo ka hoʻohana pinepine ʻana o ia mau huahana e pili pono i ka lūlū. ʻOi aku ka maikaʻi me ka hoʻopili ʻole ʻana i kahi mea pīpī a makemake i kahi aniani massage. No laila, ʻaʻole e hoʻoneʻe ʻia ka aila ʻaila mai nā aʻa a i nā kihi o ka lauoho. ʻO kaʻoiaʻiʻo, hiki i ka momona ke lilo i liʻiliʻi inā holoi ʻoe i kou lauoho i kēlā me kēia lā. He aha ka mea e tupu ai i kēia hihia me ke kūlana maʻamau o ka lauoho? E like me ka mea i ʻōlelo ʻia ma luna nei, e hoʻoneʻe ʻia ke ʻano a me ke olakino o nā curl. A inā e holoi ʻoe i kou lauoho me ka wai wela a pupuhi maloʻo, a laila e hoʻonui ka lauoho i ka ulu. Inā peʻa nā ʻupihi, a laila holoi ka pā "i ka lā" kālele a me ka waihoʻoluʻu.

Nā Manaʻo & Nā Manaʻo

Inā ʻoe e holoi i kou lauoho i kēlā me kēia lā, he aha ka mea e tupu ai? He ʻano pane ʻole, a ʻoi aku paha e hiki ke ʻōlelo ʻia ʻaʻole e ʻoliʻoli ka hopena. No ka mea hoʻohālike, ʻaʻole pono e holoi ʻia nā lauoho loloa a me nā lipi a keu paha ma mua o hoʻokahi manawa a ʻelua paha i hoʻokahi pule. He mea paʻakikī loa ka mālama pū ʻana me lākou, a holoi ʻia iā lākou. Akā hiki i nā mea nona nā lauoho milo ke ʻauʻau i kēlā me kēia 2-3 mau lā. Mahalo koke ka lauoho maʻamau inā holoi ʻoe i kou lauoho i kēlā me kēia lā. He aha ka mea e hana mai iā lākou? Aia wale nō ka mea āpau iā ʻoe, akā ʻo ka lawe ʻana i nā laka i ko lākou kūlana maikaʻi ʻokoʻa loa ka ʻoi aku ka paʻakikī ma mua o ka lilo ʻana iā lākou mai loko aku o ia.

I ka hopena, ke kūpono no ka noʻonoʻo ʻana i ke koho a mākou e poina ai e mālama. Pehea e hoʻoponopono ai i ka pilikia o ka holoi ʻana, inā he kanaka poʻo poʻo ke kanaka? Malia paha hiki iā ia ke hōʻole loa i ka holoi ʻana a hele i kahi ʻōpala maʻalahi? Mai hele i nā hihia. Inā hele kekahi kanaka ma muli o ka ʻelemakule, hoʻoilina a i ʻole nā ​​kumu ʻē aʻe ma waho o kona kaohi ʻia, e loaʻa iā ia nā mea āpau e pani i ke kaʻina hana a hoʻohuli paha. Akā e holoi i nā kūlana, pono ia e hoʻohui i ka hoʻohana ʻana i nā mākeke kūikawā, nā aila a me nā pā momi. Aia kahi lua ʻē aʻe, inā ʻaʻole ke poʻo nunui kahi poʻo wili, akā he kumu maoli maoli a me ka ʻāpana kiʻi o kahi kanaka. Eia naʻe, pono ke poʻo i ka hydration a me ka hānai. A ʻo ka mālama nui ʻana, ʻoiai ka pale ʻole e ka lauoho, a no laila e ʻike nei i ka nui o nā pōpilikia o ke ʻano a ua kau ʻia ka mālamalama ultraviolet. ʻO kahi poʻo palaka a hiki ke holoi ʻia i kēlā me kēia lā, akā mai poina e pili ana i nā huahana mālama e hana ʻia i ka papa pale.

Ke hoʻoikaika nei nā poʻe a pau e mālama i ka olakino a keʻokeʻo. Noho mākou i kahi nohona haumia, no laila nui ka manaʻo e ʻo ka ala maikaʻi loa i ke kūlana holoi ka lauoho o kēlā me kēia lā. ^ E Ha yM. Pehea maluhia?

Inā ʻoe e holoi i kou lauoho i kēlā me kēia lā, he aha ka mea e tupu ai? ʻO ka manaʻo o nā mea akamai

I nā lā wela o ke kauwela, e loaʻa pinepine ke kūlanakauhale i ka nele o ka makani. ʻO ka pale o ka huluhulu e pale aku i ka hanu ʻana, a maule ka lauoho i hala. No laila e holoi pinepine ʻia lākou. Ma ka lima hoʻokahi, kahi manaʻo o nā kala kūloko a me nā hoʻopiʻi me ka manaʻo hilinaʻi, akā inā holoi ʻoe i kou lauoho i kēlā me kēia lā, he aha ka hanana? Malia paha e lilo ka lauoho a lauoho paha? A i ʻole, ma ke ʻano ʻē, e loaʻa i ka nui a me ka mana? E ʻike ʻiʻo i ka hōʻoia me ka ʻoiaʻiʻo i ka ʻoiaʻiʻo. He mea kūpono anei ia e hōʻeha i ke olakino o kou lauoho iho a i ʻole he pilikia ʻole? E nānā iā ia.