Nā Hāmeʻa a me nā pono hana

He aha ka shampoo e kōkua ai e hoʻoponopono i ka pilikia o ka lauoho ʻaila?

ʻAʻole i noʻonoʻo pinepine ka poʻe hoʻohana i ke koho ʻana i kahi shampoo, i hoʻopiʻi ʻia i nā hopena o nā hoʻolaha hoʻolaha e hōʻike ʻia ma ke TV. ʻAʻole loa e hiki ke hana i kēia hana. ʻO ka mea ʻoi no kēlā me kēia ʻano o ka lauoho e ʻōlelo ʻia e hoʻohana i kahi shampoo kekahi.

No laila, ma mua o kou hoʻomaka ʻana i ke koho ʻana i kahi mea hōʻea, pono ʻoe e hoʻokū pono i kā lākou ʻano - momona, maʻamau, hui ʻia a maloʻo paha. E haʻi i kēiaʻatikala pehea e "hoʻomaopopo" i ka ʻike mua. Ma hope wale nō e hiki iā ʻoe ke koho i ka shampoo kūpono no ka lauoho ʻaila, nā mea i ʻokoʻa i kekahi mau o nā hōʻailona.

  • wikiwiki lākou i ka momona ma hope o ka holoi ʻana i ke poʻo.
  • e malama i kou lauoho, ke kauoha ia e holoi holoi i kēlā me kēia lā
  • ka nui o nā hana he nui ma nā poʻo sebaceous ma ke poʻo, kahi e hoʻouna pinepine ʻia e ka genetically, a ma muli o ka hiki ʻana o ka ʻai maikaʻi.

No laila, e koho pono i kēia ʻano o ka lauoho iā ʻoe iho a me ka mālama pono. Hoʻomaopopo ʻia e kūʻai wale i ka shampoo maikaʻi loa no ka lauoho ʻaila, pale i nā huahana o ka honua e kūpono i ka ʻohana āpau.

ʻO nā subtleties a me nā nuances ke koho ʻana i kahi mea hiki ke holoi i ka lauoho

He paʻakikī loa kēia koho. ʻO kaʻoiaʻiʻo he nui nā helu detergents. Akā ʻo ke kānāwai nui ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hāʻule i nā mea hoʻopunipuni hoʻolaha e hoʻohiki nei e hiki ke hoʻolako ʻia ka shampoo no ka lauoho ʻaila a pēlā aku. ʻO ka ʻoiaʻiʻo ʻo ia me kona kōkua i ka ʻaoʻao o ka lauoho, ka mea i make mua ʻia, holoi holoi wale ʻia. No laila, he mea paʻakikī loa ka hoʻoikaika ʻana, a i ʻole e hoʻihoʻi. I ke kūlike, ʻaʻole hiki ke hana ia mea.

No laila, shampoo no ka lauoho ʻaila hiki ke hoʻōla a hoʻomaʻamaʻa wale nō ma luna o ka lauoho follicle a me ke poʻo. ʻO kekahi mau mea (hoʻoikaika, polishing, etc.) ma luna o ka lau o ka lauoho wale nō no ka manawa, e ʻohi ana. Akā, e hoʻomanaʻo e hoʻololi kēia helehelena i nā hiʻohiʻona. Hoʻonui nā kūlana hau i kēia hopena.

Pono e noʻonoʻo i ka shampoo limahana no ka lauoho ʻaila e loaʻa ka sulfates. No laila, ke heluhelu nei i nā kuhikuhi i ka lepili, ua kuhikuhi ʻia e hāʻawi i nā mea pono i kēlā mau detergents i loaʻa: Tea Laureth a me Tea Layril. ʻOiai ʻo kēia mau hoʻohui mea maikaʻi loa i ka maikaʻi. ʻOi aku ka maikaʻi ʻole e kamaʻilio e pili ana i nā waiwai pono o nā ʻoni ʻē aʻe, ʻaʻole pono ʻoe e kūʻai i nā shampoos like.

No laila, inā loaʻa kahi manawa kūpono, ʻoi aku ka maikaʻi o ke kūʻai aku i nā lāʻau me ka ʻole o ka detergents. E kūʻai aku lākou, akā, maikaʻi loa ka olakino a me ke olakino.

Pono e hāpai i ka noʻonoʻo ʻana i ka moena ʻoi aku ka kiʻekiʻe, ke kiʻekiʻe o ka hana o nā kala sebaceous. No laila, ʻike pinepine ʻia ka lauoho oʻaila i nā kāne a pono lākou e koho pono i ka hoʻoponopono kūpono.

Pehea e hoʻoholo ai i ka shampoo no ka lauoho ʻaila kūpono maoli?

ʻOiai inā e kūʻai i kahi huahana kiʻekiʻe nā mea kiʻekiʻe loa, ʻaʻohe kumu hōʻoia e holo maikaʻi. No laila, pono e noʻonoʻo pono i nā hōʻailona e hōʻike nei e hāʻawi ka lāʻau i nā hopena kūpono:

  • ua holoi holoi ʻia ka lauoho
  • ʻaʻohe mea momona ma luna o lākou, akā aia ka mālamalama ma hope o ka hoʻomaloʻo ʻana.
  • Hoʻolohe a kūlohelohe nā kui, a hoʻohui maikaʻi.
  • ʻaʻohe huhū ma luna o kahi poʻo,
  • nānāʻili a lauoho ka manaʻo.

ʻO kēia ka mea "e nānā i mua."

Eia kekahi, ʻo kahi mea lawelawe kūpono pono:

  • hoʻopihapiha no ka nalowale o nā huaʻai, nā umu a me ka protein,
  • E hoʻonui i ka elasticity o kēlā me kēia lauoho,
  • pale i nā ʻoki lauoho, a me ke kahalaha hoʻi i nā unahi āpau,
  • Mai lilo i ka lauoho kaumaha
  • loaʻa ka kānana UV
  • wehe i ka uila static mai ka lauoho.

Ma ka hanana ʻana i kēia mau hōʻailona āpau, a laila hiki iā ʻoe ke maopopo e ʻoki pono loa ka shampoo i koho ʻia no ka lauoho ʻaila.

Ke koho ʻana i kahi Shampoo kūpono

ʻO nā mahina hope loa, ʻo ka hiʻohiʻona maikaʻi o ka lauoho, he lōʻihi a lōʻihi ka lauoho. ʻO ka peʻa hoʻonaninani o kēiaʻano e hoʻonani i kēlā me kēia kaikamahine, hana i kona ʻano ke ʻoi aku ka wahine a me ke ʻano. Akā, ʻaʻole e nānā ke lauhoo maikaʻi inā he ʻaila a haumia ka lauoho. No ka hoʻonā i nā pilikia o ka lauoho ʻaila He mea nui loa e koho i kahi shampoo maikaʻi. E kōkua kā mākou moʻolelo iā ʻoe e ʻike i kahi ʻano lehulehu o nā shampoos a lōla e koho i ka huahana kūpono no ʻoe.

A laila, i ka lā, hele ʻo sebum mai ka poʻo i ka lauoho. No laila, ʻōpiu pinepine ka lauoho ma ke kumu, ke waiho mau nei i ka maloʻo ma nā kihi.

Piha loa ʻano maʻamau a me ke kino. ʻO ke kino i ke ʻano kūlohelohe e mālama pono ai i ke olakino o ko mākou lauoho: nā ʻupena i uhi ʻia me ka film momona momona e lilo i nā hikiwawe i ka hopena maikaʻi o ke kaiapuni - radiation hihiu, makani, nā microorganisms maikaʻi ʻole. ʻO ia ke kumu he mea nui loa ia i ka manawa o ka lā e hoʻopihapiha pono i ka lauoho mai ke kumu, a ua hoʻokaʻawale ʻia ka sebum ma luna o ka lōʻihi o ka lauoho.

I ke ala maʻalahi e pale ai i ka haumia nui aʻe i ke kumu o ka lauoho. Hana nā mea nui i nā shampoos kūikawā no ka kaona lauoho. "Momona i ke aʻa a maloʻo i nā ʻōlelo aʻo."

ʻO ka hana o nā kūmole sebaceous he i kūlohelohe i ka nohona a ua hoʻoili ʻia pinepine ia. E loli iki ia i ka nohona o ke ola, e kau ana i ka makahiki, nā mea kanu a me ke ʻano a me ke ʻano kino.

Eia nō naʻe, aia pinepine nā hihia i ka manawa e hoʻomaka koke ai ka lauoho e lilo aʻa a nani loa no ke kumu ʻole. Hiki iā ʻoe ke holoi holoi i kou lauoho ma mua o ka hana, akā ma ke awakea e nalowale i kou lauoho a nānā aku i ka laulea a me ka lepo i ke ahiahi. I kēia kūlana, ke kamaʻilio nei mākou e pili ana i kahi maʻi poʻo, he hanana kūlohelohe kēia.

Nā kumu kumu o ka lauoho i hoʻonui ʻia

  • ʻO ka hoʻonāukiuki o ka keʻokeʻo o ka hormonal o ke kino - ka wā'ōpiopio, ka hāpai a me ka lactation i nā wahine, menopause, ka lōʻihi o ka hōʻike i ke kaumaha.
  • ʻO nā maʻi o ka ʻoihana endocrine a me nā piula, nā pilikia o ka ʻeha o ka gastrointestinal.
  • Nā maʻi kikoʻī o ke poo, ʻo ka manawa pinepine - derorritis seborrheic.
  • ʻAno ʻole kūpono, ʻai ʻole. ʻO ka momona o ke poʻo ʻo ka hōʻailona he hōʻailona ia mai ko mākou kino e nele ai i nā huaora a me nā minerala. Hoʻomaʻamaʻa pinepine ʻia nā poʻe i ka ʻai ʻana i ka meaʻai wikiwiki, nā mea ʻala, hoʻolaʻa i nā meaʻai me nā mea ai ʻole i ke ʻano kai maikaʻi ʻole E.
  • ʻO ka mālama pono ʻana. ʻO kekahi o nā pōʻino o ka hoʻohana ʻana i nā kūmole home no ka hopena ʻē aʻe o kā lākou hoʻohana. Ma ka pilikia ka poʻe mau kaikamahine e makemake nui e hana i nā lauoho lauoho i hana ʻia, e holoi iā lākou me nā ʻano decoction a pau, me ka pulu me nā aila a me kā lākou hui.
  • Eia kekahi, ʻoi aku ka lauoho o ka aila inā holoi ʻoe i kou leo ​​me ka wai wela, e paʻa i ka huluhulu kūwaho, e hoʻohana ikaika i ka hairdryer a me nā hao curling, hoʻohana pinepine ʻia nā huahana like ʻole o ka lauoho.
  • Hiki i ka lauoho momona ke lilo i hōʻailona o kahi alerine i kahi lauoho laulala, nā mea nani, a me nā headgear paha.
  • Kau ʻoe i nā kapa i hana ʻia e nā mea kūlohelohe ʻole e ʻae i ka lewa e hele. Eia kekahi, inā ʻaʻole ʻoe e kau i nā pāpale i nā kauwela wela a i nā hau hoʻoilo i ka hoʻoilo, hana nā kelepa sebaceous ma lalo o ke keena o ke anawaena, hoʻohaʻahaʻa a me ka makani.

ʻO ka lauʻaila aila ʻoluʻolu e hele mau ʻia e nā mea hoʻohui, a i kekahi manawa pilikia no kā lākou mea nona:

  • ʻO ka hiʻohiʻona hiʻohiʻona o ka lauoho ma hope o kekahi mau hola ma hope o ka holoi ʻana.
  • Hōʻalo ʻole nā ​​mea mai kahi huluhulu (ka lehu a me ka ʻōpala "lāʻau" ʻoi aku ka wikiwiki o ka lauoho pua).
  • Hoʻopili ʻia ka lauoho i ka lolo pale a hāʻule pinepine i lalo.
  • ʻAʻole hiki ke hana a hoʻoponopono i kahi huluhulu - ola maoli ka lauoho i kona ola iho.

Inā ʻoe e ʻike iā ʻoe iho i kēia wehewehe ʻana, e wikiwiki e hoʻopaʻa i ke kumu o kēia pilikia. Pono paha ʻoe e kipa i kahi loea i ka pilikia o nā poʻo. ʻeleʻohana, dermatologist, a i ʻole e kau i kahi kauka maʻi.

ʻO ka mālama lauoho

ʻO ka mea nui a me ka hopena ʻoi e pili ana i ka lauoho ʻaila ke mālama pono nei iā lākou, kahi hiki ʻole ke lilo me kahi shampoo maikaʻi.

He ʻokoʻa ʻē lākou i ka hiki ʻana o kekahi mau mea ikaika a me ko lākou ʻae, a me ka lōʻihi a me ke ʻano o ka noi.

I kahi shampoo maikaʻi no ka lauoho lauoho ʻO ka mea nui o ka mea ʻike. Pono e komo pū i nā mea olakino e like me: zinc oxide, tar, sulfur, extracts o nā mea kanu, nā hua a me nā mea kanu lāʻau, extract seaweed a me nā minerala, nā mea hou a me nā waikawa amino huaʻai. Manaʻo ʻia e koho i kahi shampoo me nā mea paʻakikī ʻole i ka mea hoʻomohala (silicones, parabens, nā aila mineral).

Mai mālama ma ke kumukūʻai shampoo no ka lauoho ʻaila. ʻO kahi shampoo kiʻekiʻe, kahi hopena lapaʻau a loaʻa kahi lawa o nā mea kanu, ʻaʻole hiki ke maʻalahi.

No laila hiki iā ʻoe ke holo maʻalahi i loko o kahi nui o nā shampoos no ka lauoho ʻaila, ua hoʻohui pū mākou i nā huahana i kaulana loa i loko o kahi papa maʻalahi. Ma loko e ʻike ai ʻoe i nā ʻike maikaʻi a me ka pōkole e pili ana i ka hoʻopili ʻana, nā ʻona a me ka pono o kēia mau kālā.

Nā koho koho

ʻO ka pilikia e pili ana me ka greasiness nui hōʻea ma muli o ka nui o ka neʻe ʻana o ka hilo ʻana o nā kelima papa. ʻO kahi shampoo kūpono no ka lauoho lauoho e hoʻoponopono i kā lākou hana.

Ke koho ʻana i ka huahana kūpono, pono e noʻonoʻo ʻia nā mea nui. E noʻonoʻo pono iā lākou i nā kikoʻī.

  1. ʻO ka mea mua, pono e noʻonoʻo i ke ʻano o nā shampoos no ka lauoho ʻaila. ʻO nā huahana o Garnier, Sies, Elsev, Estelle a me nā mea kaulana ʻē aʻe i ʻike ʻia i kēia lā.
  2. ʻAʻole hoihoi wale ka huahana maikaʻi i ka momona momona loa, akā ke pale pū i ka hoʻokaʻawale ʻana. I mea e loaʻa ai kēia hopena, pono ʻoe e pono pono ka māhele ʻana o nā huahana me nā huaora K, C a me A, a me nā māhele antibacterial.
  3. I ka manawa pinepine, ua hoʻonui ʻia ka lauoho ʻaila me ka dandruff. Ke hoʻokō nei i kēia pilikia, e nānā i ka huahana no ka zinc a me ka pōkā. Hāʻū ʻo Tar shampoo i nā mea hiki ke pale i ka dandruff.
  4. E hoʻoholo i ka manawa e hele ai ka holoi. I kēlā me kēia lā, pono ʻoe e koho i ke koho kūpono - no ka laʻana, “Kapus” kēlā me kēia lā. Hoʻopili maikaʻi kēia shampoo i ka lauoho a me ke anuanu me ka nani loa.
  5. Makemake kekahi poʻe i kahi ʻano kuʻuna, haʻalele i ka huahana i pau. Hiki i ka mīkini hana home hana kūpono. Eia nō naʻe, ma mua o ka hoʻomākaukau ʻana i kēia a i ʻole ua ʻano hui, ua ʻōlelo ʻia e heluhelu i nā loiloi o ka poʻe i hoʻohana mua ia.

ʻO ka pilikino ka lauoho a me ka ʻili o nā kānaka a pau. Pono e noʻonoʻo pono kēia i ka wā e hoʻoholo ai i ka shampoo e kūʻai. Inā ma hope o ka holoi ʻana i ka lauoho nā mea maʻalahi i nā curls, e hoʻomohala - ua kūpono loa ka huahana.

Pehea e hana ai ka shampoo?

E hana maikaʻi ana kahi huahana kūpono i koho ʻia, akā i ka manawa like ia e hoʻokaʻawale i ka ʻili a me ka lauoho. Hāʻawi ia iā ʻoe e hakakā i kēlā pilikia me ka momona ʻoi loa ma ke poʻo. Eia naʻe, ʻaʻole e maloʻo ka epidermis. Inā ʻaʻole, e ola ka minamina a me ka dandruff.

Inā loaʻa kēia mau pilikia, hiki iā ʻoe ke hoʻohana i ka shampoo lapaʻau - no ka laʻana, "Sebazol". Wahi a nā loiloi, ua hoʻokū paʻa ʻia ʻo ia ma kēia ʻano inoa o nā detergents.

Hāʻawi nā huahana kiʻekiʻe kiʻekiʻe i ka mālama ʻana i ka pale o ka wai-paʻakai o nā curl. ʻAʻole pono ka Shampoo e hoʻomaʻemaʻe wale i ka momona, akā hāʻawi pū kekahi hydration. Inā ʻaʻohe mea e like i ka hopena, hiki iā mākou ke manaʻo e ulu i ka huahana a e hoʻokele i nā puhaka a me nā ʻili.

ʻO ka hoʻonohonohoʻana o nā kālā

Hoʻokumu nā mea hana nui i nā shampoos me nā astringents. Hoʻopā maikaʻi loa lākou. ʻO ka hapanui pinepine ka salicylic acid, ka waiʻona a me ka acetone. Eia nō naʻe, pono hoʻokahi wale nō mea i loko o ka ʻano, ke ʻano hiki ʻole ka huhū ma luna o ka ʻili.

ʻO ka hapa nui o nā huahana he sulfat. Hoʻohui pinepine ʻia lākou i nā huahana nā ʻāpana kumuwaiwai papaha. No kekahi, kūpono kēia koho, akā no kekahi, no lākou, lilo ka lauoho a maloʻo loa.

Inā kū mai nā pilikia, ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻololi i ka hoʻohana ʻana i ka shampoo kūlohelohe. Hiki i nā mea koi ola olai:

  • kinomi maoli
  • ʻaila ʻaila
  • nā mea kanu lāʻau.

ʻO nā shampoos kaulana

Ke koho nei i nā huahana no ka holoi ʻana i kou lauoho, pono ʻoe e hoʻokū pono i kāna ʻano. ʻO ka mea mua, pono ʻoe e hoʻoholo inā pono i kahi shampoo loea i kāu hihia a i ʻole nā ​​mea maʻamau. E noʻonoʻo pono a i ʻole ke kūʻai aku i kahi lāʻau lapaʻau.

Hiki ke kūʻai wale ʻia kekahi shampoos i loko o kahi hale kūʻai kūikawā aiʻole i loko o kahi hale kūʻai. ʻOi aku nā hiʻohiʻona ʻē aʻe, a maʻalahi hoʻi ka loaʻa ʻana iā lākou.

He ʻano hiʻohiʻona kēlā me kēlā me kēia ʻano lauoho. E noʻonoʻo pono iā lākou i nā kikoʻī.

Hoʻomaʻomaʻa ʻaoʻao

Ua kaulana loa nā Shampoos i kēia māhele. Hoʻolaha pinepine ʻia lākou, he haʻahaʻa loa, loaʻa nā kiʻi a me nā wehewehe i loko o ka Pūnaewele ma nā helu he nui.

He nui nā mea hoʻohana e hoʻohana mau i nā mea hana like a loiloi maikaʻi i ka hopena o kā lākou hopena. ʻAʻole kekahi e hilinaʻi i nā huahana o ka māhele kūhelu kālā. Eia nō naʻe, ua hōʻike ka hapa nui o kēia mau shampoos i mea maikaʻi loa a maikaʻi hoʻi.

Hoʻopau i ka mana o ka momona o Abe Ultimate ka mea e hana ana i ka dandruff a hoʻopaʻa i ka hoʻokuʻu i ka momona. Haʻalele nā ​​wāhine i nā loiloi kupaianaha e pili ana iā ia. Mālama maikaʻi ka ʻili. Akā, ʻaʻole ʻike koke ka hopena. ʻO ka maʻamau ke kali nei ʻoe i kahi mau hebedoma.

ʻO Le Petit Marseillais "Pale Clay a me Jasmine" e hoʻopili hou i ka pau o ka lauoho me ka kōkua i ke kū ʻana i kahi pilikia e like me ka momona o ka nui. ʻO ka hoʻonohonohoʻana o ka huahana me ka palala a me ka pālolo keʻokeʻo.

ʻOihana aloha

Loaʻa kēia māhele i nā shampoos i hoʻohana ʻia e ka mea lawelawe hulu. Eia naʻe, kaulana lākou i waena o nā mea kūʻai maʻamau. E pili ana i nā kālā like me ka waiho wale ʻana i nā loiloi maikaʻi ʻole.

ʻO Otium e Estelle i kahi shampoo aʻoihana i hoʻolālā ʻia no ka lauoho ʻaila. Hoʻohālikelikeʻo ia me nā mea hana like. ʻAʻohe wahi hōʻona maikaʻi loa - nā silicones a me nā sulfates. Hāʻawi ʻo Otium i ke ʻano o ka ʻōmaʻomaʻo, kōkua i ka hoʻihoʻi ʻana i ka kaulike o ka wai.

ʻO ka Professionnel Pure Resource e Loreal kahi shampoo i kūpono no ka lauoho e ʻala ana i nā aʻa a maloʻo hoʻi i nā ʻāpana. Mālamaʻo ia, hāʻawi i ke pale a hānai.

Kauka lāʻau a me nā lāʻau lapaʻau

ʻAʻole hiki i kēia mau huahana ke hoʻopili i ka lauoho ʻaila ʻē aʻe. Me kāna kōkua, hiki iā ʻoe ke hoʻomaikaʻi mau loa i ka hana ʻana o nā kelima sebaceous.

Vichy Dercos i kaulana loa. ʻO ka hui ʻana o kēia pono hana me ka waikawa salicylic a me ka wai wela. Mahalo i kēia mau ʻāpana, ua maloʻo ka momona a palulu ʻia ke poʻo.

Hoʻomaʻamaʻa ka shampoo lapaʻau "Alerana" i hiki ke hoʻopau wale i ka lau nahele nui loa, akā ʻo ia pū kekahi pilikia e like me ka pohō o ka lauoho. Loaʻa kekahi mau mea kanu maoli - extract o ka sage, chestnut, wormwood. Kōkua lākou i ka hoʻoikaika i ka follicle lauoho a me nā poli pōkole.

Hoʻomaopopo kekahi mau mea kūʻai aku e kūlohelohe nā maʻi i nā mea kanu. Eia naʻe, ʻaʻohe mea maʻamau nā hihia.

ʻO Mirrolla Pharmaceutical Shampoo "Burdock" o ke kumukūʻai kūpono. E mālama i ka ʻili a i ka hopena maikaʻi i ka follicle lauoho.

Nā pōkō bio

ʻO ka poʻe e mālama ana i ke olakino o ko lākou lauoho, hoʻāʻo e hoʻohana i nā shioos bio. ʻOiaʻiʻo, kahi mea hoʻokaʻawale, hoʻopau i kahi pilikia hoʻokahi, ʻaʻole pono e uku no kekahi.

ʻO kā shampoo palaka Green maʻa ʻaʻohe mea lapaʻau maikaʻi. Manaʻo ka poʻe he nui kēia mea maikaʻi, akā ma muli o kēia hiʻohiʻona, ʻike ʻia ka pahuhopu liʻiliʻi i ka wā e hoʻopili ai i ka lauoho. Mahalo i kēia shampoo, hiki i nā curl ke noho maʻemaʻe a hiki i ka 4 lā.

Nui ka haʻalele i nā loiloi kūpono e pili ana i nā huahana o ka inoa ʻo Chistaya Liniya.ʻO nā mahele o ka shampoo "Kaʻaʻāina" o kēia makana pale hiki ke hoʻopau i ka greasiness nui a hoʻohui i ka nui o nā puʻupuʻu i nā curls.

ʻO ka mea hāmeʻa "Volume and Balance" mai Natura Siberica mea kaulana wale nō i waena o nā mea hoʻohana Lūkini, akā ma ka honua holoʻokoʻa. ʻAʻohe ia parabens a me nā sulfates. Eia kekahi, ʻo nā huahana o kēia brand kahi hopena maikaʻi loa o ka poo.

Haʻalele nā ​​mea kūʻai aku i nā loiloi kūʻē ʻino loa e pili ana i nā shampoos maloʻo. Eia nō naʻe, eia kekahi ma kahi o ke koho maikaʻi i ka wā i hala ka lauoho, akā ʻaʻohe ala e holoi ai.

ʻO nā mea hoʻopau kai e hoʻomake ai i nā shampoos maloʻo me ke momona. E lilo hou nā curl i ka maʻemaʻe a hou i loko o kahi mau minuke.

ʻO ka Klorane a me Dove Hair Therapy me ka ʻili nettle i kaulana loa. Kūʻai lilo aku ka mea mua i loko o nā hale kūʻai, a hiki ke kūʻai ʻia ka lua ma kahi hale kūʻai aku e kūʻai ʻia ai nā mea nani.

Ke hoʻopau nei nā meaʻokoʻa i ka lauʻaila. Hoʻolālā lākou i ka lauoho i hāʻawi ʻia a hāʻawi i ke ʻano o ka noho hou.

Nā rula no ka holoi ʻana i ka lauoho ʻaila

I mea e loaʻa ai ka hopena i makemake ʻia, pono e noʻonoʻo ʻia nā ʻōlelo aʻoaʻo i ka wā o nā kaʻina wai. ʻO ka mea mua o lākou i loko o ka ʻūhā mua ʻana i ka poʻo:

Hiki i kēia mau kūlohelohe hiki ke degrease strands. E kali no kahi hola a laila e hoʻomaka i ka holoi ʻana i kou lauoho. ʻAʻole pono e hoʻokaʻawale i nā lauoho a pau - pono wale nō i ka ʻili. ʻO nā kapa o shampoo, hoʻoheheʻe i lalo a holoi i nā mea āpau.

Hoʻopili i ka huahana me ka mālama maikaʻi loa. No ka hoʻolako i kahi hopena mālama manuahi hou, hiki iā ʻoe ke holoi i kou lauoho me ka wai me ka kōkō, a i ka wai lemon paha me ka decoction o nā pua chamomile.

He nui ka mea i hilinaʻi i ka maikaʻi o ka shampoo no ka lauoho ʻaila, akā pono ke koho pololei ʻia. Ke hoʻoholo nei i ka mea ʻoi aku ka maikaʻi e kūʻai, pono ia e hoʻopili i nā hiʻohiʻona pilikino o ka lauoho a me ka hopena e pono ai.

Pono e hoʻohana pono i ka shampoo i koho ʻia. Hoʻomaopopo ʻia e hoʻohana ʻaʻole ia wale nō, akā nā huahana mālama ʻē aʻe - ea ea a holoi ʻole paha i ke kōkua. Hāʻawi i nā nuances koʻikoʻi, hiki iā ʻoe ke mālama mau i ke ʻano o ka ʻoluʻolu a me ka hoʻomaʻemaʻe.

ʻO nā hōʻailona o ka oole lauoho keu

Ma mua o kou ʻike ʻana i ka shampoo no ka lauoho ʻaila ka mea ʻoi aku ka maikaʻi, pono ʻoe e ʻoluʻolu e hoʻomaʻamaʻa maikaʻi lākou i ka ʻaihala. ʻO kahi huahana i koho kūpono ʻole ia i kūpono no kā lākou ʻano, hiki ke hoʻonāukiuki i ka pauna wai-lipid o ke poo.

ʻO ka ʻōmaʻomaʻo nui o kēia pilikia, ua nānā ʻole nā ​​laka i kahi manawa i kekahi mau hola, a i ʻole ka mōʻī ma kahi lā ma hope o ka holoi ʻana. ʻO kēia ma muli o ka mea huna nui o ka momona i nā piko o ke poʻo.

I ka manawa like, ʻo nā laka ma ka lōʻihi āpau a hiki i nā aʻa ke lau wale. I ka lua o nā kūlana, aia kahi ʻano momona o nā momona momona, ke waiho mau ka lauoho ponoʻī a maloʻo paha.

I waena o nā kumu kumu i hoʻonui i ka oiling, nui ka ʻokoʻa.

  • hoʻoilina
  • nā hana ʻino i ka ʻōnaehana hormonal,
  • nā maʻi hōʻea
  • maʻi maʻi gastrointestinal
  • ke ola kino.

Akā kekahi o nā mea maʻamau maʻamau ka mālama hewa no lākou. He aha ke ʻano o nā mea nona nā ʻano? ʻO kēlā, holoi ka lauoho i ka pinepine e like. Akā he kuhi hewa nui kēia, ma muli o kahi e pau pio ai ka hana sebum, a nalowale nā ​​curls i ko lākou helehelena hou a maʻemaʻe.

I mea e pale aku ai i kēlā mehameha, pono ʻoe e mālama iā lākou me nā ala kūpono. A ʻo kahi hoʻokūkū hoʻokūkū, ʻo ka mea mua, me ka hoʻohana ʻana i nā huahana holoi "kūpono".

TIP! Hoʻohana pinepine ʻia kēia ʻano ʻano e ka seborrhea aila, i ka wā e hoʻopili ai nā unahi i nā ʻili. I kēia hihia, pono ʻoe e koho wale nō i ka shampoo maikaʻi loa e kūʻē i ka lauoho ʻaila, akā ʻo ka mea pū kekahi me ka dandruff a hōʻoluʻolu i ka huhū, ʻeha.

ʻĀpana hoʻoliʻili o ka lauoho lauoho.

ʻO nā mea āpau e loaʻa mai ka kōkua maikaʻi loa e kū i ka momona momona o nā kūpaʻa, no ka mea e hoʻopilikia maikaʻi ana i nā hana o nā kelena sebaceous. Ua kūʻai ʻia lākou ma nā hale kūʻai, nā hale kūʻai kūikawā a kauoha ʻia paha ma ka Pūnaewele.

ʻOkoʻa nā mea ʻē aʻe mai kekahi mai kekahi i ko lākou mea pilikino, akā ʻo ke kumukūʻai hoʻi. No laila, pehea e holoi ai i ka lauoho ʻaila, ma muli o ko lākou kaha kālā?

Nā Himalaya Herbals no ka nui

Shampoo no ka nui o ka lauoho o nā lauoho Himalaya aila.

Hōʻalo ka ipu o 200 ml o kēia huahana e pili ana i nā 200 rubles. Hiki iā mākou ke maluhia i kahi shampoo maikaʻi kēia no ka lauoho momona aila, no ka mea ʻaʻole ia e hoʻonele wale i ka nui o ka hinu, akā ua hoʻohui pū ʻia nō hoʻi i ka leo, e hoʻolilo i nā laka ʻono a ikaika.

ʻO kāna mau hiʻohiʻona:

  • hana manuahi
  • nā mea kanu anuona mai nā lāʻau soapy a me ka laikini.

Hoʻohana ʻia kēia mau huahana i India a ʻaʻole i hoʻāʻo ʻia i nā holoholona. Ke hoʻohana pinepine nei, ʻo ka leʻa o ka holoi ʻana i ka lauoho ʻaila e hoʻemi ʻia i 2-3 mau lā.

Natura Siberica

ʻO Photo Natura Siberica no ka mālamaʻana o ke ʻano ʻaila o ka laka.

ʻO kēia kahi shampoo maikaʻi no ka lauoho lauoho oʻilima. ʻO nā loiloi o ka poʻe i hoʻohana ia e hōʻike i nā hopena maikaʻi wale nō. Hāʻawi ʻo ia i kahi hana kūikawā "Volume and Balance" mai ka brand o nā mea kūlohelohe Natura Siberik no nā curl i makemake ʻia i ka oiling. Hāʻawi kēia laina i ka hoʻokaʻawale i kahi ʻano maʻamau.

ʻO ka pono nui o kēia huahana cosmetic, ʻo ia ka haʻalele ʻana o nā mea kemika, parabens, sulfates a me nā mea ʻala. Hoʻokomo ʻia nā mea kūlohelohe o Natura Siberica i nā mea kūlohelohe wale nō:

ʻO Natura Siberica "Kūpili a me ke kaulike" e ho'ēmi i ka hoʻokuʻu o ka sebum, e hoʻihoʻi ana i kona kaulike, a me holoi maʻalahi me ka wai. Ma muli o kēia mau waiwai, ʻoi aku kēia kūpono kūpono no ka pena scalp i ka huhū.

ʻO ka huki wale nō a ka poʻe i ho'āʻo ai ua hōʻike ʻia he palupalu nāwaliwali. Loaʻa kēia hiʻohiʻona i nā kūlohelohe kūlohelohe no ka mālama lauoho, akā hiki iā ia ke makaʻala i ka poʻe i hoʻohana no ka manawa mua.

Kuhi ʻia kēia koho i nā hale kūʻai i nā hale kūʻai a me nā hale kūʻai hale. ʻO ke kumukūʻai e pili ana i 180 rubles no kahi liʻiliʻi liʻiliʻi.

E MAIKAʻI AKU! Hoʻomaopopo ʻia e hoʻohana i ke ʻano Siberik iʻoi aku ma mua o 3 mau pule i ka lālani. Ma hope o kēia manawa manawa, loaʻa ka hoʻohui, ʻaʻole e like nā hopena o nā hopena ma nā lā mua. ʻO ka hoʻohuli ʻana me nā koho ʻē aʻe, hiki iā ʻoe ke pale i kēia hopena.

Kūkulu kumu

ʻO kēia lāʻau lapaʻau, hoʻoponopono i nā loiloi, he ola no nā laka momona.

ʻO kahi koho pilikino, kahi i komo pū ʻia ma ka piko o nā shampo maikaʻi loa no ka lauoho ʻaila. Maikaʻi maikaʻi ia no ka mea e hoʻopau wale i ka lauheʻe, akā loaʻa pū ka hopena hōʻola ma ke poʻo.

Aia i ka palapala Desert Essence nā mea i manaʻo ʻia he kūpono no ka mālama ʻana i kēia ʻano kī.

  • lemon
  • aloe
  • une ʻopa ʻōmaʻomaʻo
  • aila ʻaila poni aila.

ʻO kekahi waiwai maikaʻi loa o kēia huahana ʻo ia ka nele o nā pakano a me nā momona kūlohelohe. Ma hope o ka hoʻohana ʻana i ka Desert Essence, e noho mau ana nā kuli citrus ma nā manamana no kahi lōʻihi loa. Hiki iā ʻoe ke kauoha i kēia mau huahana ma ka pūnaewele. ʻO ke kumukūʻai e pili ana i ka 350 rubles.

ʻO Bioderma ʻapo

ʻO kēia shampoo me ka ʻole o SLS ma kahi ʻāpana he ʻumi i loaʻa i kahi 9 mau hola. E hoʻomaʻemaʻe maikaʻi ʻia kāna ʻano hana maʻalahi, ka mea e loaʻa ai nā waiwai waiwai, ka glucose, a me nā waikena amino.

ʻO Bioderma Node hoʻomaʻemaʻe piha a kāʻei i ka aila.

Eia kekahi, ʻoi aku ka maikaʻi a hoʻomaikaʻi i ke kaulike o ka hydrolipidic o ke poʻo.

I ka manawa like, ʻaʻole maloʻo Bioderma Node a ʻaʻole ia e hōʻalo i ka minamina, no laila hiki pinepine ka hoʻohana ʻana. Kēia hāmeʻa like hypoallergenic a kūpono hoʻi no ka ʻili poni me ka ulu ʻana o ka paʻakai.

A inā ʻaʻole no ke kumu kūʻai nui, e like me 1200 rubles no 250 ml, a laila hiki ke hoʻohui ʻia kēia lāʻau kūlohelohe loa i ka papa mua, e like me ka shampoo maikaʻi loa no ka ʻaila o ka hana o nā curl. Hiki iā ʻoe ke kūʻai iā Bioderma Node pinepine pinepine i loko o nā lāʻau lapaʻau.

He kūpono ʻo Alerana no nā manamana momona a me nā manamana hui pū.

Mālama kēia lāʻau lapaʻau i nā pilikia ʻelua i ka manawa hoʻokahi - hoʻonui i ka grease o ka laka a me ko lākou pohō. ʻO kona kumukūʻai e pili ana i ka 350-400 rubles. Kūʻai ʻia ia i loko o nā mākeke a ma luna o ka Pūnaewele.

Ke hoʻohana nei i kēia mea hana, hiki iā ʻoe ke hoʻokō i nā curls hoʻomaʻemaʻe kiʻekiʻe me ka ʻili ʻole o ka ʻili. I loko o kāna ʻano hoʻohālike:

  • panthenol
  • mea huna
  • Waiora B5
  • chestnut lio, wormwood, burdock a me nā ʻuluʻawaʻu nettle.

KAHIKI! ʻAʻole like ia me kekahi mau ʻano ʻē aʻe, ʻoi aku ka mea i hoʻohana ʻia no ka manawa lōʻihi e ʻike i nā hopena i makemake ʻia. Eia kekahi, ʻo ka manawa mua loa e hiki i ka lauoho ke hoʻomaka e hāʻule i waho, akā inā ʻaʻole kū ʻoe e hoʻohana, a laila e hoʻomaka lākou e ulu a ʻoi aku ka mānoanoa.

Loreal Professional Pure Resource

Loreal Professional Pure Resource 250 ml.

Aia kēia koho no ka hana ʻoihana mai ka inoa kaulana ʻo Loreal. ʻAʻole ia e kūʻai aku i nā hale kūʻai, akā hiki iā ʻoe ke kauoha mau iā ia ma ka Pūnaewele. Ma kahi o nā hue liʻiliʻi (250 ml) e kūʻai ana iā 550-650 mau rubles. Hoʻonui hou ka mea kūʻai i nā paʻi nui o 1500 ml. Ua kūʻai hou lākou i ka manawa 3-4.

ʻO ka ʻano ʻokoʻa o ka Loreal Professional Pure Resource e like me kēia:

  • mālama mālama palaka
  • ma muli o ka nā ikaika ikaika,
  • kūpono no nā ʻōmaʻomaʻo ikaika loa,
  • Hāʻawi i ka lōkihi a me ka lewa o nā apo.

ʻO ka poʻe i hoʻohana i ka Loreal Professional Pure Resources nota ka hoʻomaʻemaʻe wale ʻana i nā laka o ka momona, akā pale pū iā lākou mai ka wai ikaika, nā hopena ʻino o nā hōʻuluʻulu lauoho, nā hao a me nā mea ʻē aʻe. ʻO nā kāʻei i holoi ʻia e ia ma kahi maoli.

Palapala Apivita

ʻO nā laina huahana ʻo Apivita Propoline no ka mālama ʻana i ke ʻano sebaceous o ke kumu.

ʻO kēia laina "kiʻekiʻe loea" kūpono ia no ka poʻe i loaʻa nā aʻa ʻala a me nā ʻōlelo maloʻo. ʻO kāna palapala kūlohelohe 84% e pili ana:

  • propolia
  • meli
  • ʻiliʻili
  • nā aloe a me nā mea momona ʻē aʻe.

ʻO kēlā mau huahana, ʻaʻole ia i hoʻokumu ʻia ma ka kumu o nā wai maʻamau, akā ma ka tincture rosemary. He kūpono loa i ka hoʻoponopono ʻana i ka hoʻokuʻu ʻana i ka sebum. Hoʻomaka ke kumu kūʻai o Apivita Propoline mai 700 rubles no ka liʻiliʻi liʻiliʻi o 75 ml.

Tar Freederm

Hoʻopili ʻo Freederm i nā selela make o ka epidermal make a hoʻomaʻemaʻe piha loa i ka lāʻau mai ka momona momona.

ʻO kēia kahi huahana lapaʻau ʻē aʻe hiki ʻole iā ʻoe ke kūʻai mai i nā hale kūʻai maʻamau. Kūpono loa kona kumukūʻai - mai 500 rubles no kahi pahu liʻiliʻi o 150 ml.

ʻO nā loiloi maikaʻi o Freederm e ʻae iā mākou e wehewehe iā ia ma ke ʻano maikaʻi o nā shampoo o ka kāne no ka lauoho ʻaila, kūpono hoʻi no nā wahine. ʻO ka hoʻohana nui o kēia pono hana ʻo ka holoi ʻana o ka aila mai ka hoʻohana mua.

Pono nō hoʻi e ʻike i kēlā mau ʻano e like me:

  • hana antimicrobial a me ka hana bactericidal,
  • lokaoho hypoallergenic,
  • ka nele o nā mea hoʻonanea.

Kū ka noho ʻana i ka papa nui i ka hoʻohana ʻana i ia mau shampoos no ka mea ʻawaʻawa. Akā ʻo kēia ka huahana therapeutic ʻaʻole e waiho i kahi ʻawa ikaika ma hope o ka holoi ʻana. A ʻo ka kala i ka hoʻohuihui ʻana hiki iā ʻoe ke hana kūpono me ka paʻakai, i kū mai ma muli o ka nāwaliwali o ka māla ʻana e nā fungi, me ka seborrhea aila.

Waihona Kūlana Vichy Dercos

ʻO ke kiʻi huahana huahana Vichy Dercos Farani.

Hoʻohana ʻia kēia mau huahana mai ka inoa ʻo "Vichy" i nā holoholona mahal. ʻO kāna kumukūʻai e pili ana i 800 rubles no ke kumukūʻai.

ʻOiai ʻo kēia, kaulana kaulana loa i waena o nā mea nona nā lauoho sebaceous a me nā ʻili o ke poʻo. E like me kāna mau hana ʻano, penei:

  • lokaoho hypoallergenic,
  • e hāʻawi i ka ʻōmaʻomaʻo, ka māmā a me ka maʻemaʻe i nā lūlū,
  • e palulu iki a ʻaʻole hoʻi e hoʻonāukiuki i ka ʻili.

ʻO kēia koho he mau mea ho'ōla olakino, ma waena o ka waikawa salicylic a me kahi loea therapeutic kūikawā e hoʻoponopono ana i ka hana o nā keena sebaceous. ʻO kēia hoʻohālikelike kēia e hōʻoia i kona kū pono.

ʻO nā nuances koʻikoʻi i ke koho a me ka noi

Ke koho nei i kahi shampoo i mea maikaʻi loa no ka lauoho ʻaila, pono ʻoe e nānā pono i kona ʻano. Hoʻopuka kēia mau ʻāpana i nā hana sebum:

  • Pāila huhū
  • mau pūpū
  • kahunaʻi
  • meaʻala
  • aila ʻaila kaumaha
  • silicones.

ʻO nā mea hoʻohui i luna aʻe e mālama maikaʻi aku i ia ʻano. ʻAʻole ko lākou hakakā me ka hoʻokūkū momona nui, akā e hoʻonui wale i ka pilikia.

I ke kūʻaiʻana i kahi ala no ka holoi ʻana i nā ʻano sebaceous o nā ʻalāki, pono ka uku kūikawā ʻana i ka haku.

I mea e pale ai i kēia, ʻoi aku ka maikaʻi o ke koho ʻana i kahi ʻano me:

  • zinc
  • maopopo ʻae
  • ho'ōla lāʻau
  • nā huaora a me nā minela
  • aila ʻaila puhoi
  • nā mea hoʻohui hoʻohui
  • nā kūlohelohe o nā mea kanu a me nā hua.

ʻAʻole hana kēia mau ʻāpana i nā aniani o ka curls. He hopena hoʻomalu lākou i ke poʻo, ke hoʻoponopono ʻia i ka hana ʻana o ka ʻea sebaceous e nā kuhi.

Nui kekahi mau mea huna nui i ka koho a me ka hoʻohana ʻana i nā mea pēpē:

  1. ʻO ka ʻoihana pololei. Ke koho ʻana i ka shampoo maikaʻi loa no ka lauoho ʻaila i ke aʻa o ka lauoho, pono ʻoe e hāʻawi i ka makemake i nā koho polū. Ma ke ʻano, ma ke aniani a me nā hua momona kāwili a ʻoi aku ka nui o ka chemistry, e pale ai i ka hana maʻamau o nā momona e nā sima o ke poʻo.
  2. E hoʻomaʻemaʻe maikaʻi me nā aʻa wale nō. Hoʻohana ʻia kēia rula iā nā mea nona nā lau ʻulaʻula, akā he maloʻo mau a maloʻo maoli paha. I kēia hihia, ua hoʻopili pono ʻia ka mea hoʻolālā therapeutic wale ʻia i nā aʻa a holoi holoi, nā wā e hoʻomaʻemaʻe ʻia nā curls.
  3. Ka hoʻohana ʻana i nā ea air. ʻO ka mea mua, pono ʻoe e nānā a ʻaʻole lākou ma o ke kumu i koho ʻia no ka holoi ʻana i kou lauoho. Pono e hoʻohana ʻia ka balm i nā hihia koʻikoʻi. ʻO ka hoʻohālikelike, inā he mau nā curls me ia e hoʻomau. Kūpono no kēia no nā ʻōhulu kūlana kūikawā mai ka pae no ka hana ʻōmaʻomaʻo.

NA INOAa! Manaʻo nā mea hoʻonani i ka holoi ʻana i nā mea kani me nā momona momona i ke kakahiaka. E hana ikaika ana nā kohu sebaceous o ke poʻo i ka pō, no laila, i ka hana ʻana ma mua o ka hiamoe, ma ke kakahiaka ua holoi hou ʻia nā ʻōlima hou.

Hoʻohālikelike

ʻO kekahi o nā shampoos i luna no nā curl aʻa, kahi mea nona ka hui ʻana, no laila, i kāna ala ponoʻī e kāpae i kahi momona momona. A ʻo ʻokoʻa ke kino no ka poʻe a me ke kumu o kēia pilikia, he hiki ke koho i ke koho kūpono loa no ʻoe wale nō ma ka hoʻomaʻamaʻa. I kēia manawa ua ʻike ʻoe i ka shampoo no ka lauoho ʻaila ka mea maikaʻi loa nou.

Hiki iā ʻoe ke aʻo i kekahi mau nuances hoihoi hou aʻe ma ke kumuhana o ka ʻatikala mai ke wikiō. Eia kekahi, inā makemake ʻia, e ʻōlelo i kahi shampoo maikaʻi no ka lauoho lauoho i loko o nā manaʻo i kā mākou poʻe heluhelu a waiho aku paha i kou manaʻo e pili ana i ka ʻike e pili ana i ka hoʻonui ʻana i ka momona. E kōkua kēia i nā poʻe ʻē aʻe i ke koho ʻana i ka hopena maikaʻi loa e kūʻē i kēia pilikia pilikia.

He aha ke ʻano o ka lauoho lauoho ʻaila

I ke kūʻai ʻana i ka shampoo no ka lauoho e hoʻoneʻe i nā aila, pono ia e noʻonoʻo i ka maʻi kūlohelohe. No laila, hiki ke koho ʻia e koho i kahi huahana paʻahana e ka hoʻokau a me ka hala. ʻAʻohe hihia e holoi ʻoe i kou lauoho me ke ʻano o ka shampoo, e hoʻonāukiuki wale kēia i ke kūlana a alakaʻi i ka hoʻonui ʻana o ka sebum.

No ka mālama ʻana i nā lauoho aila, pono ia e kūʻai i nā shampoos me nā mea antibacterial. Hiki paha ia i ka ʻaila lāʻau lāʻau. ʻO ke kūpono, pono nā mea hoʻihoʻi i ka mea kanu i ka ʻano o ka huahana, he maikaʻi no hoʻi ka maikaʻi ma ke poʻo. Inā, ʻo ka hoʻopili i ka momona, hoʻāliʻi ka dandruff iā ʻoe, hiki iā ʻoe ke ho'āʻo i kahi shampoo me ka zinc a me ka pā.

ʻO ka shampoo kūpono no ka lauoho lauoho e pono pū kekahi me nā hoʻohui anti-inflammatory, tonic. Ma ke ʻano he kānāwai, hoʻokō kēia i nā pono kūlohelohe i kēia mau koi.

Pono e holoi pinepine ʻia ka lauoho lauoho, akā maʻamau. Inā hiki, pono ke pale ʻia ka shampooing i kēlā me kēia lā, no ka mea ua nui ka lau o ka lauoho.

Ke koho ʻana i ka shampoo lauoho pono

Hiki i nā shampoos kūlohelohe e hoʻomaʻemaʻe i ke poʻo a me ka curls iā lākou iho, me ke ʻano o nā mea hiki ke holoi ʻole i ka kiʻi pale mai ka lauoho. Inā ʻaʻole i loaʻa nā huahana organik, hiki iā ʻoe ke ho'āʻo e hana i kahi shampoo iā ʻoe iho. No ka laʻana, ma ka home, hiki iā ʻoe ke hoʻomākaukau i ka shampoo ma kahi decoction oak bark a i ʻole ka infusion o nā lau birch.

Hiki ke shampoo me cognac e hōʻemi i ka momona momona - 20 g o kahi mea inu wai pono e hui pū me nā hua yolks ʻekolu.Hoʻohui ʻia ka hui ʻana me ka lauoho, hoʻoili maikaʻi iā ia i loko o ka pena, waiho ʻia no ʻelima mau aʻelima mau, a laila holoi.

ʻO kahi hana hou aku i ka launa pūlama a lilo no hoʻi nā huahana ʻoihana me ka hoʻopalike haʻahaʻa. Pono lākou e hoʻomaʻemaʻe a hōʻole i ke poʻo, ka lauoho. No ka koho i kēlā shampoo, pono ʻoe e nīnau i kahi loea - ʻoi aku maikaʻi me kahi trichologist.

E holoi i ka lauoho ʻaila, pono e hoʻohana i ka infam chamomile a i ʻole ka wai i hoʻopaʻa ʻia me ka wai lemon. Inā ʻaʻohe wā, e lawe i ka wai i hoʻolapalapa ʻia no ka holoi ʻana.

He aha ka lauoho lauoho?

Ke kāhea nei i ka aila lauoho, nā poʻe loea e hoʻolaha ana i ka nui o nā kūmole sebaceous i nā lauoho follicle o ke poʻo i hana ikaika loa. ʻO ka sebum iʻoi aku ka waiwai o ka hoʻolalelale ʻana ma o ka lulu ʻana o ka lauoho, a me ka hopena, huehue koke i nā ʻalihi. Inā pili ʻole ka ʻili ʻaila me ka malal ka hormonal i loko o ke kino a i ʻole ka hānai kino, a laila he ʻano hiʻohiʻona like ʻole, kahi hiki ʻole iā mākou ke hoʻololi like. Eia nō naʻe, eia kā mākou mana e hoʻoponopono i ka mālama lauoho e hōʻemi ai i ka hoʻomanino ʻana me ka lauoho hina.

ʻOiai ke ʻano ʻoluʻolu ʻole o nā ʻano hulu ʻulaʻula, ʻike ʻia nā mea loea i kahi mamao loa. ʻO Sebum kahi mea emollient maikaʻi loa a me kahi papa palekana hydrophobic hou e mālama ana i ka mako i loko o ka ʻili a me ka lauoho. No laila, me ka mālama kūpono, ʻoi aku ka maʻalahi o ka hoʻokō o ka nani o nā lauoho aila ʻoi ʻoiai, no ka laʻana, he maloʻo a he ola ʻole. A ʻo ke kōkua nui o kēia hihia ka shampoo pololei.

SAW: maikaʻi loa a maikaʻi loa

ʻO ka mea hanu (nā mea heʻe nalu) ke kuleana no ka hoʻomaʻemaʻe ʻana i ka ʻili a me ka lauoho mai ka lepo - sebum, scales scani a me nā huina mai waho. He mea e like me ka "tougher" o ka mea heʻe, ʻoi aku ka hoʻomaʻemaʻe maikaʻi ʻana i ka ʻili a me ka lauoho mai nā mea haumia a ʻoi aku ka kūpono o ke ʻano o ke poʻo ʻalā. Akā, he kuhi hewa nui kēia.

Aia ka hopu i ka ʻoi ʻana o ka hana ʻino ma ka ʻili e alakaʻi ai i ka nalo a me ka luku ʻana i ka palaki hydrolipidic, a ke lawelawe nei kēia ma ka hōʻailona no ke kino e ʻoi aku i ka hana ikaika o nā kelima sebaceous. ʻO ka hopena, ʻo ka shampoo e hoʻomaʻemaʻe maikaʻi loa i kou lauoho i ka manawa mua e hoʻomaʻemaʻe loa ia. Hiki i ka lauoho ke hoʻomaka i ka hoʻomaʻemaʻe ma ke ʻano o ka palupalu ma mua o ka hele ʻana, a me ka papa o luna o ka ʻili hiki ke hoʻomaloʻo a ʻāwili, e hōʻalo ai i ka dandruff.

I mea e pale ʻole ai i kēia ʻano leʻaleʻa, no ka lauoho ʻaila, koho i nā shampoos me nā mea hōʻala pale. ʻO ka nui o nā pa holoi holoi. No ka laʻana, Caprylyl / Capryl Glucoside (capryl / capril glucoside), Lauril Glucoside (lauryl glucoside), Disodium Laureth Sulfosuccinate (sodium laulet sulfosuccinate), Sodium Cocoyl Glutamate (cocoyl glutamate sodium), glyceryl oleate acid, glyceryl oleate acid, ), Sodium PEG-7 / Olive Oil Carboxylate (sodium carboxylate) a me nā mea he nui. ʻAʻole lākou e hoʻowalewale i ke kaila o ka hydrolipidic o ke poo; ma ka mea ʻē aʻe, hiki iā lākou ke "ʻoluʻolu" i nā kime sebaceous ikaika, ʻaʻole iki o kekahi mea e pale aku i ka ʻili. ʻO ka pilikia me nā lau ʻili palupalu penei:

  • kumukūʻai kiʻekiʻe a, ma muli o ke ʻano, ʻo ka hemahema o ka mea ʻenehana nui. Hoʻohana ʻia nā mea ʻenehana i nā lole nani a me nā uku waiwai, a ua mamao loa i ka maʻalahi.
  • aole nae i hoomaemae maoli ia. Me nā ʻōmaʻomaʻo ʻāpono ʻole no ka shampoo "palupalu" hiki ke holoi holoi ʻia nā lau aila, ʻaʻohe ʻano o ka maʻemaʻe. He maikaʻi ia inā ʻaʻole e hoʻohana nā shampoos i hoʻokahi surfactant, akā no ko lākou hui pūʻana, e hāʻawi ana i ka maikaʻiʻoi loa.

ʻO ka mea pōʻino, ʻaʻole hiki i nā mea hana maʻamau ke mālama i nā pono o ka lauoho ʻaila, ke hoʻohana ʻana i nā waihona lawaiʻa maʻalahi loa, ka mea ʻole i hoʻokaʻawale. Kuhi ʻia kekahi mau shampoos hale kūʻai ma Sodium Laureth Sulfate. ʻAʻole kēia ke koho ʻino loa. Inā ʻike maikaʻi ʻia ka ʻili a me ka lauoho me ka lōʻihi o ka hoʻohana ʻana, ʻaʻohe mea e makaʻala i ke kālā ma kahi o nā shampoos. Akā ʻo nā mea e like me ka sodium lauryl sulfate (Sodium Lauril Sulfate) a me ammonium lauryl sulfate (Ammonium Lauril Sulfate) pono e pale aku. Hōʻalo nui lākou a ʻaʻole lākou e pōmaikaʻi i ka aila maloʻo paha.

Kūleʻa nā mea hoʻokele e mālama i nā "surfate" surfactants e like me TEA Layril Sulfate (Triethanolamine Lauryl Sulphate) a me TEA Layreth Sulfate (Triethanolamine Laureth Sulphate). ʻAʻole lākou e taugata i ka hana ʻana, hoʻolako i nā hoʻomaʻemaʻe kiʻekiʻe a maloʻo ʻole i ka palaka. Akā ʻaʻole kī ka papa ākea kēia mau waihona holoi.

ʻO nā ʻāpana e hoʻoponopono i nā kūlohelohe sebaceous

Inā loaʻa iā ʻoe ka lauoho ʻaila, hoʻomaha e koho i kahi shampoo me ʻiliʻawa. ^ E Ha yM. Ma kahi ʻē aʻe, hapai ʻo ia i ka hana o nā kelena sebaceous, ma ka ʻaoʻao ʻē aʻe, e lohi iki i nā unahi launa pūlū o ka lauoho, pale i ka momona ʻili o ka hoʻopuni koke ʻana iā lākou. ʻO nā mea waiwai o ka horsetail, ʻōpala birch, sage, coltsfoot, calamus, oak bark, witch hazel, seaweed ka hopena ʻoluʻolu i nā glace sebaceous.

Loaʻa nā hopena maikaʻi no ka hōʻike lauoho lauoho ʻaila ʻaila: lemona, bergamot, cedar, chamomile, pine, cypress, lāʻau lāʻau, lavender. Hoʻēmi lākou i ka hana o nā kelima sebaceous a loaʻa i kahi hopena anti-inflammatory. ʻO ka hiki ke hoʻoponopono i ka hana ʻana o ka momona i nā mea like me kinona a me ka zinc.

He mea nui loa ka lauoho o ke poʻo e mālama i kahi pae maʻamau o ka moʻo o ka ʻili. ʻO ka hapanui kēia ma muli o ka waihona detergent ʻoluʻolu i loko o ka shampoo, akā pono nā mea ʻē aʻe e paʻa i ka makika i ka ʻili a me ka lauoho. glycerin, chitosan, lecithin, panthenol (provitamin B5) me nā mea ʻē aʻe

Nā Silicones - ke ʻano o ka "pale" pale no nā curl, e hāʻawi iā lākou i mea maʻalahi a maʻalahi hoʻi e hoʻohui, akā i ke ʻano o ka peʻa ʻili o mālama, pono e mālama pono ʻia ka mālama ʻana i ka lauoho. Koho i nā shampoos no ka lauoho ʻaila me nā silicones māmā (no ka laʻana, me ka cyclopentasiloxane) a i ʻole lākou me nā mea āpau, inā ʻoe e hoʻohana ai i ka balm ma hope o ka holoi ʻana.

ʻOi aku ka momona momona, no laila ʻaʻohe wahi i nā shampoos no ka lauoho lauoho. ʻAʻole ʻoe e kuhi hewa ʻole inā koho ʻoe i kahi shampoo no ka lauoho ʻaila jojoba aila a i ʻole hua waina, nona ka mana e hoʻoponopono i ka hana ʻana o nā momona, akā ke maikaʻi mau lākou no ka mālama maka.

ʻO Shampoos no nā aʻa maloʻo a me nā ʻōlelo maloʻo - he aha ia?

Auwē, ʻaʻole i ʻike ka ʻoihana ʻenehana i nā shampo e hiki ke hoʻopili pono i ka ʻili a me ka lauoho. ʻO nā hana ikaika a pau "hana" i ke ala like ma ka lōʻihi o ka lauoho. Loaʻa i kekahi shampoo ma kahi paʻakikī paʻakikī e hoʻopau koke i kēia mau ʻōlelo aʻoaʻo. ʻO kahi shampoo kiʻekiʻe kiʻekiʻe ma kahi paʻakikī o nā palapula palalulu e hoʻomaʻemaʻe maikaʻi, ʻaʻole me ka hoʻomaʻemaʻe ʻana i kekahi hapa o ia mea. Hiki i nā mea ʻōlelo āpau ke noʻonoʻo i nā mea hana hoʻopunipuni hoʻolaha.

E hōʻuluʻulu i

Pono ke ʻano o ka lauoho a me kahi shampoo kūikawā. Akā ʻaʻole ia e kūʻai i nā hue āpau me nā mea i kākau ʻia "no ka lauoho ʻaila" i loko o kahi hale kūʻai a i ʻole ka mea lapaʻau. ʻAʻole hōʻike mau kēia ʻatikala i ka loaʻa maoli o ka huahana. He lawa ia e noʻonoʻo pono ai i nā haku o nā shampoos like ʻole a koho i kahi koho ma kahi leʻaleʻa ʻike ʻana me kahi papa maikaʻi o nā mea kanu a me nā moisturizer. Hauʻoli hauʻoli a me ka lauoho nani!

No ke aha ʻulu ou o ka lauoho

ʻO nā kelima sebaceous e kū ana ma nā aʻa o ka lauoho e hana ai i ka sebum e pono ai no ka lauoho. Hoʻomaka wale nā ​​pilikia i ka manawa, no kekahi kumu, ua "hewa" ka hana ": hoʻomaka nā gland e hana i ka momona momona. Hiki ke mālama ʻia ia pilikia pilikia mai ka wā kamaliʻi, ma muli o ka predisposition he nui, a hiki ke hiki i ke ola ma muli o nā kumu he nui.

  • ʻAno ka maikaʻi ʻole a me nā ʻino maikaʻi ʻole.
  • Ke lawe nei i kekahi mau lāʻau lapaʻau
  • ʻO ke loli a me ke kaumaha o ka hormonal i ke kino,
  • ʻO ka mālama lauoho maikaʻi.

ʻO kahi hopena hou aʻe o ka hoʻonui ʻia ʻana o ka lauoho ʻaila ma ke aʻa e hoʻonāukiuki i ke poʻo: lilo ia i mea hou a me ka hōʻeha a hoʻoweliweli i ka hopena o waho, ʻoi aku hoʻi ka wela - ka holoi ʻana me ka wai wela, puhi-maloʻo, etc.

No laila, hiki iā mākou ke hopena: ʻo ka shampoo maikaʻi loa no ka lauoho ʻaila pono e pale i ka neʻe ʻana o nā kelima sebaceous, e hoʻoneʻe maikaʻi i ka momona a hoʻonoho i ke poʻo.

Ehia mau holoi holoi aila e hiki ai ke holoi?

Ma mua o ka hoʻomau ʻana i nā loiloi no ke koho ʻana i ka shampoo, pono ia e hoʻonāukiuki i kahi ʻano kaulana: ʻo ka holoi pinepine ʻana o ke poʻo ʻaʻole ia e hōʻeha i ka aila lauoho a ʻaʻole i hoʻonāukiuki i ka hana ʻana o ka sebum.

Holoi i kou lauoho e like me ka mea e pono ai, akā e hahai i kekahi mau ʻōlelo maʻalahi:

  • Mai hoʻohana i ka wai wela - e hoʻoheheʻe i ka hōʻeha o ka pena ʻole i ka ulu ʻana a hoʻoulu i ka hana o ka sebum. E ʻoluʻolu ka wai.
  • I ka wā e holoi ai, e lawe i kahi minuke e hamo ai i kou poʻo - e wehe hou i ka sebum.
  • Mai hoʻohana i ka holoi holoi lauoho a hoʻopili paha ma nā hope.
  • E holoi i kou lauoho i ke kakahiaka. Hoʻohana nui nā kelepona sebaceous i ka pō, no laila ma hope o ka holoi ʻana i ka kakahiaka e hoʻomau ka lauoho a maʻemaʻe hoʻi no ka manawa lōʻihi.
  • No ka hoʻonui ʻana i ka hopena o ka shampoo e pale ai i ka lauoho ʻaila, hoʻāʻo e hoʻoheheʻe ʻole ʻia me ka wai, akā me ka decoction o nā mea kanu: nettle, horsetail, hop cones, coltsfoot, calamus root a burdock.
  • E ho'āʻo e hoʻopili pinepine i kou lauoho i ka lā no ka mea ʻaʻole e hoʻolalaha i ka sebum ma o kou lauoho. No ia kumu like, ʻaʻole ʻōlelo ʻia nā lūlū lāʻau.

ʻO ka mea e nānā ai i loko o ka shampoo no ka lauoho ʻaila

ʻO kēia mau mea e lilo i nā wahi o nā lāʻau lapaʻau a me nā loina e pono ai no ka lauoho ʻaila. Inā ʻoe e ʻike iā lākou i ka papa inoa ma ka pakuhi shampoo, a laila hiki loa i kēia shampoo ke kōkua iā ʻoe.

  • Nā ʻāpana hoʻohui maʻi
  • Seaweed,
  • ʻO nā mea kanu a me nā mea kanu manuahi: wormwood, nettle, sage, horse chestnut, rosemary, calamus, horsetail, witch hazel, eucalyptus,
  • Kapua, A, C, K,
  • Mea ʻolo kai.

Inā makemake ʻoe e hōʻalo i ka lauoho hoʻonui wale ʻia, akā pū kekahi o kāna hoa maʻamau - ʻo ka dandruff, e huli e pili ana i kēia mau ʻaoʻao ma ka hapa.

  • Ketoconazole,
  • Pyroctonolamine,
  • Climbazole
  • Zinc a me selenium paʻakai,
  • Ka huika salicylic
  • ʻO nā mea waiwai o ka ʻawaʻawa, lāʻau lāʻau, ʻalopala,
  • Menthol
  • Tar

Pehea e hoʻomaopopo ai he kūpono kēia shampoo nou?

E ʻoluʻolu, ʻoi aku ka maikaʻi o ka shampoo a ʻoi aku ka hopena i kūpono no nā curls. Mai hopohopo. I kekahi manawa, hoʻopau nā kaikamahine i nā mahina he nui e loaʻa ai ka hana mana mana. Ke hoʻomaopopo nei i kekahi o nā nuances, e hoʻoholo koke ʻoe i ke kōkua ʻana paha i ka shampoo i kāu mau curls.

Inā ma hope o ka holoi ʻana ua ʻike ʻoe:

  • Ua like nā lauoho me he keiki
  • Hoʻopau wale ka haneli,
  • He maʻalahi nā kuki e hoʻohui

No laila, ua koho ʻoe i kahi shampoo maikaʻi no ka lauoho momona. Inā ʻaʻohe ʻike e ʻike ai i nā curl, a me nā hōʻuluʻulu mai ʻo ʻoe i ka pō, a laila hoʻomau ʻoe i kāu ʻimi.

Ke koho ʻana i kahi shampoo no ka lauoho ʻaila, mai kānalua e hoʻokaʻa i kāu lauoho me ka hele ʻana i ka trichologist. Ke ʻike nei nā loea i nā subtleties o ka hōʻiliʻili kālā, e hoʻomaopopo ana i nā huahana hou a pau ma ka mākeke. Inā pono, e kuhikuhi ke kauka iā ʻoe e hana i nā hoʻokolohua, a ma ka ʻano ke kauka ʻana o nā hoʻokolohua hoʻoliʻi e hoʻoholo i ke ʻano o ka mālama ʻana.

ʻO nā wahi home no ka hoʻokele Fat

ʻO kahi mea kōkua maikaʻi i ka hakakā me ka lauoho ʻaila e lilo i shampoo homemade, i hana ʻia mai nā mea kūlohelohe. Hoʻomaopopo nā lauoho lauoho i ka hoʻohana ʻana i kēlā huahana kūlohelohe e hoʻohui i nā shampoos i ka manawa hoʻokahi i kēlā me kēia 1-2 pule. E hoʻopau i ka pilikia o ka sheen greasy e kōkua i nā kauka olakino e like me:

    ʻO ka shampoo me ka cognac ka hakakā maikaʻi me ka lauoho ʻaila. No ka hoʻomākaukau i kēia lāʻau lapaʻau, pono ʻoe e kāwili iā 3 yolks hua manuʻai me 20 ml o ka brandy, a laila holoi i kou lauoho me kēia huahana.

He aha e hiki ai i ka ALERANA ke hāʻawi?

Ma ka laina laina o nā huahana no ka pale a me ka mālama ʻana iā ALERANA, shampoo no ka ʻaila ʻaila a me ka hui pū ʻana. ʻO kēia shampoo, e like me ka mea i koe, ua hoʻolālā ʻia no ka nāwaliwali, ʻike ʻia i ka pohō o ka lauoho, aʻo ia ka mea i hoʻopaʻa ʻia i nā ʻano o nā kumalula sebaceous, hōʻoluʻolu a hōʻoluʻolu i ka huhū o ke poo:

  • ʻO nā mea i koe o ka ʻawaʻawa, ka hoki ʻawaʻawa, ka ʻōpala, ka ʻūnū lio, ka Sage,
  • Kalo aila ʻala,
  • Hāʻawi ʻo Bitamin B5 (panthenol),
  • ʻO nā protein Wheat huakaʻi hoʻokaumaha.