Mālama

ʻAi aku ka maikaʻi o ka lauoho: ʻo ia ke kumu o kou helehelena ʻole ke nānā aku.

I kēia lā, ua piha ka Pūnaewele i nā ʻōlelo aʻoaʻo o nā lauoho e pono ai. Ua hoʻohiki nā mea paʻahana punahele "e hōʻike i nā mea huna", e kūʻokoʻa pinepine ana kekahi i kekahi.

I kēia lā ua ho'āʻo mākou e hōʻiliʻili i ka 18 mau aʻoaʻo no ka mālama ʻana i ka lauoho, kahi e kōkua i nā fashionistas i kā lākou koho paʻakikī: ka curly - e hoʻoponopono, a hiki i ka makani.

1. ʻO ka holoi holoi ʻana

ʻO ka holoi maʻamau a me ka manawa kūpono.

Hoʻolohe pinepine mākou i ka shampooing pinepine e alakaʻi i ka lauoho lauoho a me ka hōʻemi ʻana i ko lākou kūlana. ʻAʻole kūpono kēia. ʻO ka mālama nui loa i ke poʻo he mea koʻikoʻi loa, no ka mea, ʻo ia ke ʻano o ke kūlana e hoʻoholo ai i ka nani a me ke olakino o ka lauoho. No laila, pono ʻoe e holoi i kou lauoho a lilo lākou i lepo. ʻO ia, ke hana ikaika nei kāu mau kelepona sebaceous a pono ʻoe e holoi i kēlā me kēia lā, hana ia.

2. Hoʻolohe i nā kumu

ʻO ka mālama no nā aʻa o ka lauoho a me ke poʻo.

ʻO ka hapa nui o ka poʻe e mālama nui i nā kihi o ko lākou lauoho, e poina loa i ke poʻo, nā aʻa a me nā lauoho follicle. I mea e pale aku ai i nā kalaka o nā kelima sebaceous, hoʻomaʻemaʻe nui ʻia ka hoʻomaʻemaʻe loa. I kekahi manawa pono ʻoe e hoʻohana i kahi ʻōpala no ke poʻo, e kōkua ai i ke kāpae ʻana i nā mea make, a me ka lauoho e noho ana i ka telogen.

E hoʻohana i ka kahe huhū

Aia ke ʻano kūlike o ke ʻano o kou lauoho me ka comb. Inā ʻoe e hoʻohana maʻamau i ka laka me ka bristles kūlohelohe maoli, hōʻike mākou iā ʻoe e oki i ka hana koke. Inā ʻaʻole, i ka wā e hiki mai ana, e pilikia ana ʻoe me ka palu, e like me Cara Delevingne (ua hana ʻo ia i kēia no ka hana hou, akā ʻaʻole ʻoe). “Hiki ke hoʻohana ʻia nā brushes like, akā me ka ʻole o ka fanaticism. He mau 'ʻopopao nui loa lākou a ka ʻūlū maoli ʻana i ka lauoho a me ka pale ʻole i ko lākou kūpaʻa', wahi a Cash Lavless, he stylist. - Inā noi ʻoe iā lākou i kekahi manawa i ka hebedoma, a laila ʻaʻole hewa kekahi mea e loaʻa, akā ʻoi aku ka nui ma mua o ka hāʻawi ʻana aku iaʻu. A ʻoi aku hoʻi ʻaʻole ia e hoʻohana iā lākou ma ka lauoho kahu (ʻo ka ʻūhū, ua palupalu a koʻikoʻi. "

Manaʻo kōkua: E hoʻohana i kahi palaʻe me nā niho nylon (me nā ʻōlelo aʻoaʻo poepoe).

ʻO ka lauoho maloʻo

"ʻAʻole he mea nui inā hana ʻoe i ka huelo, ʻo kahi puaʻa a i ʻole ka puʻuwai, ʻaʻole hiki ʻole iā ʻoe ke kulu i kou lauoho," wahi a stylist Tommy Buckett. - ʻO kaʻoiaʻiʻo, ʻoiai ua kaʻo ka lauoho, ʻoi aku ka maʻalahi ke hōʻiliʻili a me ke hoʻopaʻi, akā i ke kūlana mākū ua pālahalaha maoli lākou a haki nā pilina o loko. ʻO ke kumu, lilo lākou i mea koʻikoʻi loa. " Inā maʻamau ka "kūpaʻa" o ka lauoho, hiki i kēia ke alakaʻi i ka hina o ka lauoho.

Manaʻoʻai: inā mau ʻoe e pīhoihoi koke i ka lauoho lauoho, e mālama iā lākou ma hope - e hoʻohana i nā mea momona a me ka moisturizing.

Mai hoʻohana pono i ka aila

ʻIke mākou a pau ka piha o ka aila lauoho. Akā, e hoʻomanaʻo, inā ua noi ʻoe i kahi huahana o ka palupalu, a laila e hoʻoholo e “polish” i ka mea āpau me ka hao a mea ʻole paha, "pepehi maoli" ʻoe i nā mea a pau e noho ana ma kou poʻo.

Manaʻo kōkua: e hoʻohana i nā puna wai wela ma mua o ke kāhili ʻana, a e hoʻopili wale i ka aila i ke ahiahi (i ka wā ʻaʻole pono ʻoe e hana i kou lauoho i kēia manawa).

Ke kuhi hewa ʻana i kou lauoho

Hoʻohana ʻia mākou e hoʻohui i kā mākou lauoho mai luna a i lalo, akā pono mākou e hana i ka mea ʻē aʻe. ʻAʻole hōʻike maoli, ʻoiaʻiʻo, akā kokoke loa! "Ke hoʻohālikelike nei i kou lauoho, hoʻomaka mau mai ka hopena, a laila hele wale i lalo," ʻōlelo a Stylist Cash Lavless.

Kōkua: pono pono nā ʻāpana ʻokoʻa i nā kihi a me nā aʻa. A inā hoʻoholo ʻoe e hana i ka pena ʻila, a laila e hoʻohana i ka liʻiliʻi o nā mea hana. E hoʻopili i ka serum i nā ʻōlelo aʻoaʻo a me ka paʻakai a i ʻole shampoo maloʻo i ke aʻa.

Hoʻā pinepine pinepine i kou lauoho

Hoʻopili kēia i nā pā kuʻi like ʻole me kou mau lima, a me nā manaʻo obsessive me ka hoʻoulu hou ʻana i kou lauoho. ʻO kēia mau mea ʻelua e hoʻopilikia maikaʻi i ka moku'āina o kou lauoho. A no e like me ke ano e kani paha, akā ma kēia ala e hana wale ai ʻoe i kou lauoho a me ke kuhi.

Kōkua: mai hoʻopili i kou lauoho me ka pono ʻole, e hoʻāʻo e hoʻohuli i kou nānā i kekahi mea ʻē aʻe. A i ʻole e hoʻoponopono i kou lauoho me kahi kapa elastic. A ma ke kānāwai, hoʻohui i kou lauoho a ʻelua i ka lā: i ke kakahiaka a me ke ahiahi no ka minuke - e lawa loa kēia!

Mai holoi i kou lauoho

Hiki i kēia ke hana i nā kānaka a pau, inā ʻaʻole ʻoe e mihi i ka shampoo a hauʻoli ʻoe iā ia i kou lauoho (ke manaʻo nei mākou ʻaʻole kēia no ka hoʻokumu ʻana o ʻaila). Hōʻuluʻulu ʻia ke lauoho lolipopo.

Manaʻoʻai: E hoʻohana i kahi liʻiliʻi o ka shampoo a mai makaʻu e hoʻolimalima hou aku i kahi manawa hou e holoi holoi i kou lauoho. Inā ʻoe e lohe nei i kahi mea aʻoaʻo, a laila hana ʻoe i nā mea āpau! A ʻae, ʻoi aku ka maikaʻi e hoʻohana i ka wai anuanu, he mea pono no ka kahe koko o ke poʻo.

“Kāwili” i kou lauoho me ke kāwele

E hoʻomaloʻo i kou lauoho ma hope o ka ʻauʻau a ʻauʻau paha me kahi kāwele? Maikaʻi. Akā inā e hoʻomaka koke ʻoe e ʻohi a lulu iā lākou, e ʻike e hana ʻino paha ʻoe i kou lauoho. A maile ʻoe e hoʻohaʻahaʻa i kou lauoho a maloʻo hoʻi.

Manaʻo'ōlelo: hiki iā ʻoe ke wehe i ka ʻūlū o ka "hoʻolalelima", hoʻāla wale o ka hana ʻana a i ʻole ka ʻaina kakahiaka, no ka laʻana, no ka hoʻohina ʻana.

E hoʻohana i nā kāhiko mea kūpono ʻole no kou ʻano lauoho

He hopenaʻole ka hoʻohana ʻana i nā shampoos no ka lauoho ʻaila inā ua maloʻo kou! No laila ʻaʻole ʻoe e hana maikaʻi a maikaʻi wale nō, akā e hōʻeha pū kekahi. Hoʻomaopopo ʻoe iā ʻoe iho: ke manaʻo nei nā huahana lauoho maloʻo e ʻimi no ka nele o ka hina, a me nā mea hoʻonaninani no ka lauoho ʻaila - ma kahi ʻē aʻe, ua maloʻo.

Manaʻo'ōlelo: e hele i ka trichologist a noi e hoʻoholo i ke ʻano o kou lauoho, a mai nā hōʻike i loaʻa, koho i ka shampoo kūpono, nā māka a me nā serum.

Hoʻololi pinepine i nā shampoos

Mai hoʻokolohua! Inā loaʻa ʻoe i kahi shampoo e kūpono iā ʻoe, a mai wikiwiki e kūʻai i kekahi i kēia manawa i ka manawa ʻē aku e ʻike maikaʻi iā ia. Mai kēia mau loli, e lilo ka lauoho a ʻolo nāwaliwali.

Manaʻo Manaʻo: E hoʻololi i ka shampoo i ka wā e loli ai ka lauoho, no ka hoʻohālike ma hope o ka nānā ʻana.

Mai pale i kou lauoho mai ka lā a me ke anuanu

Ke noʻonoʻo nei i kahi pāpale lā i ka wā kauwela a me kahi pāpale i ka hoʻoilo ʻaʻole wale nā ​​mea e hoʻouluulu ai i ke ʻano, he mea palekana ia o ke kihi a me ka lauoho mai nā hopena maikaʻi o nā hihi ultraviolet a me nā loli.

Manaʻoole: mai poina e pale i kou lauoho a i ke kauwela a i ka hoʻoilo. Ma ke ala, i waena o ke kahakai kahakai, nā ʻōhua me ka SPF a me "hōʻailona ma hope o ka lā" e kōkua iā ʻoe.

Ke wehe nei i kahi huakaʻi hele i ke stylist

Inā he lā nō e ola i nā aʻa kanu hou ma hope o nā kuhi ʻana, a laila ʻaʻole hiki i ka lau maloʻo a wāwahi. A no ka mea āpau i ka lauoho o kona lōʻihi.

Manaʻo ʻōlelo: Inā ʻaʻole ʻoe e hoʻolālā i kāu mau hoʻolālā no ka wā e hiki mai ana i kahi lauoho pōkole pōkole, a laila e hoʻomanaʻo: pono ʻoe e kipa i ka stylist hoʻokahi manawa i ka mahina a hoʻoneʻe i ka lōʻihi ma ka 1-2 cm. i ka haku ma kahi o hoʻokahi mau malama ʻelua.

I poina e holoi i ka lūlū

Pehea kou manaʻo? Hūnū ma luna o nā mea a pau! Me ka hoʻohana maʻamau i ka brushes (a i ka ulana hulu, nā mea ʻino a me nā mea lawelawe ʻē aʻe), ke hōʻuluʻulu ʻia nā microbes, e hauʻoli me ka neʻe "ka neʻe" i kou poʻo i ka manawa mua.

Manaʻo Manaʻo: E like me nā stylists, pono ʻoe e holoi i ka palaʻai ma hope o kēlā me kēia hoʻohana - ʻo ka liʻiliʻi iki e holoi wale iā lākou me ka wai. Hiki iā ʻoe ke hoʻonohonoho i ka hoʻomaʻemaʻe ʻana i nā pūnāwai no kāu mau hāmeʻa hoʻokahi mahina. No ka hana ʻana i kēia, holoi ʻia lākou i ka wai me ka hoʻohui o kekahi mea ʻuma antimicrobial (ʻo kahi hana a ka ʻenepine e hana), i mea e kohi pono iā lākou.

Pepe # 1: ʻO shampoo maloʻo ka hoaloha maikaʻi loa ʻoe!

Ua lilo ka shampoos i ka lau i ka makahiki 2014. Me ke kōkua o kēia mau huahana, i ke kauwela ua hoʻopakele mākou iā mākou iho mai ka lauoho ʻoniʻoni, a me ka hōʻea ʻana o ka hoʻoilo, pēlā nā shampoos e kōkua maikaʻi i ka lā lua ma hope o ka holoi ʻana i ka lauoho e hāʻawi i kahi ʻano hou. Pono ʻoe e hoʻomaopopo i ka holoi ʻana o ka lauoho i kēlā me kēia lā, ʻoi aku ka hemahema. Kōkua ka shampoo i ka hoʻoiho ʻana i ka aila ʻoi loa mai nā aʻa, hana iā lākou i nā kala aku, māmā a maʻemaʻe.

Akā ma kahi o kēia mau mea ʻike maopopo loa, e kōkua ke shampoo maloʻo e hūnā i ke aʻa regrown ma ka lauoho make. Hoʻohana ka hapa nui i kēia mau huahana i ke ʻano o ka hoʻokeo-hau keʻokeʻo, ka mea i hoʻohuihui ʻia, hoʻomālamalama nui ʻia nā aʻa lauoho me nā ʻāpana liʻiliʻi o ka shampoo. Hoʻopili wale i kou shampoo maloʻo ma nā aʻa a kāʻili liʻiliʻi iā lākou - i kēia manawa i kū aʻe kou aʻa ʻeleʻele e kū'ē i ke kumu o nā ʻōlelo aʻoaʻo overgrown!

Pane # 2: Nā makaʻala - No laila ʻaʻole ʻoe i hoʻohana iā lākou

Inā makemake ʻeleʻele kou mau ʻōlelo aʻoaʻo iʻoi aku ka nui ma mua o nā aʻa e ulu ana, a laila e hele mai ke akahele maka maʻamau i ka hoʻopakele. Koho i ka pale i kūpono i nā ʻ tipslelo a me ke kaomi "pena i ka" ʻano kūlohelohe i nā aʻa. Eia kekahi, ua kūpono kēia kumu i mea e hāʻawi loiloi i ka lauoho lauoho i ka waena.

Tip # 3: ʻAʻole wale kahi kuahiwi wale no ka maka ʻakaʻaka

ʻAʻole wikiwiki nā kaikamahine e hoʻolei i ko lākou mau niho niho kahiko. A ke hana pono nei lākou! Me kēia hāmeʻa akamai, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hoʻomaʻemaʻe wale i kāu punahele lau, akā, ʻoi aku hoʻi i ka huelo a iʻa paha i maʻemaʻe a maʻemaʻe.

  • E hoʻohana i kahi kui niho e hoʻomaʻemaʻe i ke kānana o ka ea ma luna o kou holoi ʻana. ʻAe kēia e hana iā ia e hana lōʻihi a hoʻoemi i ka hopena o ka hōʻino.
  • Inā ʻoe i hōʻiliʻili i kou lauoho i loko o kahi bun, a ʻo nā mea "roosters" maikaʻi ʻole a me kahi keiki-haire ka mea e like me ka dandelion, a laila kahi manuana e kōkua e hoʻomaʻemaʻe i kēia mau puʻupuʻu āpau i ka laulā. E mālama pono i kou lauoho a meʻa iā ia me ka varnish - a ua mākaukau ʻoe e lanakila i ka honua.

Manaʻo Kōlima # 5: T-shirt a kāwele paha? Mālama mākou i ka nani o ka lauoho

Ua lohe paha ʻoe ua hiki i ke kāwele ke hōʻeha maikaʻi i ka lauoho maloʻo ma hope o ka holoi ʻana. Aneane uaʻike nā ʻea loea a me nā stylists i nā mea kākahu e hoʻomaʻemaʻe pono ʻoe i kou lauoho me kahi kāwele i mea ʻole lākou e wāwahi a wāwahi. ʻĀnō e hoʻāʻo i kāu hoʻohana ʻana i ka T-shirt kaila ma kahi o ke kāwele: e kahaha ʻoe i ka mālie a me ka leʻaleʻa i ka hoʻoluʻu ʻana i ka lepo a me ka poholo i kou lauoho, me ka hōʻeha ʻole ʻole.

Nā aʻoaʻo no ka lauoho lauoho 6: nā curl nani maikaʻi ʻole me kahi hairdryer a me nā hao curling!

ʻO ke kaikamahine he liʻiliʻi ma ka manawa hoʻokahi i hana ʻole i nā curl peʻa a i ʻole nā ​​curl pāʻani? Akā ʻo nā ʻano mea hoʻomehana like ʻole, e like me ka mau ʻana o ka lauoho, nā mea hoʻopunipuni a me nā mea hoʻopiʻi, i hōʻino ʻole ʻia i ko mākou lauoho, a me nā curlers maikaʻi maikaʻi e hoʻopiʻi maoli i ka hiamoe. He aha ka mea e hana? Hiki i ke kime lauoho Helene ke kōkua aku iā ʻoe. Lawe ma kahi bezel me kahi mea elastic a me kekahi mau mousse no ka lauoho curly. Hana wale i ka huluhulu i ke ʻano o nā akua Helene kahiko i nā lauoho i hoʻolōʻihi ʻia a hele i ka hiamoe. I ke kakahiaka, i ka wehe ʻana i ka lula a hoʻokuʻu i kou lauoho, ʻike ʻoe i nā curl elastic.

ʻAʻole maʻalahi ka maʻalahi o ka mālama lauoho. I kēia, me nā mea i maʻalahi o ko mākou ola hacks hiki iā ʻoe ke hoʻomaʻamaʻa iki a wikiwiki i kou hana i kēlā me kēia lā.

Nā kūlana kūikawā no ka mālama o ka lauoho

He mea koʻikoʻi mau ia iaʻu no ka waiho ʻana mai o ka mea paʻakai i kā mākou salona ʻaʻole wale me ka lauoho aniani a me ka lauoho neat, neʻe wale nō me ka lauoho maikaʻi wale nō a me nā huahana mālama e mālama i ka ikaika kūleʻa. He mea koʻikoʻi paha iaʻu ke olakino nā lauoho a me ke poʻo ma hope o ke kipa ʻana i ka salona.

Inā nānā ka palaki a i ʻole ka ʻulaʻula paha o ka mea kūʻai, e hele pinepine ana ma muli o ka maloʻo nui ma muli o ke koʻikoʻi a me ke kūlohelohe a hōʻeha paha, ke hoʻomākaukau nei au i kahi hui o 40 ml o ka wai a me 15 ml o ka shampoo palupalu a piʻi mālie iā ia i ka poʻo, me ka hoʻoluhi liʻiliʻi i ka ʻili. no 20 mau minuke. ʻO ka maʻamau, ma hope o ia ʻano, ʻaʻole e noho ʻeha ka ʻili o ka ʻili a me ka ʻulaʻula hoʻi i ka ʻili.

Ke hoʻokumu ʻia i nā unahi o ka momona, pono ʻoe e hana i kahi ʻano like like ʻole, akā me ka shampoo no ka hoʻomaʻemaʻe hohonu. E ʻike ʻoe i kahi mau minuke i lilo ka umu a nui aʻe - ʻoi hou ke kīhaʻi a ʻōmaʻomaʻo. Akā ma hope o 20 mau minuke, e maʻemaʻe loa ke poʻo. Inā hana ʻoe i kēia kaʻina hana 2 mau manawa i kahi mahina, ʻaʻole hoʻi nā umauma. Akā me kahi hoʻokumu ikaika o ka dandruff, pono ʻoe e ʻike i ke kauka.

I kekahi manawa ua loaʻa iaʻu kahi mea e hoʻopiʻi nei no ka hoʻopiʻi ʻana o ka ʻili ma ke kua o kona poʻo, ʻaʻole hiki iā ia ke ʻeha, a ma hope ua huli mai ia. ʻO ka pōmaikaʻi, ua hoʻopau ʻo ia me ke hauʻoli. Akā ma hope iki, ua hele mai kekahi wahine iaʻu e like me ka ʻāʻī ʻāhiu like ʻole a ua maopopo kēia no ka hoʻopuni ʻana i ke ʻano. Ua kiʻi wau i ka wiwo ʻole a kau aku iā ia e wehewehe i ke kumu o ka huhū ʻana i ke kauka, ʻoiai ua loaʻa iaʻu kahi hihia like. ʻO ia nō kahi ulu wikiwiki o ka ulu wikiwiki, a ʻo ko mākou nānā ʻana i kāna ʻili ua kōkua i ke kū ʻana i ka maʻi i ka wā mua. Hoʻolako pinepine wau e mālama pono ʻia ka ʻili a me ka lauoho i loko o ka salona.

Hoʻomaikaʻi lauoho: nā ʻōlelo ʻōlelo mai Bern Mones

Makemake wau e hāʻawi i kekahi mau ʻōlelo aʻoaʻo i ka pehea e wikiwiki a hoʻolako pono i ka mālama lauoho maikaʻi me ka hoʻohana ʻole ʻana i nā huahana mahal i loaʻa ʻole mau ʻia ma Ukraine.

Kōkua 1: ʻolua a palupalu nā lauoho

Inā ua nalowale kou lauoho a i ʻole maʻalahi ka lau o ka lauoho, a laila hiki ʻole i kou kino ke laʻa i ka vitamin A. Pono ko mākou kino e hōʻōla i ke ʻano o ka ʻili a me ka lauoho, kā lākou hana maikaʻi. Hāʻawi maikaʻi i nā meaʻai huaola A me ka paleka, ka hua manu hua, ka waiū, ke kō, a me ka pata. ʻO ka beta-carotene e lawe ana kou kino mai ka vitamin A me ka momona i loaʻa i nā kāloti, broccoli, spinach, lettuce, kāpala, ʻulaʻula, beets, dill, a me nā apricots.

Manaʻo Kōkua 2: mālama i ka lauoho palupalu

I loko o ka lauoho palupalu i kahi pilikia e mālama pono iā ia - ua kau pono lākou. ʻO nā mea lawelawe me nā polymers i hoʻopiʻi maikaʻi ʻia - ma ke laʻana, nā ōsa a i ʻole ka palaoa i loko o ka lauoho - e hoʻopili i nā nāwaliwali i hoʻopiʻi maikaʻi ʻia i ka lauoho a pani i nā puka liʻiliʻi i ka pulu lauoho. Mahalo i kēia hopena magnetic, e loaʻa wale ka lauoho me ke kōkua kahi e pono ai.

Tip 3: hoʻoikaika ikaika lauoho

No ka nāwaliwali nāwaliwali a palupalu a hoʻolako ʻia, e hoʻolako ʻia e hoʻoponopono pinepine i ke poʻo. Me kou mau manamana lima ua hoʻowalewale ʻoe i ka kaila koko a hoʻōla i nā glace sebaceous, a me kēia e mālama ai i ka mālama ʻana i ka lauoho olakino a me ko lākou ulu maikaʻi. ʻO nā lotion kūikawā no ke poʻo ʻoihana e hana i kēia kaʻina hana.

Kōkua 4: mālama pono i ka lauoho maloʻo

Inā maloʻo loa ka lauoho e like me ka mauʻu, ua cont conticated nā ʻokoʻa o ke kūpaʻa no ka hoʻomalo ʻana me kahi hairdryer wela. Hoʻomaopopo ʻia e hoʻomaloʻo wale i kēlā lauoho me kahi wai mahana o ka ea a hoʻohana ʻole paha i ka lauoho lauoho kūikawā me kahi sensor infrared.

Kōkua 5: shampoo mālie

Hoʻopilikia loa nā lauoho loloa, ʻoiai ʻo nā unahi keratin ma ka ʻaoʻao o ka lauoho e hamo ākea e like me ka pine cones. I ka hoʻolauna ʻana i kahi spoonful o ka conditioner ma mua o ka holoi ʻana i kou lauoho, e hana ʻoe i ka shampoo i hoʻokaʻawale ʻia a pale aku i kou lauoho mai ka hōʻino.

Manaʻo Kōleka: alawa no ka lauoho lauoho

ʻOi aku ka lauoho o ka lauoho ʻoi aku ka lauoho ma mua o ke lauoho pololei, no ka mea, ke hōʻike pololei ʻia ka mālamalama ma luna o lākou. ʻO nā hana paʻa a me ka hoʻohana ʻana i nā conditioners e lawe i ka ikehu a hoʻomālamalama i kēlā lauoho.

Kōkua 7: mandruff massage

E hoʻomaikaʻi ka lāʻauʻaila i ka kūlana o ke poo, no ka mea he nui nā aila o ka lau o ka huaʻala o ka nui o ka huaora E, a he mea pono e hānai iā lākou i loko o ka ʻili. Hoʻomaopopo ʻia nā loiloi anti-dandruff kūikawā, e like me shampoos, lotions a iʻa paha ia e hoʻopili i ke poo, aʻo ka wā o ka hoʻomaʻakaʻa ʻana o nā ʻili o ke kino, e iho ana i lalo, a loaʻa kahi hopena ʻoluʻolu. Inā ʻaʻohe holomua i loko o nā wiki he 2-6, pono ʻoe e kamaʻilio i kāu kauka.

Manaʻo 8: ʻili lauoho

E loaʻa nō iā ʻoe ka leo keu aku i ka wā e kāʻili ai i kou lauoho inā puhi ʻoe i ka maloʻo, ʻohi ʻana me kou mau lima, a ma ka pau ʻana o ke kulu ʻana e hoʻohana ai ʻoe i kahi pala e waiho i nā welau i loko.

Manaʻo 9: nā lauoho a me nā meaʻai

Kūleʻa ka lauoho ikaika, olakino ma ke poʻo koʻikoʻi. Pono kēia ma mua o nā mea āpau, nā huaora a me nā minela. Hiki i nā aʻa lauoho ke olakino a ikaika i ke ʻano kaulike (i ka nui o nā huaora C, biotin, zinc, hao a me ka folic acid), a laila lilo lākou i ikaika, a wikiwiki ka lauoho. ʻO nā mea hoʻolako i nā mea pono e pono ai, no ka lauoho ka hua, nā iʻa, ka moa, nā lau lau ʻalae, nā waiū, ka soy a me nā pā a pau.

Kōkua 10: ʻōhule lauoho

ʻAe kuhi ka manaʻoʻiʻo ʻoi aku ka lōʻihi o kou mālama i ke kūlana i kou lauoho i ka wā e holoi ai, ʻoi aku ka maikaʻi o ka mālama ʻana āu e loaʻa ai. Ke hoʻolako nei i nā mea mai nā kolohe e hāʻawi i ka hulu o ka lauoho a me ka maʻalahi o ka hoʻoulu ʻana - akā ʻaʻole lākou e komo i ka lauoho, akā hoʻopili wale ʻia. No laila, ʻo ka manawa o ka hōʻike i ke kūlana i ka lauoho a hiki i ka 1 minuke ua lawa.

Manaʻo 11: no ka lauoho lauoho

Holoi ʻia ka lauoho me ka shampoo maʻalahi a i ʻole nā ​​shampoo pēpē i ka manawa kūpono. I ka holoi ʻana o ka lauoho, ho'āʻo e hoʻohālikelike i ka palau nui, no ka mea e hoʻoikaika i ka nui o ka sebum. Ma waena o ka hoʻohana ʻana o nā detergents, hiki iā ʻoe ke hōʻemi i ka lauoho ma o ka hoʻopalulu ʻana i ka lula me ka gauze a i ʻole nā ​​ʻāpana ʻāpana, a me ka hoʻohui ʻana i kou lauoho. Hiki iā ʻoe ke hoʻokūkī i kou poʻo me ka ʻōwili i hoʻolī ʻia i ka tonic o ke alo no ka ʻili ʻili.

Kōkua 12: holoi holoi

Ma mua o ka holoi ʻana i kou lauoho, pono ke hoʻomaʻemaʻe pono, akā inā he nui nā huahana like, e like me ka gel a i ʻole ka palaka paha, i hoʻohana ʻia i ka lauoho. Hoʻohana maʻalahi ka hapa nui o kēia mau huahana mai ka lauoho me ke kōkua o nā brushes a me nā brushes kūikawā. Me ka holoi ʻana o ka lauoho maʻamau, ma ke ʻano he kānāwai, ʻaʻohe pono e kau hou i nā aniani, ke ʻole, ʻoiaʻiʻo, ua kau ʻia ka lauoho me ka nui o ka pala. Kahi lawa maʻamau o ka shampoo. ʻAʻole hoʻomaikaʻi nā mauna nui i ka maikaʻi o ka hoʻomaʻemaʻe o ka lauoho. He mea nui ia e holoi pololei i kou lauoho: pono ʻoe e hana pono a ʻaʻole me ka wai wela, no ka mea, ʻoi aku ke kiʻekiʻe o ka wai, ʻoi aku ka paʻakikī o ka lauoho.

Manaʻo 13: hoʻonā a me ka palulu o nā lauoho

Pono nā lauoho lōʻihi e nānā pono, a no lākou e hiki iā ʻoe ke hāʻawi i ka mālama me ka aila ʻoliva, e hāʻawi iā lākou i kukui, e hoʻomaʻalaha. Pono e hoʻopili ʻia ka aila oliva ma hope o ka holoi ʻana i ka lauoho maloʻo ʻē aʻe, e pālahalaha ma luna o ka lōʻihi holoʻokoʻa a hoʻomaʻemaʻe pono ʻia i nā aka aʻoaʻo me ia. E waiho i ka aila ma luna o kou lauoho no ka liʻiliʻi o ka hapalua hola. Hiki iā ʻoe ke hoʻonui i ka hopena mahana o ka aila me ka hoʻopili ʻana i nā kaula me ka alumini foil, a laila e ikaika loa ka hopena o ka mālama lauoho. E hoʻāʻo e ʻauʻau i ka aila a hiki ʻole ke nānā aku ka lauoho. Hiki ke hana ʻia ke kohu lauoho hana e hana maikaʻi loa me ka hoʻowalewale ʻana i ka ʻaila mahana me ka hua manu, ka wai liʻiliʻi a me ka wai o lemon, a laila hoʻomau maikaʻi ʻia.

Kōkua 14: ke koho ʻana i ka paika pololei

No ka lauoho olakino koʻikoʻi ka mea e loaʻa ʻole i kahi palupalu a maikaʻi ʻole. Ke lawehala i kahi hōʻike ʻana: pulū a hoʻohui paha i ke kua hope o ka lima - pono e waiho ka lūnū i kahi ʻokiʻoki. Kahu ia, ʻaʻole pono o ka lauoho ke kaula ia ia. Pono nā palalike o nā ipo i nā palupalu a i ʻole a he ʻaʻe aʻoaʻo paha. Ke hoʻokau nei, pono e hoʻopā mau i nā ʻūpī o ka huluh i ke poʻo me ka hoʻopuni ma mua o nā kihi ʻihi. ʻO ka pehi ʻana i ka lula i ka wā e hoʻoku ʻole ʻole ai ia. Mea nui: pono e holoi pinepine ʻia nā lūlū a me nā mea hoʻopulu me ka shampoo a me ka wai wela e hoʻoneʻe ai i nā microorganisms.

Kōkua 15: ʻoi aku ka paʻa o ka pena ʻana

ʻOiai ʻo ka ʻoi ʻana o ka hana hōʻeha no ka hoʻomoʻo ʻana i ka lauoho, hoʻopau koke kahi lauoho voluminous. Akā aia kahi hoʻopunipuni e kōkua i ka hāʻawi ʻana i ka lauoho iʻoi aku ka maikaʻi. Hoʻopili i ka lauoho, a laila hoʻohui iā ia me kekahi kiko o ka mousse i nā pūʻulu. E hoʻokaʻawale i ka mahele o luna a hoʻomaka i ka pena ʻana me ka lalo o nā lauoho. Hana mākou me nā alapine ʻelua puni: ʻo ia kekahi o lākou e waiho mau i ka lauoho no ka hoʻoluʻu, aʻo ke kīʻaha hou e waiho ʻia a maloʻo me kahi nū hou.

Kōkua 16: ʻono lauoho me ka holoi ʻole

Me ke kōkua o nā palona kūikawā - nā mea i kapa ʻia ʻo fresheners - hiki iā ʻoe ke hoʻihoʻi hou i ke ʻano maikaʻi o nā ʻoki ʻokiʻoki a i nā ʻāpana puʻupuʻu paha. ʻOiaʻiʻo, hana kēia no ka manawa pōkole. E hoʻopili i kahi freshener iʻa ma ka lauoho maloʻo - laka ʻia e ka laka, hoʻokomo i kahi hairdryer ma kēlā me kēia kīhaka a hoʻolōʻihi i nā lima.

Manaʻo 17: lauoho a me ke kumu static

I ka wai maloʻo o nā lumi, ʻoi aku kahi e kū ai nā kameta synthetic, a me ka wā o ke kūleʻa, no ka laʻana, kahi sisiko ma o ka lauoho, hiki ke hoʻouka ka electrostatic. I kēia hihia, hōʻe ʻia ka lauoho mai kēlā me kēia, a lawe. Inā ʻoe e hoʻohana i nā mea hana i hana ʻia i ka lāʻau kūlohelohe a i ʻole ka pūlima, hiki ke pale ʻia kēia hopena. Hiki ke mālama ʻia ka lauoho o kāʻili a mālama i nā lauoho liʻiliʻi. Hoʻopili wale i kahi varnish liʻiliʻi ma kou pā lima a hele i ka lauoho.

E hoʻopuka ʻia ka māhele 2 o nā ʻōlelo aʻoaʻo mai Bern Mones i ka ʻāpana ʻo nā Manaʻo 12.12.14. E noho kūlike no kā mākou hoʻonui!

Pepe # 1: ʻO shampoo maloʻo ka hoaloha maikaʻi loa ʻoe!

Ua lilo ka shampoos i ka lau i ka makahiki 2014. Me ke kōkua o kēia mau huahana, i ke kauwela ua hoʻopakele mākou iā mākou iho mai ka lauoho ʻoniʻoni, a me ka hōʻea ʻana o ka hoʻoilo, pēlā nā shampoos e kōkua maikaʻi i ka lā lua ma hope o ka holoi ʻana i ka lauoho e hāʻawi i kahi ʻano hou. Pono ʻoe e hoʻomaopopo i ka holoi ʻana o ka lauoho i kēlā me kēia lā, ʻoi aku ka hemahema. Kōkua ka shampoo i ka hoʻoiho ʻana i ka aila ʻoi loa mai nā aʻa, hana iā lākou i nā kala aku, māmā a maʻemaʻe.

Akā ma kahi o kēia mau mea ʻike maopopo loa, e kōkua ke shampoo maloʻo e hūnā i ke aʻa regrown ma ka lauoho make. Hoʻohana ka hapa nui i kēia mau huahana i ke ʻano o ka hoʻokeo-hau keʻokeʻo, ka mea i hoʻohuihui ʻia, hoʻomālamalama nui ʻia nā aʻa lauoho me nā ʻāpana liʻiliʻi o ka shampoo. Hoʻopili wale i kou shampoo maloʻo ma nā aʻa a kāʻili liʻiliʻi iā lākou - i kēia manawa i kū aʻe kou aʻa ʻeleʻele e kū'ē i ke kumu o nā ʻōlelo aʻoaʻo overgrown!

Pane # 2: Nā makaʻala - No laila ʻaʻole ʻoe i hoʻohana iā lākou

Inā makemake ʻeleʻele kou mau ʻōlelo aʻoaʻo iʻoi aku ka nui ma mua o nā aʻa e ulu ana, a laila e hele mai ke akahele maka maʻamau i ka hoʻopakele. Koho i ka pale i kūpono i nā ʻ tipslelo a me ke kaomi "pena i ka" ʻano kūlohelohe i nā aʻa. Eia kekahi, ua kūpono kēia kumu i mea e hāʻawi loiloi i ka lauoho lauoho i ka waena.

3. Ke koho shampoo

ʻO ka waiwai maoli o ka shampoo.

ʻAʻole hiki i kahi shampoo i ka honua ke pani i ka emi ʻana o ka lauoho, ʻoiai e pili i ka wikiwiki o kā lākou ulu. No laila, mai pānaʻi no nā hoʻopunipuni mākeke. Ke koho ʻana i kahi shampoo, pono ʻoe e kau ma luna o ke poʻo, a ʻaʻole ma luna o ke kumu o ka lauoho. ʻO ia, inā ua wela koke ka lauoho ma ke aʻa, a maloʻo nā kihi, kūʻai iā shampoo no ka lauoho ʻaila, a hoʻopili i nā palū palū a me nā māka i nā hope.

4. Ka ʻoki ʻoki ʻana

E pili ana i ka pono o ka ʻoki ʻana i nā ʻōlelo aʻoaʻo.

ʻAʻole pili ka maʻamau i ka hoʻopau ʻana o ka lauoho i ka wikiwiki o ka ulu ʻana o ka lauoho a i ko lākou olakino paha. He mea no ka aesthetics, inā he maloʻo ka ʻūhā, nāwaliwali a pāpaʻi, manaʻo ʻia e hōʻoki iā lākou. Inā hōʻeha ʻole kēia pilikia iā ʻoe, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke ʻoki iā lākou.

6. Moisturize i nā ʻ tipslelo

Kūkā aʻe i ka hoʻonaninani ʻōlelo.

E kōkua i kahi moisturizer maʻamau e hoʻomaʻemaʻe i nā malo maloʻo o kou lauoho. Kāwili i kahi liʻiliʻi o kaʻaila ma waena o kou mau kuʻekuʻe a holo i kou mau lima ma o kou lauoho. Eia nō naʻe, e hoʻomanaʻo hiki iā ʻoe ke hoʻohana i kēia hoʻopunipuni wale nō i nā hihia koʻikoʻi, i ka manawa ʻaʻohe mau mea hana kūikawā pono ma ka lima. ʻO ka ʻoiaʻiʻo loa e hiki i ka momona ke hoʻonui i ka lauoho no ka mea e nānā pono ai.

7. Nāwīlū no ka pena ʻana

Nā lole lōlū.

Hoʻopili pinepine nā lauoho lohi pōkole a hoʻopau i ka lauoho. Hiki iā ʻoe ke launa iā lākou me kahi niho niho. E hoʻokau i kahi puna o kāu huahana style makemake e hoʻokō a mālama i nā lauoho protruding.

8. Hoʻomaʻomaʻo ʻia nā lauoho

Hoʻopili koke i kou lauoho.

ʻO ke pau a i ʻole nā ​​pēpē pēpē e kōkua i ka hoʻomaha ʻana i ka lauoho palulu. Mālama i ka huahana i koho ʻia ma ke kahele ʻana, a laila hoʻohui a holo maikaʻi i ka lauoho. ʻO ka pauka a me ka pauka e hoʻohuihui i ka sebum, a e lilo ka lauoho i kahi ʻano pono.

9. Nā pupuhi momona

Makemake hou ʻoe e hoʻololi i kāu kiʻi a i ʻole nā ​​kukui i mua o nā hoaaloha i kahi ala hou? Hoʻohui i ka lauoho me ka pony pony kiʻekiʻe, hoʻokaʻawale i kahi kaula ākea, e hoʻolei ma kou lae a hoʻopaʻa iā ia me ka loaʻa ʻole. Hana i kahi kiʻi ʻokiʻoki mai ke koena o ka lauoho. Inā pono, e hoʻoponopono i ka hairdo me ka varnish.

10. ʻO nā curl nani

ʻO nā curl nani nani ʻole o nā mea hana kūikawā.

Hiki iā ʻoe ke hana i nā curls nani me nā mea pono ʻole. E kōkua i kahi T-shirt maʻamau e hoʻāla i ka lauoho lōʻihi. Hōʻalo iā ia i loko o kahi tourniquet, kau ʻia ka makani ma luna a moe. E kōkua ka hui pū elastic no nā lauoho Helene e hana i nā nalu ma ka lauoho lōʻihi.

11. Hoʻopua i nā aʻa kumu

Hoʻoulu ʻia nā aʻa camouflage.

Ma mua o kekahi mau lā hoʻomaha, a loaʻa ʻole ʻoe i ka manawa e pena i kou lauoho? Hūnā i ke kumu nui overgrown e kōkua i ka eyeshadow. E hoʻopili i nā pale me kahi nū ākea ma ka ʻaoʻao. Ma ke ala, e hana i kahi nānā leʻaleʻa, hiki ke hoʻohui ʻia nā pale me nā sparkles.

12. ʻO ka huelo nani

Hopu ponyum.

ʻO ke lau melemele keʻokeʻo hiki ke huli i ka hele a nani a nani hoʻi. No ka hana i kēia, paʻu i ka lauoho a nakinaki i nā ʻīlio ʻelua, ka mua, ka liʻiliʻi, ke kiʻekiʻe nui, a me ka lua o ka voluminous ma lalo iho nei.

13. ʻO ka wili no ka lāʻau

ʻO kahi kāwili huluhulu home.

I mea e hoʻonāukiuki ai i kahi kāhiko me ka bun e huli i nani a nani, stylists kono aku e hoʻohana i ke kāwili kūikawā. Inā ʻaʻole paha kēia, hiki ke hana mai i nā hāmole maʻamau. Pono ke koho i ka ʻoka ʻoka ma muli o ke kala o ka lauoho. E ʻokiʻoki i ka ʻāpana kuʻekuʻe mai ia a e ʻeli me ke akaʻi, e ʻoli iā ia i kahi ʻōwili. ʻO ka poʻe i hoʻāʻo ʻē i kēia lafhack, a hoʻohālikelike i ka ʻōiwi home me kahi mea loea, ke kūʻē nei ʻo ka mea mua e hoʻokō ʻoi aku ka maikaʻi o ka lauoho, a mai ka lauoho ʻaʻole e hoʻokaʻawale iā ia.

14. Holoi i ka malu pale ʻole

ʻAka e hoʻonani i kahi malu pale ʻole.

E hoʻoponopono i ka hopena o ka pau ʻana o ka hoʻopukapuka ʻole e kōkua i kahi hoʻohemo palupalu hohonu a i ʻole nā ​​ʻāpana ʻē aʻe. Inā makemake ʻoe e hoʻokō i ka hopena i ka manawa pōkole, pono ʻoe e hoʻokaʻa i ka salona a hoʻohana i ka huahana i kūʻai ʻia. Eia naʻe, inā ʻaʻole wikiwiki ʻoe a makemake wale i ka hoʻololi wale ʻana i ka pale, e hoʻohana i nā hopena home e like me kefir a me nā ʻaila. No ka laʻana, nā aila hinu (ʻoliva, burdock a me castor) ʻaʻole wale e huki i ka lau mai ka lauoho, akā loaʻa nō hoʻi kahi hopena therapeutic ma ka lauoho. Pēlā e hoʻomaʻemaʻe i nā pale e kōkua i ka kefir home. E kau i kou lauoho, e hoʻoponopono me kahi pāpale kaukau, hau i kahi kāwele ma luna a waiho iā ia no ka hapalua hola.

Nā ʻano ʻokoʻa loa o nā curl.

ʻO ka hoʻokolohua me nā ʻano like ʻole o ka pume, hoʻololi ʻana i ke kūlana o ka hao curling. Hiki iā ia ke paʻa me ke aniani, ʻoi aku, i ke aniani i ka maka a i ʻole ke alo o ka maka a ʻo kēlā me kēia manawa ke kiʻi.

16. ʻO nā curl nani

ʻO ka mea huna i ka nani o ka lauoho lipi.

Loaʻa i ka lauoho lauoho curly kahi hana kūikawā a pinepine i nā pilikia i ka mea nona. I nā mea kuʻekuʻe e nānā i ke nani a me ka hoʻolālā, e hoʻohana i nā huahana a me nā silicones. E hoʻopili iā lākou i nā kaula pale, hoʻohui i ka lauoho me kahi lihilū me nā niho lohi a pā i ka lauoho me ka nozzle diffuser. Ma ke ala, weliweli ʻole ka makaʻu i nā kaikamahine he nui ma mua o ke ʻano. Hoʻopiʻi kēlā mau kālā i ka lōʻihi wale nō, a ʻo ka hapa wale nō o ka lauoho ma lalo o ka epidermis.

Bonus wikiō:

16. ʻO nā curl nani

ʻO ka mea huna i ka nani o ka lauoho lipi.

Loaʻa i ka lauoho lauoho curly kahi hana kūikawā a pinepine i nā pilikia i ka mea nona. I nā mea kuʻekuʻe e nānā i ke nani a me ka hoʻolālā, e hoʻohana i nā huahana a me nā silicones. E hoʻopili iā lākou i nā kaula pale, hoʻohui i ka lauoho me kahi lihilū me nā niho lohi a pā i ka lauoho me ka nozzle diffuser. Ma ke ala, weliweli ʻole ka makaʻu i nā kaikamahine he nui ma mua o ke ʻano. Hoʻopiʻi kēlā mau kālā i ka lōʻihi wale nō, a ʻo ka hapa wale nō o ka lauoho ma lalo o ka epidermis.

Bonus wikiō:

42 pou

Ma aneane ua ʻike nā mea a pau i ka hoʻopunipuni me nā mea i kapa ʻia he lemon lemon. ʻO kāna mea kākau i kekahi manawa i kuhi ʻia iā Claudia Schiffer, a kamaʻilio pinepine ʻo ia e pili ana i kēia. Akā ʻo ka stylist Kyle White mai ka paʻakai nani ʻo Oscar Blandi (New York), kahi i kipa ai e ka poʻe lehulehu, e hana nui i kēia mea huna.

ʻO nā hopena maʻamau maoli, e like me ka stylist, inā e hoʻohui ʻoe i ka lemon a me ka wai ʻala. Ma mua o ke hele ʻana i ka lā, e hoʻopili i kahi pōkole o ka wai melemele hou e kolo i ka waiū a i ka lauoho a pau. ʻO ka pale o ka pale i huli i ka ʻoluʻolu a me ke gula, ʻo ia hoʻi ka mea i kū hou aku ai, wahi a White.

E waiho i kahi ʻōmaʻomaʻo

Hiki i ke Chlorine a me ka wai paʻakikī ke hoʻokaʻawale i kou kala lauoho kūpono (pili pū nō kēia i nā redheads), hāʻawi ia iā lākou i kahi kolo kālo. ʻO Negin Zand, kahi colorist e hana pū me Jennifer Aniston, Cate Blanchett a me Meg Ryan, i hāʻawi i kāna ʻōlelo aʻoaʻo: "ʻO nā pua ʻalala ʻula ʻula e hiki ke hoʻonaʻawale i nā kukui maloʻo, e pili ana i ka lehu a i kā lākou paha." ʻAʻohe! ʻAi koke wau i kahi hoʻohenehene e pili ana i ka wai wai wai, huli ia i ka ʻoiaʻiʻo aia i kekahi mea hoʻowahāwahā, a ʻo ka ninini ʻana i ka wai kamato i kou poʻo ʻaʻole i nā aʻaka wale nō. A i kekahi manawa he waiwai ia.

Pono, ʻo Dandruff, e koi i ka nānāʻana i kahi trichologist. Akā i ka manawa o ka mālama ʻana, makemake wau i ke poʻo ʻaʻole e hōʻeha, a me nā kahe o ka maiʻa mai ke poʻo mai e hāʻule i ka poʻohiwi. Kōkua nā Ibuprofen e kōkua. No laila wahi a Oscar Blady, stylist a me ka mea nona ka salon nani ʻO Oscar Blandi (New York). E pīpī i kekahi mau papa i loko o kou shampoo a e like me ka hoʻokaʻawale apricot a hoʻomaʻemaʻe i kou maka, e hoʻokaʻawale kēia ʻano ʻaina i nā palu o ka ʻili a me ka ʻili make mai ka lauoho a me ke poʻo. E kiʻi ʻoe i kahi leʻaleʻa a maikaʻi loa.

Nāwī lauoho no ka lauoho

Manaʻo ʻo Stylist mai New York Sarah Potempa he mea hoʻohana i ka niho he mea maikaʻi loa ia no ka lauoho. ʻO ka mea mua, hoʻomaikaʻi ʻo ia i ka hoʻohana ʻana iā ia he mea pīpī inā pono ʻoe, no ka laʻana no ka hoʻomaʻemaʻe pololei ʻana i kekahi mau lauoho i kahi kākohu hoʻomākaukau. ʻO ka lua, hiki i kahi niho palupalu ke kōkua i ka nui me ka neʻe home. He palaki ia, ʻaʻole hoʻi i kūlike me nā waele, ʻoi aku, me kahi niho uʻi ʻo ia ka mea maʻalahi ia e hoʻopau i nā aʻa lauoho. A me ka - hoʻohana mau niho i ka wā e pono ai ʻoe i kahi helehelena kūpono maikaʻi, no ka laʻana, no ka pony pony. E pīpī i ka lūlū me ka hoʻolālā lāʻau a ikaika paha i kahi varnish a pale i nā lauoho maikaʻiʻole. E pīhoihoi ʻoe i ka maʻalahi o ka maʻalahi me kahi niho niho ma mua me ka nui kuʻi.

ʻO Eugene Toye, kahi stylist mai ka salona nani ʻo Rita Hazan (New York), ke hāʻawi nei i ke ala ʻano maikaʻi loa no ka hāpai ʻana i ka lauoho ma kahi o nā aʻa o ka lauoho. ʻIke paha ʻoe i ke ʻano o ka lole i ka wā e hoʻohana ai i ke starch? Manaʻo ka stylist e like me ka mea like me ka lauoho, inā e hoʻokaʻawale liʻiliʻi i nā aʻa o ka umauma holoi, a laila e kaohi i ka lauoho.

ʻ Tedlelo ʻo Master Ted Gibson mai New York, e hana nei me Anne Hattaway, ʻae ʻo ka pono o ka lauoho e mālama i ka hoʻopau o nā ʻāpana a i nā ʻokiʻoki. A hāʻawi i ka hoʻomaʻamaʻa gelatin. Hoʻopili i ka gelatin i ka wai wela a pulu i kou lauoho. E waiho no 30 mau minuke, a laila e holoi me ka wai mahana.

E hakakā me ka lauoho piʻipiʻo

Pono nā ʻōlelo aʻoaʻo ma waena o nā kaikamahine mulatto a me nā mea i hāʻawi ʻia e ke ʻano me ka lauoho voluminous a me ka curly, ʻaʻole mau ke aloha mau ʻia i ka hoʻohana ʻana.ʻO Joshua Hairreter ʻo Josh Barrett, e hana nei me ke kahakaha ʻo Drew Barrymore, e aʻo ana i ka hoʻohana ʻana i ka lā o ka lā e pili ana i ka wā e pau a i ʻole ke pau ʻana. E hoʻoponopono i nā lauoho, e hoʻopili i kahi kinikini liʻiliʻi i ka pāma a pālahalaha ma ka lauoho. ʻO kekahi ʻāpana ʻē mai kahi stylist ke hoʻohana i kahi kāwele haʻipū. E pololei pū me kahi ʻāpana o ka umu, hiki iā ʻoe ke hoʻoponopono i nā ʻōpala hoʻomaha, me ka kaupaona ʻana a hoʻoponopono pono iā lākou, a pōmole hoʻi ka lauoho. A ʻo Kevin Mancuso, ka luna hoʻomohala o nā mea hana ʻoihana lauoho Nexxus, ma waena o kāna mau mea kūʻai aku ʻo Scarlett Johansson a me Demi Moore, aʻoi aku ka mālama ʻana i nā lehelehe lip. Ma ka lauoho lōkihi koʻikoʻi, 'hana' ia e like me ka wīwī, kū pololei a me nā kīwaha wahine.

ʻUlaʻula weli

Kyle White mai ka Osona Blandi beauty salon (New York) e hōʻike ana e hoʻohana i ka wai cranberry ma ke ʻano he ala maikaʻi hoʻi no ka pale o ka lauoho. Kahi ʻōlelo mau kēia no nāʻulaʻula ʻulaʻula a me kaʻulaʻula. Pono e hoʻohele i ka wai ma o ka lauoho a waiho i nā minuke 5 (a i ʻole he lōʻihi aʻe paha, no ka hopena hou aʻe). A laila holoi.