Kahuā

Pehea e wikiwiki wikiwiki ai ka lauoho i ka home

Makemake ʻoe e hoʻomaʻemaʻe i kou lauoho? Inā hoʻoholo ʻoe e hana i kēia mea i loko o ka pahu hale, a laila e mākaukau no ka mea e uku ʻoe i kahi nui kālā. Eia kekahi, pono e hoʻokaʻawale i ka manawa no kēia. Eia kekahi, ma ke ʻano he kānāwai, he mau huahana hōʻoluʻolu o ka lauoho i loaʻa i nā mea hōʻeha e hoʻopōʻino i kou lauoho. Inā makemake ʻoe e hoʻomaʻemaʻe i kou lauoho, ʻoi aku ka nui o ka lā, me ka ʻoi o ka lauoho e hoʻomaʻamaʻa ʻia i ka wā i ʻike ʻia i ka lā. Akā, ʻo kēia ʻano hana no nā mea ʻaʻole i manaʻo i nā hopena koke. Inā makemake ʻoe e wikiwiki i kēia kaʻina hana, e hoʻohana i nā mea momona a nā ʻohana āpau i loaʻa: nā lemona, ka meli, ka hydrogen peroxide, kanamona, chamomile, ʻaila oliva, ka waikona a me ka soda.

ʻO ka wai lemon, ka meli a me nā kinamona nā mea waiwai ʻekolu e hoʻohana ʻia e hoʻoilo i ka lauoho. I kēiaʻatikala, ʻike ʻoe i nā ala ʻē aʻe e kōkua i ka hoʻomaʻemaʻe ʻana i kou lauoho. Kuhi ʻia kēia mau kaʻina ma ka ʻāpana ʻokoʻa ʻē aʻe. Ma hope o ka heluhelu ʻana i kēia ʻatikala, hiki iā ʻoe ke koho i kahi ala kūpono no ka hoʻomaʻemaʻe i kou lauoho. No ia, a hiki i kahi!

Pehea e hoʻoikaika maikaʻi ai a hoʻomaikaʻi koke i nā lauoho - nā ʻōlelo aʻoaʻo

ʻO ke ala e pono ai no ka loaʻa ʻana o nā hepiki māmā, ʻo ka hoʻohana ʻana o ka peroxide a i ʻole ʻāpana hoʻoliihani kūikawā. ʻO kēlā me kēia mea e hāʻule ai kou noʻonoʻo, pono ʻoe i kahi aʻoaʻo aʻoi loa no ka hana. Ma hope o nā mea a pau, he mea nui ia e kiʻi wale nō i ka mea āu e makemake ai, akā no ka pale ʻana i ka lauoho mai nā hopena maikaʻi o ka huahana a hiki i ka lōʻihi.

Ma mua o ka pehu ʻana, mai holoi i kou lauoho no nā hola ʻelua a ʻekolu paha - he kūlana koʻikoʻi kēia. He aha kēia no ka? I loko o kēia manawa, hoʻokumu ʻia kahi palena o ke momona e pale i kēlā me kēia lauoho. Kahi ʻia ka mea hoʻohana i hoʻokaʻawale ʻia me kahi kui brical synthes a i kahi lāʻau lāʻau me kahi kāwili lāʻau ʻokiʻoki. Pono ʻoe e hoʻomaka mai ke kua o ke poʻo, nā ʻōkuhi ma hope o ke ʻōlaʻi e neʻe i mua. ʻO kahi kūlana ʻē aʻe, ʻo ia ka hoʻomoʻa ʻana i ka lae ma ka aʻa lauoho me ka momona momona a i ʻole kaʻaila petroleum. Mālama kēia i ka ʻili mai nā ʻōmū ahi.

ʻO ia ka hoʻomaʻamaʻa ʻana o ka hoʻopili ʻana, ʻaʻole i kahe i ka lauoho, e hoʻohui i kahi ʻoka wai liʻiliʻi, akā ʻaʻole shampoo, inā ʻaʻole e moʻo mai ke kaʻina hana hoʻomaʻamaʻa. Hoʻopili loa ʻia nā aa o ka lauoho ma muli o ka wela i hoʻokuʻu ʻia mai ke poʻo. No laila, e noʻonoʻo i kēia i ka wā e noi ai a hoʻomaka mai ka hopena, e kaawale ʻana i ka huahana ma ka lōʻihi. Ma hope o ka kali ʻana a hiki i ka ʻimi makemake ʻia, hoʻomoʻi hou i nā ʻōlima a kau i kahi hoʻonohonoho pale ʻana i nā aʻa. No laila hiki iā ʻoe ke hoʻokō i nā kala like.

I ka hōʻea o nā kaula i ka kala i makemake ʻia, e holoi pono iā lākou i ka wai, kahi mahana a hōʻoluʻolu i kou poʻo. ʻOiai e holoi ana me nā neʻe māmā, hoʻoponopono i kou poʻo me kou mau manamana lima. ʻOi aku ka maikaʻi me ka hoʻohana ʻole i ka shampoo, e hoʻopili iā ia me ka pahi me ka ʻole alkali. I ka wā e holoi ai ka lauoho, e hana i kahi holoi o ka wai me ka hoʻohui o ka wai lemon a wīwī paha a pili i ka lauoho. Hoʻomaʻamaʻa iki kēia i nā curl, a hoʻokaʻawale hoʻi i ka hydrogen peroxide.

Hikina

ʻO kahi kumu maʻamau o ka pena i ka lauoho i nā kala, ʻaʻole ia e koi i nā koina kūikawā.

  • Ke ʻano o ka hoʻomākaukau ʻana: pono ʻoe e wāwahi i ʻelua papa o ka hydroperite me kahi pāʻina. E ninini i ka pauku i loaʻa i loko o kahi pahu a iʻa paha i ka pahu pahu me ʻelua ampoule o ka ammonia, kahi papa kīʻaha shampoo.
  • Ke noi: hoʻohana ʻia ka huahana hopena i ka lauoho, e waiho no ʻelima mau minuke. Ma hope o ka manawa i koho ʻia, holoi pono ke poʻo i ka wai mahana. E hoʻomanaʻo e ʻaʻole ʻoe e lanakila i ka hoʻokō ʻana koke a i nā kūwau keʻokeʻo-keʻokeʻo. ʻO ka mua, e hāʻawi ka lauoho i ka yellowness, no laila e pono ke hana hou ʻia ke kaʻina.

ʻO ka hoʻohana ʻana o ka peroxide ke ala maikaʻi o ka pulu. He mea nui e nānā i kekahi mau lula:

No nā kaula ākea a mānoanoa, hoʻohana ʻia ka 8-12% peroxide, no nā mea ʻala - 5%, a no nā curl o ke mānoanoa o 6 medium,

No ka hoʻoikaika i ka hopena, inā he haʻahaʻa ka ʻohiʻohi, ammonia, a amonia bicarbonate, hoʻohui. Wehe kēia i ka hulu o ka lauoho a hoʻoikaika i ka hoʻokuʻu i ka hydrogen peroxide.

Pono ka hoʻoili pono ʻana e hoʻokaʻawale ʻia i loko o kahi kīʻaha i hoʻopuni ʻia, pepa a i ʻole ʻāpana palupalu, a hoʻopili ʻia me kahi ʻōmole a i ʻole ka palaki palaki. Ma mua o ke kaʻina hana iā ia iho, ua pono e holoi i kou lauoho no laila ʻoi aku ka momona kūlohelohe i ka lauoho mai ka wela. Hoʻomau ʻia ka hopena mai ka 60 g o ka peroxide, 50 g wai, 40 g o ka shampoo, ʻekolu maupeta o ka ammonia aiʻole amoniate bicarbonate.

Ka Hoʻomaopopo Hydrogen Peroxide

ʻO ka Hydrogen peroxide ke ala maʻalahi loa a ʻoi aku ka maikaʻi e hoʻomālamalama i ka lauoho. Akā hiki ʻole ʻoe e hoʻohana iā ia ma ke ʻano mau loa - ʻo kahi hōʻohu i hoʻoheheʻe ʻia hiki ke hoʻopau loa i ka follicles a alakaʻi i ka nalowale o nā kau.

No ka wehewehe aku ʻoe:

  • Peroxide 3% (ʻaʻole hou!) - 1 fl.,
  • Sis
  • E hoʻoluʻu i ka hue (maʻemaʻe a maloʻo) a i ʻole nā ​​ʻuʻi pīpī.
  • Krabiki a piʻi paha,
  • Nā hui lima
  • Nā lole kahiko
  • Shampoo a me ka balm.

Hele mākou i ke kaʻina hana:

  1. E holoi i kou lauoho me ka shampoo a hoʻohui maikaʻi, inā ʻaʻole i ʻokoʻa ke kala o ka lauoho i nā mea hoʻopili. ʻO ka wai momona keu me kahi kāwele.
  2. Hiki iā mākou keʻaʻahu i ka lole kahiko, e like me ka huahana e hao wale i ka lole. Mālama ʻia nā lima e nā pale lima.
  3. Hoʻopiha mākou i ka hue me nā hydrogen peroxide. Hiki ke hoʻoheheʻe ʻia me ka wai (1: 1) i hoʻohana mau ʻia maʻemaʻe. ʻOi aku ka maikaʻi o ka hoʻāʻo ʻana i ka huahana ma luna o ke kaula manawaleʻa, a laila e hoʻomau i ke koena o ka lauoho.
  4. No ka hoʻomālamalama i ke poʻo holoʻokoʻa, hoʻokaʻawale mākou i nā lauoho i nā ʻāpana, e hoʻoponopono ana me nā kīʻī. ʻO kahi hou, hoʻowalewale i ka peroxide ma nā manamana mai nā aʻa a hiki i nā kihi a holoi iā lākou me kahi kīwahaʻeleʻele lepo. Inā makemake ʻoe e hoʻomaʻemaʻe i kahi ʻāpana o ka lauoho, e mālama pono i nā kūlou kūpono me ka huahana.
  5. E haʻalele mākou i ka peroxide no 40-60 mau minuke - ʻoi ka maka o ka lauoho, ʻoi aku ka manawa i mau ai ia. Ma hope o ka hapalua hola, holoi i ke kāwili ʻana mai kekahi mau laha a nānā i ka hopena. Inā hiki ke hele ana i ke kaʻina hana, hiki ke hoʻokaʻawale koke i ka ipu a holoi i ka hana.
  6. E holoi i ka peroxide mai ka lauoho me ka wai mahana. Hoʻopili mākou i nā balm ma luna o lākou ma kahi o 30 mau minuke.

ʻAʻoleʻike nā Hydrogen peroxide i kahi manawa wikiwiki, pono paha ʻoe e pono ai kekahi mau kaʻina hana. E hana hou i ka hālāwai i kēlā me kēia lā a i kēlā me kēia lā, e pili ana i ke kūlana o nā manamana. Ma ke ala, e wikiwiki ka hopena o ka wela i kāu mau hopena, no laila hiki iā ʻoe ke hoʻohana i kahi hairdryer a noho paha i ka lā. I ka hihia mua, hōʻiliʻili ʻia nā kaula i kahi pūpū a huna ʻia ma lalo o kahi pāpale foil. Ke hoʻomake nei i ka foil me kahi hairdryer, hoʻoneʻe iā ia mai kēlā ʻaoʻao a ʻaoʻao i 15 mau minuke. Ma ka lua - kuʻi wale aku i kou lauoho me kahi kuʻae.

Lightening hydrogen peroxide (ma mua a ma hope o)

Lemon - ka mālamalama maikaʻi loa

ʻO kekahi mea lawelawe kūpono e hiki ai iā ʻoe ke lilo i ʻoi māmā ʻole me ka lauoho. Hoʻomaʻamaʻa ʻia ka waikawa Citric i ka puaʻa a hāʻawi i ka kukui o ka lauoho.

Hāʻawi kēia i nā cosmetology i nā ʻano ʻelua:

ʻĀina Helu 1 - no ke ʻano maloʻo:

  • Hōʻawale - ¼ kī,
  • ʻO ka wai lemon i paʻi ʻia (e pili ana i 4 pcs.) - 1 kīʻaha.

Hoʻolaʻa ʻia ka helu 2 - no ke ʻano maʻamau

  • Hoʻomā wai - ¼ kī,
  • Hoʻopau hou i ka wai lemon - 1 kīʻaha.

Hele mākou i ke kaʻina hana:

  1. E ninini i ka wai lemon i loko o kahi pahu me kahi pīpī a i ʻole kahi kīʻaha maʻemaʻe. E ninini i loko o ka wai a i ʻole ke ea a lulu. Ke waiho nei mākou i ka hui ʻana no nā minuke 15.
  2. E hoʻopili i ka hoʻonohonoho ʻana i ka lauoho me kahi ʻūpono pīpī, hoʻoluʻu a i ʻole kahe dye (mea kūpono no ke kūlana).
  3. Ka hoʻopaʻa ʻana i nā ʻōlima a pau, noho i kahi o ka lā a hiki i 2 mau hola.
  4. E holoi i ko mākou lauoho me ka shampoo, kau i kahi kamaʻilio.
  5. ʻO ka wehewehe ʻana i nā ʻōlelo hou (pono 30 mau minuke) ke lawe koke ʻia a i ke kakahiaka aʻe. E loaʻa wale ka hopena ma hope o nā hebedoma 2-4.

Kālehu Chamomile

Pehea e hoʻomaʻemaʻe ai i ka lauoho e hoʻonā wale ʻole i ka lauoho āu e makemake ai, akā e pōmaikaʻi pū kekahi? ʻO kaʻoiaʻiʻo, he chamomile! Hāʻawi mākou iā ʻoe i kekahi mau papa inoa maikaʻi a maikaʻi ʻole ʻole.

  • Chamomile - 30 gr.,
  • Ka wai o 0,5 lemon - inā makemake ʻia,
  • Wai wai - 250 ml.

Hele mākou i ke kaʻina hana:

  1. E hoʻopiha i ka chamomile me ka wai hoʻolapalapa, e hoʻomaha maikaʻi ka infusion a me ka kānana ma ka cheesecloth.
  2. ʻO ka holoi ʻana i kuʻu poʻo.
  3. Hoʻomaʻemaʻe mākou i ka lauoho me ka infusion o chamomile a maloʻo ia.

No ka wehewehe aku ʻoe:

Hele mākou i ke kaʻina hana:

  1. E ninini i ka camomile i kahi thermos.
  2. E hoʻopiha i nā pua me ka wai hoʻolapalapa.
  3. Hoʻoikaika mākou i 4-5 mau hola.
  4. Kānana ma loko o ke kālai.
  5. Hoʻopili i ka lauoho me ka infusion, e ʻoki i ke poʻo me ka foil a waiho iā ia no 60 mau minuke.
  6. E holoi a me ka wai maʻemaʻe.

ʻO Chamomile me ka glycerin - no ke ʻano maloʻo

  • Chamomile - 2 th. li.,
  • Glycerin - 60 gr.

Hele mākou i ke kaʻina hana:

  1. E hoʻopiha i ka daisy me ka wai kuhi a hoʻokaʻawale i kahi mau hola.
  2. I ka hoʻomehana a hoʻoneʻe ʻia e hoʻohui i ka glycerin.
  3. Hoʻonoho mākou i ka lōʻihi holoʻokoʻa, hoʻopili i ko mākou poʻo i ka foil a kali i nā minuke 45.
  4. E holoi i kou poʻo me ka wai maʻemaʻe.

ʻO Chamomile, Sākona a me ka Pono Pono

No ka wehewehe aku ʻoe:

  • Chamomile - 2 tbsp. li.,
  • Saffron pine,
  • Wai wai - 200 ml
  • Nā wai o 1 lemon
  • Lavender eter - e hāʻule i ka 3-4.

Hele mākou i ke kaʻina hana:

  1. E ninini i ka wai i hoʻolapalapa ʻia me ka chamomile saffron.
  2. Mālama lākou no ka hapalua hola.
  3. E ninini i loko o ka wai ʻaila a me ka wai lemon.
  4. E hoʻolapalapa i ka lauoho me kēia hoʻonaninani no 20 mau minuke.
  5. E holoi a me ka wai maʻemaʻe.

Chamomile, lemon, turmeric

  • Chamomile - 3 tbsp. li.,
  • Wai wai - 1 L
  • Halani - 1 tsp.,
  • Lemon - 1 pc.

Hele mākou i ke kaʻina hana:

  1. Kāwili i ka chamomile me ka turmeric.
  2. E hoʻohui i ka ʻāpana lemon ʻīwī.
  3. E ninini i ka wai kō.
  4. Ma hope o kekahi mau hola, e kānana i ka wili.
  5. Hiki ke hoʻopaʻaʻia i kēlā me kēia lā e hoʻomaʻemaʻe i nā lula. E mālama i nā koena i ka friji.

Hiki ke loaʻa kēia hopena:

Kefir no ka hoʻomaʻemaʻe māmā

ʻO ka kukui ʻihi i ka home me ke kefir ua ʻike ʻia mai ka wā kahiko. Hoʻopau kēia wai inu waiū i ka ulu ʻana o nā lūlima, hoʻihoʻi i ko lākou ʻano, hoʻoulu a me ka moisturizes. Hoʻohana ʻia ʻo Kefir ma ka hana hoʻokahi a hui pū ʻia me nā mea ʻē aʻe. ʻO kahi wale nō ka paʻakikī o ka uhi ʻana no ka paʻakikī o ka holoi ʻana.

Maʻa e ʻike kākou i ka ʻili.

Hoʻopili mākou i ke kefir ma nā kī maloʻo, ʻololi i ke poʻo me kahi kiʻiʻoniʻoni, hoʻomehana iā ia i ke kāwele a kali i ka manawa 2-2,5.

ʻO Kefir me ka brandy

Pono ʻoe:

  • Kefir - 50 ml,
  • Iʻa 0,5 lemon
  • Hālaki lauoho - 1 tsp.,
  • Cognac - 2 tbsp. la l

Hele mākou i ke kaʻina hana:

  1. Kāwili ʻia i ka māhele holoʻokoʻa.
  2. Lubricate i nā kaula.
  3. Hoʻokomo mākou i kahi pāpale mahana.
  4. Mālama mākou i ka masikini kukui i ka liʻiliʻi he 8, akā ʻoi aku ka maikaʻi o ka haʻalele iā ia i ka pō
  5. Holoi me ka wai.
  6. Hoʻohui mākou i ke ea lele.

Ka hoʻonani ʻana

Hiki ke hoʻōla i ka momona a me nā mea ʻala, ʻo ka mea ʻala ʻā. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole e hele koke ka hopena, no laila e hoʻomanawanui a hoʻohana i kekahi o kā kāua hoʻāʻo.

Kālā a me ke aila Olive

No ka wehewehe aku ʻoe:

  • Kanamona - 3 tbsp. li.,
  • Waiwai wai - 1 tbsp. li.,
  • Ka meli - 2 tbsp. li.,
  • Pūhū ea - 3 tbsp. li.,
  • Oa aila Olive - 3 tbsp. la l

Hele mākou i ke kaʻina hana:

  1. Kāwili i ka meli me ka wai.
  2. Hoʻohui i ka pauma cinnamon. Inā ʻoe e hoʻohana ai i nā lāʻau, e hoʻolilo iā ia i loko o kahi kuʻi.
  3. E ninini i ka lewa a me ka aila ʻaila.
  4. Lubricate lauoho no nā hola 2-3.
  5. Inā makemake ʻia, hiki iā ʻoe ke hoʻohui i ka wai lemon (2 tbsp. L.) I ka uhi.

No ka wehewehe aku ʻoe:

  • Waiwai wai - 3 tbsp. li.,
  • Ka meli - 3 tbsp. li.,
  • Kanamona - 3 tbsp. la l

Hele mākou i ke kaʻina hana:

  1. Kāwili ʻia i ka māhele holoʻokoʻa.
  2. Hoʻokomo mākou iā ia i loko o ka ʻauʻau wai.
  3. E hoʻopili i kahi mahana i nā kūlima.

Pehea e hoʻomaʻemaʻe ai i ka lauoho ma ka home no 1-2 mau kua

ʻO ka hoʻohana ʻana i nā waila kūlohelohe e pili ana i ka lemon, chamomile, kefir e ʻae i nā mea nona nā ʻāpana ʻulaʻula a me nā lauoho ʻulaʻula e lilo i nā māmā. ʻAʻole hiki iā ʻoe ke hoʻokō i kahi blond radical, akā e nānā ke ʻano o kou lauoho a me ke olakino. Ke hana nei ke ʻano kūlohelohe i kēia manawa, no laila ke aʻo nei mākou iā ʻoe e mālama pono i nā waʻa kūlohelohe.

Pehea e hoʻomālamalama ai me nā mea ʻike limahana ma ka home

ʻOi aku ka maikaʻi o nā huahana loea i nā kākela lauoho me ka ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o nā hale mālama mālama. ʻAʻole paʻakikī ke kūʻai ʻana i kēia kālā. He mea nui e koho i ke kūpono kūpono e hoʻopili koke i kou lauoho i ka pale kūpono a i ka manawa like e maluhia no ka lauoho.

Paipai mākou iā ʻoe e hana i kēia:

  • E kiʻi i kahi mau ʻāpana kiʻi o nā peʻa loea a hana i kahi manamana hōʻike ma kahi kāʻei liʻiliʻi. No ke kala kala kiʻekiʻe a me ka loiloi, ʻoi aku ka maikaʻi e ʻoki i ka laka.
  • Eia kekahi i ka loiloi ʻana i ka pālima, e hoʻāʻo i kēia kaila hoʻāʻo e loiloi i ka paʻa ʻana o ka lepo.
  • Inā makemake ʻoe e hoʻomālamalama koke i nā leo 4-5 a i ʻole he nui aʻe, pono ʻoe e hana i kēia kaʻina i kekahi mau ala, e ʻoi aku ka maikaʻi o ka hopena.
  • Inā he kānalua paha e pili ana i ka mālama ʻana iā ia iho, ʻoi aku ka maikaʻi o ka hāʻawi ʻana i ke kaʻina i kāu loea.

Pākuʻaha like-home like home

  • Calendula, chamomile (pua) - 1 tbsp.
  • ʻO ka cider Apple cider - 500 kalā
  • Hoʻopau i kahi Rhubarb - 2 tbsp.
  • Lemon - 4 ʻāpana
  • Ka meli - 3 tbsp

  1. E kāwili i ka rhubarb, ninini me ka wīwī, hoʻonohonoho ʻia e hoʻolapalapa.
  2. E kīleʻa ana, e kuke 'i kahi hapaha o ka hola ma luna o ka wela wela.
  3. Lawe i nā lemona ʻelua a kāpī i ka wai mai loko mai o lākou.
  4. Hoʻohui i ka wai lemon, chamomile a me calendula i ka laona. Kuke liʻiliʻi i kekahi mau minuke.
  5. Ma hope o ka hoʻomehana, hoʻokaʻawale i ka meaʻala.
  6. E ʻoki i ka wai mai ka lemona i koe, hui ʻia me ka meli, e hoʻohui i ka ʻī.

  1. Inā pono e hoʻololi ʻia ka kala o ka lauoho i ka holo i 1-2, hoʻokahi kī E hoʻohemo i ka hupa i 200 kaʻe o ka wai a holoi i ka lauoho ma loko ma hope o ka holoi ʻana.
  2. No ka hoʻomoe maloʻo, e holoi i kou lauoho me kahi decoction maʻemaʻe, e holoi i ka pena i ka hapalua hola.

Pono ke kala i makemake ʻia i hoʻokahi hebedoma, no laila e hoʻopili ʻoe i kou lauoho i kēlā me kēia manawa ma mua o ka holoi ʻana i kou lauoho. I loko o ka friji, mālama ʻia ka hupa no nā hebedoma.

Hoʻokomo ʻia ʻo Peroxide

  • ʻO ka Hydrogen Peroxide 30% - 50 kalama
  • Wai wai - 300 kalama
  • Chamomile - 100 kalona

  1. E kau i ka wai i ke ahi, e lawe i kahi wī, uhi i ka camomile.
  2. E waiho i ka hupa e hoʻomoʻa i nā minuke 20-30 mau minuke.
  3. Ma hope o ka hoʻomehana, hoʻopauʻana, e ninini i ka peroxide.

  1. Ma mua o ka holoi ʻana i kou lauoho, hoʻopili i kahi decoction i kou lauoho, e hoʻopili me ka wahī palū.
  2. E holoi i ka mask ma ka hapalua hola.
  3. Ma hope o kēlā, e holoi i kou lauoho me ka shampoo maʻamau.

Glycerin

  • Glycerin - 50 kalona
  • Chamomile - 150 kalama
  • Wai wai - 500 gram

  1. E kau i ka wai i ke ahi, e lawe i kahi wī a uhi i ka chamomile.
  2. E waiho i ka hupa e hala i ka hapalua hola.
  3. Ma hope o ka hoʻomehana, hoʻomehana, hoʻohui i ka glycerin.

  1. Ma mua o ka holoi ʻana i kou lauoho, hoʻopili i kahi decoction i kou lauoho, e hoʻopili me ka wahī palū.
  2. Holoi i ka mask ma hope o 45 mau minuke.
  3. Ma hope o kēlā, e holoi i kou lauoho me ka shampoo, e like me ka mea maʻamau.

Hōʻike Lemon

  • Ka wai o hoʻokahi lemon
  • ʻO ka wai ma kahi pālahalaha o 1: 1 me ka wai lemon

  • E ʻoki i ka wai o ka lemon, e hoʻoiho iā ia me ka nui o ka wai.

  1. Ma mua o ka holoi ʻana i kou lauoho, holoi i kou lauoho, e hoʻopili i kahi hui o ka wai lemon me ia.
  2. E hoʻopaʻa i ka masaki no 15 a 30 mau minuke.
  3. E holoi i kou lauoho me ka wai (mahana (35 degrees).

Ma muli o ke kala e waiho pololei i ka lōʻihi o ke kaʻina hana - ʻoi aku ka lōʻihi o kou paʻa ʻana i ka mask, ʻoi aku ka nani o ka lauoho. Hoʻopili i nā kukui māmā, e ʻike ka maka o ka lauoho.

Nā hiʻohiʻona o ka lauoho māmā

E hoʻoponopono pono i ke kaʻina hana, pono ʻoe e hoʻokō i kekahi mau ʻōlelo aʻoaʻo. Pehea e hoʻomālamalama ai i ka lauoho? I mea e hoʻololi ai i ke kala o nā ʻalihi, pono ʻoe e nānā pono i kēlā mau kikoʻī:

  1. I ka mua, pono ʻoe e hoʻomaopopo e pili ana i ka hopena hope loa i ka pale kūlohelohe o ka lauoho. I mea e hoʻomaʻemaʻe i ka lauohoʻeleʻele e nā kui 1-2, pono ʻoe e hoʻoikaika i ka ʻoi aku ʻoi aku i nā kaikamahine ʻono nani. He mea paʻakikī ke hoʻololi i ke kala ʻulaʻula a me nā kala hina. Ke alakaʻi nei kēia i ka hoʻomau ʻana.
  2. Hōʻoiaʻiʻo e noʻonoʻo i ka nui o nā kālā i hoʻohanaʻia e hoʻololi ai i ke kala o nā curl. No ka lauoho keʻokeʻo, ʻoi aku ka liʻiliʻi o ka hoʻopau ʻia i ka poʻe me ke ʻano kikino.
  3. ʻAʻole e hoʻokaʻawale i nā curls ma hope o ka ʻae. Hiki iā ʻoe ke hoʻomaka i ke kaʻina hana ma mua o 7 mau lā.
  4. ʻAʻole ia e hōʻike ʻia e kipa i ka loko i ka lā e hoʻomaʻamaʻa ʻia.Aia ka hoʻonāukiuki i nā loina i ka wai i hiki ai i ka mea nāna ke kala kala. Hiki i ka lauoho ke hoʻololi i ke kala i kahi ʻōmaʻomaʻo.
  5. Hoʻopili loa ke kaʻina hana i nā leʻaleʻa maloʻo. ʻO ka hoʻomālamalama mau i ka hoʻopau ʻana a hoʻohemo i ke kūkulu ʻana o ka lauoho.
  6. Koho i kahi pale i kū i ke ʻano o ka ʻili, i kekahi mea ʻē aʻe e nānā ʻoluʻolu loa. Ma hope o ka hoʻoiho ʻana, pono ʻoe e pāloi i nā aʻa lauoho a hiki ke nānā maikaʻi ʻia ka lauoho. Ma kēia wale nō ke nānā pono nā curls.
  7. No ka hōʻemiʻana i nā hopena ʻino o ke kaʻina, pono e hoʻohana pono nā maka.
  8. Hiki i nā lāʻau lapaʻau ka mea i hōʻola i nā maʻi kūlohelohe, no laila pono ʻoe e hoʻāʻo i ka haku ʻana ma kahi liʻiliʻi o ka ʻili. Inā ʻaʻohe hopena, a laila pili i ke poʻo holoʻokoʻa.

Ke nānā nei i kēia mau kūlana, hiki iā ʻoe ke hoʻokō i ka hopena maikaʻi ʻole me ka hōʻeha ʻole i ka lauoho.

Nā wahi palekana e hoʻomālamalama i ka lauoho

No ka hoʻololi i ka kala o nā curl, hiki iā ʻoe ke hoʻohana i nā pono hana i loaʻa i kēlā me kēia hale. Pehea e hoʻomālamalama ai i ka lauoho?

Hiki iā ʻoe ke hoʻohana i ka lemon no kēia. Ke kaʻina maikaʻi kēia kaʻina no ka lauoho. Hoʻopili ʻia ka wai Lemon me ka lauoho ma hope o ka shampooing. No ka hoʻonuiʻana i kona hopena, ʻoi aku ka maikaʻi ma ka lā no 10 mau minuke. Mālamalama ʻia nā ʻōnohi māmā, a ʻo nā mea i koe e hoʻomālamalama ʻia e 2 mau leona.

Pehea e hoʻomālamalama ai i ka lauoho ma ka home me ka ʻole ʻino? Ke hoʻohana nei nā wahine i ka meli e hoʻololi i ka kala lauoho. ʻAʻole holo e like me ka wikiwiki, akā ʻo nā ʻīlio ma hope o ka lilo, ʻaʻole nani wale nō, akā nō hoʻi. Pono ka meli a kūlohelohe, he kūlike ka wai. ʻO ke ʻano ʻo ke ʻano penei:

  • holoi holoi mua i ka lauoho me ka hoʻohui ʻana 3 g o ka soda i ka wai holoi.
  • wela i ka wai i loko o ka wai wai,
  • e hoʻomaloʻo i kou lauoho me kahi kāwele,
  • pili i ka meli ma ka lōʻihi o ke koʻi.
  • kāʻei me ka kiʻiʻoniʻoni e paʻa ai
  • holoi ʻia ma hope o kekahi mau hola.

Pehea e hoʻomālamalama ai i ka lauoho ma ka home? No kēia, hoʻohana pono ʻia ka hoʻohanaʻana i ka chamomile infusion. E hoʻomākaukau e pono ai:

  • 2 tbsp. ʻO ka puna o nā pua chamomile e ninini i kahi aniani o ka wai mahana,
  • waiho no 60 mau minuke.

Ma hope o ka holoi ʻana i kou lauoho, pono ʻoe e hoʻomaʻemaʻe mau iā ia me kēia infusion, i loaʻa iā lākou kahi hue gula. Me ka hoʻohana mau ʻana, wehewehe ʻia nā ʻalihi e 2 mau leo.

ʻO nā ala kūpono o ka hoʻouluulu ʻana i ka lauoho ke hoʻohana pono i ka hoʻohana ʻana i ka cinnamon. No ka hana ʻana i kēia, pono ʻoe:

  • hui i 4 tbsp. punetē o ke kinamona me ka mea e hoʻokele ai,
  • kāhea ma ka lauoho ma mua o ka hiamoe, e holoi i ka wai i ke kakahiaka.

ʻO ke hopena, e lilo ka māmā o nā curls, e holomua ka ulu ʻana o kā lākou ulu. Ma hope o nā mea a pau, he nui nā huaora ma ka kalamona.

I ka home, e hoʻomālamalama i ka lauoho, hoʻohana i kēia ʻano:

  • kefir (200 ml), hua manu, 3 teaspoons cognac, 2 punetē o ka shampoo, kāwili i ka wai mai ka hapalua o ka lemon,
  • pili i ka lauoho, e pālahalaha me kahi scallop ma ko lākou lōʻihi holoʻokoʻa,
  • e kāʻei i kēlā me kēia pālī
  • e holoi i ka shampoo ma hope o 2 mau hola.

ʻO ka hopena, ua lilo ka wahine i ka lauoho i lilo i ka mama i kekahi mau leo.

Nā māhina ʻAmonia

He aha ka mea pena e hoʻomālamalama ai i ka lauoho? Wahi a ka nui o nā kala i makemake ai ka wahine e hoʻololi i kona mau curls, hoʻopili ʻia i ke ʻano me ka ammonia.

Me ka ammonia. Kēia kūpono kēia ʻano peʻa inā pono ka wahine e hoʻololi mai kahi brunette i kahi lei. ʻAʻole e kōkua ka kuhi ʻana i kēia hihia. Kēia mau palapala hoʻokūkū e pili ana i ka luku ʻana o nā lauoho a me ke alanui hele iā lākou e hoʻololi i ke kala. Aia ʻo Ammonia i ka hoʻonohonohoʻana o nā huahana, ka mea e hoʻopihapiha i nā mololeka melanin me kahi puaʻa kala. ʻOiʻeleʻele ka lauoho, ʻoi aku ka ikaika e pono e holoi, a laila e kūleʻa i ke kaʻina wehewehe. Ma hope o ka hoʻolaha ʻana i nā mea kemikulika, e mālamalama nā curl e kekahi mau kiko, ʻoiai ua pōʻino loa lākou.

ʻAʻole hiki i ka lauoho ke ola hou ma kāna iho, no laila ua maloʻo, maloʻo a nalowale ia luster.

Ma hope o ka hoʻopili ʻana i ka peʻe me ka ammonia, pono ʻoe e hoʻokō i nā kaʻina e pili ana i ka hoʻihoʻi ʻana i nā curl.

ʻO nā pena me ka ʻoliia

Pehea e hoʻomaʻemaʻe ai i ka lauoho me ka ʻaʻole ʻeha i ka lauoho? Hiki ke hana i kēia ma ke ʻano akina, akā ʻaʻole nā ​​maʻi maikaʻi loa, a ʻaʻole e lilo ka ʻilikala ʻeleʻele i loko o kahi kaʻina.

I ka wā e aniani ana i 2 mau mele, kūpono ke hoʻohana ʻana i ka pena, me ka ʻoni ʻole i hoʻokomo ʻia i kona ʻano. ʻAʻole hōʻino kēia mau kālā i ka hoʻolālā o ka lauoho, akā hoʻopuka wale ʻia me kahi kiʻi kūikawā. Hiki iā lākou ke pale aku i nā curls mai nā hopena maikaʻi ʻole o ka hōʻulu lauoho, ka hao ʻana a me ka hao o ka curling.

Ma hope o ke kaʻina, e mālama ʻia ka lauoho me ka balm kūikawā, ka mea i hui pū ʻia me ka pulu. Hoʻopau i nā kaula i hoʻopau ʻia.

Loaʻa nā kala kala ʻē aʻe i nā ʻano o:

  • kaʻaila, e hāʻawi ana i ka noi kūpono o lākou i ka lauoho,
  • kahi paule i hoʻomāhuahua akā maikaʻi loa,
  • ʻaila ʻaila - ʻaʻohe ammonia i loko.

ʻO ka mea kaulana loa i waena o nā wāhine, nā kālā i loaʻa ʻole nā ​​mea kūlohelohe i kā lākou hoʻohui.

ʻO ka hoʻoiho ʻana o ka hydrx peroxide

Pehea e hoʻomālamalama ai i ka lauoho ma ka home? No ke kaʻina hana e pono ai ʻoe i kēia mau ʻāpana:

  • shampoo - 40 mg,
  • ammonia - 3 ʻīwī,
  • wai - 50 mg
  • hydrogen peroxide - 60 ml.

Mākaukau ka mea hana i nā hana penei:

  1. Pono e hoʻokomo i nā mea āpau i nā ipu aniani a i ʻole nā ​​kīʻaha paha.
  2. E hōʻiliʻili maikaʻi i ka huina hopena. ʻAʻole i kuhikuhi ʻia nā kīʻaha metala.

ʻOi ka nui o nā kālā me ka mākaukau.

ʻO nā kumuwaiwai ʻē aʻe no ka wehewehe ʻana i nā curl

No ka hoʻokō ʻana i kahi hopena maikaʻi a me ka kala lauoho kūpono, hiki iā ʻoe ke kau i ia mau mea hana kūikawā:

  • No ka hoʻākāka ʻana o nā ʻalihi. E pili ana ia i nā ʻano haʻahaʻa. Ma muli o ka wehewehe pono, loaʻa nā curl i ka mālamalama a me ka nānā maikaʻi. ʻAʻole holoi ʻia ka huahana mai lākou, no ka mea he kūʻokoʻa kūʻokoʻa. E hoʻopili i kaʻaila wale no nā curl blond māmā a meʻeleʻele.
  • Keʻaila no ka lauoho māmā. Hoʻohana ʻia ia e waiho i nā curls ʻaʻole e hina ka hina. ʻAe iā ʻoe e hoʻokō i kahi ākea i ka ulu ʻana o ke keʻokeʻo. Mahalo i nā aila, hiki iā ʻoe ke hoʻomālamalama i kou lauoho i kekahi mau leo. Ua hoʻonui ʻia ke kūpaʻa, no laila i ka wā e hiki mai nei aia wale nō nā ʻōlelo aʻoaʻo overgrown.
  • Powder no ka māmā o ka lauoho. ʻO ka hāmeʻa ka mea kūpono loa, hiki iā ʻoe ke hoʻololi i ke kala o kou lauoho ma nā leo 7-8. Hoʻopilikia ka pauma e pili ana i ke kūkulu ʻana o ka lauoho, no laila, ma hope o ka wehewehe ʻana, pono ʻia ka mālama restorative. Ma waho o nā mākaukau loea, ʻaʻole pono e hoʻohana ia ia e hoʻohana i ka home.

Hiki i nā wahine i makemake e hoʻololi i ko lākou lauoho lauoho ke koho i kā lākou pono iho no lākou iho.

Pehea e hoʻomaʻemaʻe ai i ka lauoho ma ka home me ka loaʻa ʻole o nā hopena maikaʻi ʻole. Aia kekahi ʻano ʻano like me ke kala o nā ʻalihi:

  1. Lauoho ʻulaʻula. No kā lākou weheweheʻana, hoʻohana ʻia ka hydrogen peroxide. E kōkua kēia i ka hoʻomaʻemaʻe i ka lauoho, hoʻonui i kā lākou kala kūlohelohe. Hana ʻia ke kaʻina hana mai 30 a 60 mau minuke. Ma hope o ke kumu mua, huli ʻuluʻula ke lauoho. Ma hope, ua koho ʻia kahi māka hoʻomalu ʻia. No ka hana ʻana i kēia, hoʻohana i kahi pena ʻoluʻolu i ʻole e loaʻa i ka ammonia.
  2. Pehea e hoʻomālamalama ai i ka lauoho lauoho. No ka penaʻana iā lākou, nā mea hana lauoho, ma ke ʻano he kānāwai, e hoʻohana i nā pūhui me ka hydrogen peroxide. I kēia hihia, mea nui ke koho i ke kāʻei ʻana i ʻole e hoʻokau i kahi wela o ke kino, a ʻaʻole e nalowale i ka nui o nā lauoho. E hoʻomālamalama i nā ʻeleʻele a me ka wai hoʻi i loko ona, 8-12% ka hoʻohana ʻia.
  3. Nā kūleʻa hina. No ka hoʻomaʻemaʻe i ke kala o ka lauoho, ʻaʻole ia e hāʻawi ʻia e hoʻohana i ke ʻano extranatural, i ʻole e kiʻi i kahi kūpaʻa greenish. E pena i ka lauoho hina, hoʻohui ʻia kahi leo kūlohelohe i ka ʻulaʻula ala, i hiki iā ʻoe ke loaʻa ka hopena i makemake ʻia.
  4. Lauoho lauoho E hoʻoholo nā kaikamahine i kahi kaʻina hana e like i ke kala o nā curls i loaʻa hou aʻe. ʻO ka pena kukui i kēia hihia ʻaʻole pono ke pauma. ʻOi aku ka maikaʻi ma ka hoʻohana ʻana i kaʻaila a i ʻole ka mana mea i mea e hōʻeha iki i ka lauoho.

No e hoʻomaʻemaʻe i ka lauoho i ka home, pono ʻoe e hoʻoholo i ka hoʻoponopono pono o ke kaʻina hana.

Pehea e hoʻoneʻe ai i ka lauoho

I mea e loaʻa ai nā pena ʻole, pono ʻoe e hahai i kekahi mau loiloi. Pehea e hoʻomālamalama ai i ka lauoho ma ka home me ka peʻe:

  1. Hana maikaʻi ʻia ke kaʻina hana i nā curls hiki ʻole. No nā lā 2-3, e uhi ʻia ka ʻili o ke poʻo i ka momona kūlohelohe, nā mea e pale aku ai i ka hoʻouluulu ʻana o nā hiʻohiʻona o ka pena.
  2. Hoʻohui maikaʻi i kou lauoho. E hoʻopili i ka mea hoʻonā uila iā lākou me ka pala me ka bristles synthetic. ʻOi aku ka maikaʻi e hoʻomaka mai ka kua o ke poʻo, e neʻe malie ana i mua i ka ʻaoʻao mua.
  3. Ma mua o ka hoʻomaka ʻana i ke kaʻina hana, hoʻomālamalama i ka lae a me ka ʻekahi me ka wai pulu no ka pale ʻana i ka pau ʻana.
  4. Inā pālahalaha ka peʻa, hiki iā ʻoe ke hoʻohui i kahi nui o ka ʻū wai wai ma ia.
  5. Ma mua e pono ʻoe e uhi i ka lauoho me ka huahana, a laila aʻa aʻa, no ka mea ʻoi ka wikiwiki.
  6. I ka hōʻea ʻana o ka lauoho lauoho i makemake ʻia, hiki iā ʻoe ke holoi i ka pena me ka hoʻohana ʻole i ka shampoo me ka sabo ʻole ka alkali.
  7. Ma hope o ka wehewehe ʻana, lilo i ka ʻāʻī o nā curl, no laila pono ʻoe e holoi iā lākou i ka wai me ka hoʻohui o ka wai lemon a i ʻole ka vīnega.

Hoʻohui i nā mea pena e like me nā ʻōlelo a ka mea hana hana. Ma mua o ka hoʻomaka ʻana i ke kaʻina, pono ia e hana i kahi hōʻike siku e pale aku ai i kahi hopena alaka i ka pihi.

I ka mua, pono ʻoe e hoʻomaʻemaʻe i ke kāwili i kahi e hala ʻole ai ka hewa me ka kala. 30 mau minuke ma hope o ka hoʻolaha ʻana i ka lepo lauoho, hiki iā ʻoe ke noʻonoʻo i ka hopena. Inā hoʻomaʻemaʻe piha ʻo ia i ka wahine, a laila hiki iā ʻoe ke hele pololei i ke kaʻina hoʻomakeʻa.

Inā pono, e hoʻomaʻemaʻe hou i ka lauoho, hiki ke hana ʻia kēia mea ma mua o 14 mau lā.

No ke aha e kū like ai ke ʻano o ke aloha?

Hiki ke kau ʻia i ka hiʻohiʻona o ka yellowness ma ka lauoho e like me kēia:

  • pena ka pā liʻiliʻi
  • ka malama ole ana i ka manawa o ke kaʻina hana,
  • inā he kaikamahine kūlohelohe ʻo ke kaikamahine me nā ʻula, e like me ka ʻulaʻula.
  • ʻaʻole ke hoʻomaʻamaʻa maikaʻi ka lauoho,
  • inā i hana ʻia ma mua o ka pena.

Hiki ke hoʻomālamalama i ke kala o ka lauoho me ke ʻano ʻole o ka yellowness ma luna o lākou, inā ʻoe e koho i ke kala kūpono. ʻO nā mea hana maikaʻi loa ka maikaʻi. Ke koho nei iā lākou, pono ʻoe e hoʻolohe i nā aniani, no ka laʻana, he blond me kahi hopena ashy ʻaʻole e hāʻawi i kahi lauoho melemele ma hope o ka lepo ʻana.

Inā hiki ʻole ke pale ʻia kēia mea, a laila hiki iā ʻoe ke hoʻohana i ka tonic tonic a balm paha. ʻO ka toning wale nō e hoʻohaʻahaʻa i ka yellowness, no ka mea e hoʻākāka hou ʻia me ka aila paha i ka pau ʻole ʻaʻole ia e alakaʻi i kahi hopena maikaʻi.

Kōkua ʻo Shampoos no ka hoʻomaʻemaʻe hohonu e hoʻomaʻemaʻe i ka loaʻa ʻole o kēia ʻano kīnā ʻole.

Kolo ma hope o ka hoʻomālamalama lauoho

Ke mālama nei i nā curl i ke kau hōʻola, hiki iā ʻoe ke hoʻohana i nā huahana kaulana a pau. Nui nā kūlā lauoho ulu pono:

  • Me ka berena. E ninini i kahi aniani o ka wai i hoʻolapalapa ʻia me kahi papa ʻaina o ka ʻupakopa a me ka chamomile. Hoʻoikaika, kānana a hoʻokomo i kahi decoction i kahi ʻāpana o ka palala ʻula. Hoʻopili i ka huina hopena i loko o ka maka, a laila e hoʻopili ma ka lōʻihi o ka lauoho.
  • Me ka glycerin. Hoʻohui i 1 mau huaʻai, 50 g o ka aila castor a me 4 tbsp. punetē o ka glycerin. Hoʻopaʻa i ka lehulehu a kau i luna o ka lōʻihi o ka lauoho. Kū no 40 mau minuke. Holoi i ka hui me ka shampoo. Hiki iā ʻoe ke holoi i kou lauoho me ka infusion o chamomile.
  • Me ka meli. 2 tbsp. punetēpa o ka ʻaila ʻoliva e hui pū me 1 aila a me 50 g o ka meli mahana. E hoʻopili i ka lauoho i kahi kūlana mahana. Pulu iā ke poʻo no hoʻokahi hola.
  • Me ka pata. Hiki i kēlā mau masks ke hoʻihoʻi maikaʻi i ka lauoho ma hope o ka hoʻomālamalama ʻana. No ka hana i kēia, pono ʻoe e lawe i ka lāʻau ʻoliva, ʻalemona, peach a i ʻole nāʻaina huaʻaina huaʻai i ka nui o ka ʻoi aku ma mua o 100 g. E hoʻopili i ka lauoho i kahi kūlana mahana. Ke kākoʻo hou aku nei i hoʻokahi hola. 10-12 ua lawa ka hana ʻana i nā curls e nani a olakino.
  • Me ka aloe. E kāwili i nā puna ʻekolu o ka wai o ka mea kanu, 3 mau kopa o Aevita a me 3 ampoules o ka waikawa Nikotinic. Kāwili a kāwili i ke kolo. E hoʻomoʻa i ka mask, a kūka i ka liʻiliʻi o hoʻokahi hola. Hoʻopili i waho me ka hoʻohana ʻole i ka shampoo.

Ke hoʻohana nei i hoʻokahi a i ʻole nā ​​ʻano o ka palaki, hiki iā ʻoe ke hoʻomaikaʻi maikaʻi i ke ʻano o ka lauoho ma hope o ke kaʻina hana ʻana, e hoʻi hou lākou i kahi ʻano olakino.

ʻO ka hoʻomaikaʻi ʻana a me ka ʻoluʻolu o ka māmā

ʻAʻole kūpono nā kaʻina hana wale nō, akā he mau waiwai maikaʻi hoʻi. ʻO nā hui hoʻohui:

  1. ʻO ka hiki i ka hoʻokele a me ka home ke hoʻololi i kāu kiʻi.
  2. E maʻalahi e hoʻokō i ke kaʻina hana.
  3. Ke noi no ka wehewehe ʻana i nā huahana kūlohelohe: lemon, kefir, etc.
  4. Hoʻoholo ʻia ka kaʻina ponoʻī e ka wahine iā ia iho.

I waena o nā ʻaoʻao maikaʻi ʻole o ka hoʻomohala ʻana, hiki i kekahi ke hōʻike:

  1. Ka hopena maikaʻi loa ma ke kino o ka wahine. Hiki i kahi mea loea wale ke koho i ka pena a me nā hoʻohālike e pono ai.
  2. Hōʻike ʻia ka lauoho māmā i nā hopena ʻino o ka makani, ka lā a me ka hau.
  3. Ma hope o ke kaʻina hana, pono i ka wahine i hoʻopili mau i nā masks, ʻo ka hana e kuhikuhi nei i ka hoʻihoʻi hou ʻana a me ka hānai i ka hoʻolālā o ka lauoho.

I kēia manawa, no ka loaʻa o ka lauoho kūpono, hiki iā ʻoe ke hoʻohana i nā ʻāpana hoʻohaʻahaʻa, me ka ʻoi aku ka huhū i ka hopena o nā curls. Hiki i nā kaikamahine ke hoʻohana i nā mea kūlohelohe no ka hana e hiki ke hoʻomālamalama i ka lauoho i mea e nani ai ka mea nona. ʻO ka hoʻokō ʻana me nā ʻōlelo loiloi e ʻae ʻia ke ʻano kūpono o ke kaʻina hana, me kaʻole o ke ʻano o ke lauoho.

Hōʻikeʻike o nā Kuhi

Eia kekahi, aia nā hōʻola kūlohelohe kūleʻa e hiki ai iā ʻoe ke palekana me ka hoʻomaʻemaʻe pololei i kou lauoho no kekahi mau leo ​​ma ka home. He aha nā mea a mākou e kamaʻilio nei? ʻO kaʻoiaʻiʻo, e pili pono i nā mea āpau:

ʻAʻole pono ʻoe e hoʻopili iā ʻoe iho i kekahi hopena a ʻōlelo ʻia. He ʻokoʻa ʻē ka waihoʻoluʻu maoli a me ke ʻano o ka lauoho i loko o nā kānaka, ʻo kēia kumu ka mea e hoʻoholo ai i nā hopena o ka hōʻike ʻana i nā ʻola i hōʻiliʻili ʻia i ka poʻe.

ʻO nā kaikamahine me nā māmā brown a me kaʻulaʻula kala lauoho e hiki ke manaʻo i ka hana maikaʻi loa mai ka noi.

E hoʻomaʻemaʻe iki ko lākou lauoho, e kiʻi i kahi hue gula.

ʻO ke huli ʻana i kahi papa inoa no nā kaikamahine me nā ʻanuʻu ʻē aʻe, ʻaʻole lākou e hana i ka pōʻino, ma ke kipi ʻē, e hoʻōla i nā aʻa a me ke ʻano holoʻokoʻa o ka lauoho, akā pono ʻoe e manaʻo i kahi hopena aesthetic kūikawā.

ʻO nā koho e kūpono loa e pili ana i ka palekana a me ka hoʻohana pono ana ke kefir a me ka chamomile.

Me ka hoʻōla like o ka wai lemon, pono e hoʻomaʻamaʻa maikaʻi loa.

Eia kekahi, ʻo ke koho hope e alakaʻi nei i nā hopena maikaʻi ʻole.

ʻO ke ʻano o ka hoʻomālamalama i ka lauoho me ka lemon-based ua ʻike ʻia ia e ko mākou mau kupuna wahine. Hāʻawi ʻia kahi pāpale pōkole ma ke poʻo, i ka wehe o ka lauoho i kālai ʻia, a ua hoʻohana ʻia ka wai lemon iā lākou.

I kēia kūlana, pono ʻoe e hele no ka hele wāwae ma ka lā māmā. Loaʻa i kahi pālahalaha wikiwiki a manuahi e loaʻa i nā kaikamahine āpau e makemake i ka hoʻokolohua.

Akā, ʻaʻole nā ​​mea a pau maʻalahi loa: ʻo ka hapa nui o nā kaula. ʻO ka ʻoiaʻiʻo ma lalo o ke hoʻonui ʻana i ka pona a me ka lā o ka lohi, hiki i ka lauoho ke maloʻo a maloʻo.

No nā mea e pili ana i ka mālama pono ʻana, ʻaʻole pono e poina e kekahi: pono e pale ʻia ka lauoho mai ka radiation UV.

ʻO kēia ʻano o ka wehewehe i ka home ke kūpono no ka lauoho me nā momona momona. No ka lauoho poʻomanaʻo, ua kolo ka wai lemon i ka pā nui ʻana.

I ka ½ lita o ka wai, e kulu ʻia ka wai o ka 1 lemon. Ma hope o kahi shampoo maʻamau, e lulu ʻia ka lauoho me kahi hopena hoʻomākaukau. ʻO ka hoʻomaʻamaʻa ʻana o ka citric acid e hiki mai ma muli o ka wehewehe ʻana o kahi pigment i loko o ka lauoho.

No ka hoʻonui i ka hopena i loaʻa i kēia ala o ka wehewehe ʻana i ka home, pono ʻoe e hele i waho i ka lā no nā minuke 10-15.

ʻAʻole liuliu hiki ke ʻike e hoʻomaka mua ʻia ka lauoho aniani i kēlā me kēia kala. Inā hana ʻia ka hoʻoili ʻana ma mua, a laila e kāpae ke ʻano i ke yellowness.

I kēia hihia, piilulu ka lauoho a lilo nā waiwai o ka electrifying nalo aku.

ʻO ka hopena o ka hoʻohana ʻana i ka meli e hoʻomaikaʻi i ka home, ua like ia me nā hopena o ka hoʻohana ʻana i ka hydrogen peroxide.Akā i kēia hihia, pono ʻoe e mākaukau no ka ʻoiaʻiʻo e pono e hoʻoikaika i mua o nā hihia ma mua.

Ua kaulana ke ʻano no ke ʻano akahai. No nā poʻe nona ka palona māmā a i ʻole paha he lauoho lula, ʻo ia kahi manawa kūpono kūpono e hoʻokō ai i ka hoʻomaʻamaʻa ʻana i nā kala ʻelua me ka ʻōwili pū me kēia a ʻaʻole i pilikia ka hū i ka lauoho.

I ka manawa like, e hānai ʻia ka lauoho me nā huaora a me ka momona, loaʻa ka nui a me nā kukui, a hoʻololi ʻia.

Ma mua o ka hele ʻana i kēia ala o ka hamama ʻana i ka home, pono ʻoe e holoi pono i kou lauoho. ʻO kahi shampoo maikaʻi a maʻalahi hoʻi no kēia - ʻaʻohe manaʻo no ka maʻi, nā silicones, a me nā mea i loko o kēia detergent.

Hoʻomoe ʻana i ka shampoo i loko o kou lima o ka lima, e hoʻohui a i ʻole hapakolu a i ʻole hapaha paha o ka houkona.

Hiki iā ʻoe ke holoi i kou lauoho a holoi i lalo e like me ka maʻamau. A laila pono ʻoe e hoʻomoʻo i ka lauoho holoi holoi me kahi kāwele, me ka hoʻopau ʻana i ka nui o ka umauma. Mai hoʻonele i ka balm a i ʻole nā ​​mea mālama lauoho.

I kēia manawa hiki iā ʻoe ke noi i ka meli i kou lauoho. ʻO ka meli e pono ai no ke kaʻina hana he mea kūlohelohe a he wai maoli paha. Me ka nui o ka momona, hiki ke hoʻomoʻi iki ʻia ka meli, hiki nō hoʻi ke hoʻohui i kahi wai mahana liʻiliʻi.

ʻAʻohe hihia e hiki iā ʻoe ke hoʻohana i ka microwave no ka hoʻomehana - hoʻohemo ia i ka meli o nā waiwai pono. Ke hoʻopili nei i ka huahana i ka lauoho, pono ʻoe e hana i kēia ma ka lōʻihi o kēlā me kēia kaula - mai ke aʻa a hiki i nā welau.

No ka hōʻoluʻolu, hiki iā ʻoe ke hoʻohana i kahi hā. A laila hiki ke hoʻokaʻawale i kāu poʻo.

I mea pale i ka meli mai ka hoʻoheheʻe ʻia, hiki iā ʻoe ke uhi i kou poʻo me ke kāwili pepa a kāʻei iā ia me ke kāwele. ʻO kēia wale no ka palekana, ʻaʻole no nā kumu insulation.

ʻO ka maka ma luna o ka lauoho no ka lōʻihi o ʻumi mau hola. ʻO ka mea ʻoi loa ka hana ʻana ma mua o ka hiamoe. Pono wale e mālama pono i ka hōʻoluʻolu - e pale aku i ka leakage o ka meli a me ka pili ma ka moena.

Ma hope o he ʻumi hola e pono ai no kēia ʻano wehewehe ʻana i ka home, e hoʻomaʻemaʻe ʻia ka lauoho me ka wai mahana, holoi ʻia me ka shampoo a holoi ʻia - me kahi decoction o chamomile, aiʻole i ka wai a me ka wai o ka hapalua o ka lemon.

Ma kēia kaʻina hana e hiki ai iā ʻoe ke hoʻomālamalama i nāʻaoʻao ʻekolu. Akā naʻe, e pono ke neʻe i ka ʻano a me ke ʻano o ka lauoho i mālama ʻia - ke hoʻoholo nei lākou i nā hopena hope loa.

Inā waiho ka hopena i ka nui o ka makemake, a laila hiki iā ʻoe ke hoʻoikaika i ke kaʻina hana. Mai hopohopo i ka hōʻeha kūpono - ʻo ke ʻano e hāʻawi i kou lauoho i ʻoi aku, olakino a me ka ʻano.

A ʻo ke ala kaulana kaulana a maʻemaʻe paha ka hoʻohanaʻana i ka chamomile. E kōkua i ka hoʻoilima lauoho i ka hue gula maikaʻi. Pono ia e hoʻomaopopo i ka mālama i hoʻolako ʻia.

No ka hoʻomaʻemaʻe i ka lauoho me kahi decoction o chamomile, pono ʻoe e lawe i ʻelua mau punetēlau o nā pua maloina o ka mea kanu. Pono lākou e ninini i ka 200 ml wai o ka wai kō. Uhiʻi nā mea a pau i kahi uhi. Hoʻopili ʻia ka infusion cooled - e holoi ʻia ka hulu mua.

ʻAʻole ia e hāʻawi i ke kāʻei i ka poʻo i mālama ʻia me kahi kāwele. ʻO kaʻoiaʻiʻo ʻo ia wale nō ma kēia ala ka mea hiki i ka hupa i hopena ka hopena.

ʻOkoʻa kēia ʻano hana ma mua o ka mea i hana ʻia i kahi mask i hana ʻia mai ka infusion concentration o chamomile.

No laila, e hoʻomālamalama i ka lauoho me kēia mea kūlohelohe ʻano nani, 2 kulu o nā pua chamomile maloʻo e ninini me ka wai e hoʻolapalapa nei. Pono e mālama pono i nā māhele o ka 1 a i ka 3.

ʻOi aku ka maikaʻi ma ka ninini ʻana i ka huahana i kahi thermos no nā hola. Ma hope o ke kānana o ka ʻī, ua hoʻomoʻa ʻia ka lauoho me ia. Hoʻopili ʻia ke poʻo i kahi kiʻi kiʻi a waiho ʻia ma kēia mokuʻāina no hoʻokahi hola.

Hoʻonohonoho kēia ʻenehana iā ʻoe e hoʻomaʻemaʻe i kou lauoho me kahi mask o chamomile a me glycerin. Hoʻokomo ʻia no ka lauoho maloʻo.

ʻElua mau kulu o nā pua maloʻo o ka mea kanu i ninini ʻia me ka wai e hoʻolapalapa ʻia ai. Ka lōʻihi o ka infusion: ʻelua mau hola. Hoʻonui ka infusion a kānana, 60 g o ka glycerin i hoʻohui ʻia i ia.

Hoʻohui ʻia ka maka i ka lōʻihi holoʻokoʻa. Hoʻopili ʻia ke poʻo i loko o ka kiʻiʻoniʻoni - no kanaha mau minuke.

No ka hoʻomaʻemaʻe i ka lauoho me kēia ʻano, pono ʻoe e hoʻomākaukau i kahi mask mai nā mea like

Aia ka ʻenehana kikowaena penei: 2 tbsp. la l chamomile maloʻo i hui pū ʻia me ka pōkole o ke saehona, kuke ʻia me ke aniani o ka wai paʻū a waiho ʻia no ka hapalua hola - no ka ʻono ʻana.

I mea e hoʻomaʻemaʻe i ka lauoho, pono ʻoe e hoʻopili i ka maskala i hoʻomākaukau ʻia no ka hapakolu o hoʻokahi hola, ma hope o ka holoi ʻia ʻana me ka wai mahana. Pono ke maʻemaʻe.

Hoʻomau ʻia ka mask e hoʻohana ʻia ana ma kēia hihia mai ka turmeric a me ka lemon.

Ua lawe ʻia ʻekolu kiki o nā pua chamomile maloʻo. Ua kāwili ʻia me ka ʻili o ka ʻōpala o hoʻokahi lemon, hoʻokahi ʻāpana ʻōpala o ka turmeric. Hoʻopili ʻia nā mea āpau me kahi lita o ka wai kaila.

ʻO kahi hopena e hiki ke hoʻomaʻemaʻe i ka lauoho a waiho ʻia no ʻelua mau hola. Ma hope o kēia, e pono ke hoʻoponopono ʻia. ʻO ka wā mālama i loko o ka friji: a mau lā. Pono lākou e uhi i ka lauoho maʻemaʻe i hoʻokahi manawa i kahi lā no kahi pule a i ʻole ka liʻiliʻi.

Pono mau ka laulā o nā pona

ʻO nā hui pū ʻana o nā mea hana laulima kūpono no ka hoʻokō ʻana i nā kaʻina hana e like me ka hoʻomaʻemaʻe ʻana o ka lauoho i ʻoi aku ma mua o kēia lā. ʻO nā hoahānau aloha o mākou, nā puke mālama mālama ponoʻi a me nā pūnaewele nui ʻole e hauʻoli mau e kaʻana iā lākou.

Eia nō naʻe, ke koho ʻana i kahi ala, pono kaupaʻa kekahi i nā mea a me ka ʻoi aku. Pono e mālama i nā hoʻokele ākea ʻelua a me nā kikoʻī o kou kino.

ʻO kēia wale nō ke ala e koho ai i ke ala kūpono - kahi ʻano e hiki ai ke hoʻopalulu wale ʻia i ka lauoho palekana, akā hāʻawi pū ʻia hoʻi lākou i ka meaʻai me nā mea momona a me nā waiū.