Nā pilikia

Ke ʻano o ka dermatitis seborrheic ma ka home

ʻO Seborrheic dermatitis kahi maʻi e hoʻopilikia ai i ka ʻili o ke kanaka. Hōʻike nui ʻia ia iho ma ka maka, ke poʻo. Hōʻike ʻia ka maʻi e ka maʻi maʻi o ka ʻili ma muli o ke hana kīnā o nā kelepa sebaceous. Hoʻohui ʻia me ka lehulehu o nā hōʻailona leʻaleʻa. Ua kapa aku hoʻi nā kauka i nā dermatitis eczema seborrhea. Hiki i nā mākaʻi ke hele pū i ka wā makua a i ke wā kamaliʻi. Hiki i ka maʻi ke hoʻonāukiuki i nā hoʻopiʻi like ʻole, no laila, e pono ke mālama ʻia i ka dermatitis seborrheic. Hoʻokomo ʻia ka lāʻau lapaʻau i ka hoʻohana ʻana i nā lāʻau lapaʻau no ka waho a me ka hoʻohana kūloko ʻana. He mea nui e hoʻomanaʻo e loaʻa nā maʻi me ka maʻi o ka dermatitis seborrheic. He mea koʻikoʻi loa ia e pale i nā hōʻike ʻana o nā hopena kūlohelohe.

ʻO nā kumu nui a me nā hōʻailona maʻamau o ka eczema seborrhea

Nui nā manaʻo e hoʻonāukiuki i ka hoʻomohala ʻana o dermatitis seborrheic.

ʻO nā kumu nui he:

  • nāwaliwali o ka ʻōnaehana pale,
  • manaʻo kaumaha
  • ka momona loa
  • pilikia hormonal background,
  • nā maʻi ʻōpala
  • hipotermia,
  • hypovitaminosis,
  • mea ʻai maikaʻi, ke kīnā maikaʻi
  • maʻi o parkinson
  • pilikia pilikia.

Hiki i ka derorritis Seborrheic i nā pākeke ke pili me nā maʻi like o nā mea o nā hua o ka hua, ka endocrine, a me nā meaʻeha, ma muli o kahi hoʻololi i ke ʻano o ka hormonal. ʻO ka hōʻailonaatology o ka maʻi ke hilinaʻi nui loa i ke ʻano o ka seborrhea. Aia nā lulu, maloʻo a maloʻo paha o ka maʻi.

Nā hōʻailona kumuhana o nā ʻano like ʻole o ka dermatitis seborrheic

  • hoʻemi ʻia ka hana glace sebaceous,
  • ʻāwili a peihī o ka ʻili,
  • ka lau maloʻo,
  • ka hana ʻana o nā mea ʻala ma ka ʻili.
  • huu
  • ka hiki ana o kele
  • lauoho lauoho
  • ʻulaʻulaʻula o ka ʻili.

Kanaka ʻano

  • ʻum huna huna sebum,
  • ʻālaʻi a ʻili,
  • ka makemake mau ʻana e hoʻopili i nā wahi pilikia,
  • ke hiʻohiʻona o nā unahi ʻili ma luna o ka ʻili,
  • ka mana o nā blackheads,
  • hiperemia o ka ʻili.

Hoʻohui ʻia ka ʻano ʻili me ka hoʻomaka ʻana o nā hōʻailona, ​​ua maloʻo a he ʻaila ʻona hoʻi o ka seborrhea, ua nalowale ka lauoho o ka lauoho, ka hiki ʻana ke hana i nā wahi me kahi kaʻina purulent.

Inā ʻike ʻia kēia mau hōʻailona, ​​pono ia e nīnau i kekahi loea, no ka mea hiki ʻole ke mālama ʻia i ka dermatitis seborrheic e hoʻonāukiuki i nā ʻōmei like ʻole.

Hoʻolālā kuʻuna i nā patology

Pehea e hōʻola ai i ka dermatitis seborrheic i kahi hihia kūikawā e kau ʻia e ka mea loea. Pono e mālama ʻia ke ʻano o ka maʻi me ke ʻano hoʻohui. ʻO nā lāʻau lapaʻau i kuhikuhi ʻia e ke kauka, e hāʻawi i nā maʻi concomitant i ka mea maʻi, nā ʻano pilikino o ke kino a me ke ʻano o ke ʻano o ka pathological. ʻO nā lāʻau lapaʻau nui i kuhikuhi ʻia e kekahi loea no ka derorritis seborrheic, ʻo ia nā huaʻōlelo o nā lāʻau lapaʻau.

  1. Nā papa Antihistamine.
  2. ʻO ka lāʻau antifungal.
  3. ʻO nā lāʻau lapaʻau.
  4. Nā hui Antibiotics.
  5. Corticosteroids.
  6. Hoʻomoe ma muli o ke kaila salicylic a i ʻole zinc.
  7. Hoʻokaʻa
  8. ʻIli a me nā lau.

Hoʻololi pinepine ʻia nā antihistamines e hōʻoluʻolu i nā hōʻailona o ka maʻi, e like me ka hyperemia, ka ʻaʻa a me ka mālama ʻana i ka ʻili. ʻO nā huahana kūpono o kēia pūʻulu ʻo Loratadin, Telfast, Clemastine, Chloropyramine, Citrine.

Hiki ke kūʻai aku i nā ʻaina antifungal i kaʻaina i ke ʻano o nā aila, papa a i ʻole shampoo. Hoʻohana ʻia ka hoʻomākaukau ʻana no ka hoʻohana waho inā inā heorrorrric seborrheic i kahi ʻano maʻalahi a maʻalahi paha. No nā hanana koʻikoʻi nui, kuhikuhi ʻia nā lāʻau lapaʻau no ka hoʻohana ʻana i loko.

ʻO nā lāʻau antimycotic e pale i ka hoʻomohala ʻana o ka honu, e hoʻolōʻihi i ka hana hoʻōla. ʻO ka hapa nui o kēia mau lāʻau lapaʻau e hele mai i ke ʻano o nā aila, kaʻaila, a me nā maloʻi. I waena o kēia mau lāʻau lapaʻau, Ketoconazole, Clotrimazole, Bifon, Fluconazole i mea kaulana loa.

Hoʻokomo ʻia nā lāʻau hypersensitizing i ka intramuscularly a i ʻole intravenously. ʻO nā ʻōkuhi hyposensitizing maʻamau he sodium thiosulfate a me calcium gluconate. Kōkua lākou i ka hoʻopau ʻana i ka hoʻohālikelike, ka huhū a me ka ʻeha.

Hoʻopau maʻalahi ka maʻi huipū i nā wahi i hoʻopau ʻia o ka ʻili me nā maʻi antibiotics, ka mea a nā ka tetracycline series, no ka laʻana, ʻo Metacyclin. Corticosteroids

ʻO nā lāʻau lapaʻau maʻamau no ka lapaʻau topikal corticosteroid. ʻO ia mau lāʻau like me Cortade, Soderm, Lorined, Poltokortolon. Hoʻopau maikaʻi kēia mau lāʻau i ka huhū a me ka hyperthermia. Akā, ʻaʻole i'ōlelo ʻia no ka lōʻihi, ʻoiai lākou e hoʻohui.

Me ka dermatitis seborrheic, pili ka mālama i ka lawe ʻana i nā mea paʻakikī o nā huaora e loaʻa ai nā huaora E, A, C, a me B mau momona (pono nui ka B1 a me B2). Hoʻomaʻamaʻa pinepine, Multitabs, Alphabet, Hoʻomakekau no Perfectil i kēia hihia.

Hiki ke mālama ʻia i nā allergy "pale" ma ka home. E noʻonoʻo e inu i hoʻokahi manawa i ka lā.

ʻO nā hōʻailona nui a me nā hōʻailona o ka maʻi

ʻO dermatitis Seborrheic (seborrheic eczema) ma muli o ka hana o ka sebum nui e nā kelepona sebaceous. ʻO kahi hōʻailona ʻano o ka dermatitis seborrheic i manaʻo ʻia he ʻeha, hui pū ʻia e ka hoʻoneʻokeʻo ʻana o ka ʻili i kekahi mau wahi a me ka hoʻokaʻalulu scaly, ʻike mākou e like me ka dandruff. Inā mālama ʻia ka dermatitis, ma kahi hana ma hope, e lilo nā kaulike i nā pala.

ʻO nā hōʻailona o ka dermatitis seborrheic he mau rashes ma ke kino o nā nodules follicular kikoʻī, ua hui pū ʻia i loko o nā poli o ke kala melemele-ʻulaʻula a i ʻole ʻulaʻula. Plaky a Plaks, ʻano like me ke uhi ʻia i loko o ka palaoa, a hoʻomanawanui ka mea maʻi i ka ʻalā. ʻOi aku ka maikaʻi o ka hoʻokuʻu ʻole i ka mālama ʻana, inā ʻaʻole i loaʻa ka dermatitis seborrheic i kahi puka paʻakikī hou aʻe, e huli ka pōpoki i nā wahi erythematous me nā pala koko.

Ma muli o ke kaʻina lohi e lōʻihi ke ala, ʻike ka lāʻau ma ka ʻili, a laila hiki ʻole iā ʻoe ke hana me ke ʻole o kahi kaʻina i kapa ʻia "dermabrasion". Lawe ʻia ia i loko o kahi hale nani.

Kahi ʻia nā ʻaoʻao o ka derorritis seborrheic, e like me ka ʻike ma ka kiʻi ma lalo nei, ma nā wahi nui o ka hōʻuluʻulu ʻana o nā kelima sebaceous. Eia paha kahi mahele: nā maka a me nā wāwae, nā lehelehe, ma hope o ka pepeiao o ka pepeiao, ka pāpale, nā pale lima, nā lihi inguinal, navel a me nā ʻōpū o waho.

Hōʻike pinepine ʻia nā ʻōmumu o ka dermatitis seborrheic, ma laila e hoʻomaka me ka dandruff ma ke poʻo. A laila aia ke ʻula a me ka huli ʻana ma hope o nā auricles, ma nā ʻāpana o ka maka. Kūpaʻa, nā ʻāpana a ʻulaʻula a i ʻole paha ka hoʻonaninani ʻia i ka lauoho, kahi e hōʻeha ai i ka ʻeha a me ka ʻeha.

Hōʻike kikoʻī ka dermatologist i nā kiko o ka maʻi ma ka wikiō i hāʻawi ʻia.

ʻO nā kumu no ka helehelena

He maʻi paʻakikī a maʻi ka mālama ʻana i ka lāʻau lapaʻau. Ua hōʻike ʻia e nā ʻepekema ʻo ka dermatitis seborrheic i hōʻike ʻia i loko o ka poʻe me ka emi o ka pale ʻana.

ʻO ka staphylococcus bacilli a me nā pua hagi he huna i kekahi mau enzyme e waiho ai i ka seborrhea. I ka hōʻea ʻana o kā lākou helu i ke kino i kekahi nui, e nui ana ke ʻano o ke ola o ke kanaka - pilikia ke ʻano make, kū mai nā maʻi hormonal. A ʻo kahi hopena, mālama ʻia ka nui o nā kelima sebaceous a me ka hoʻokuʻu ʻana o ka momona, a laila ʻike ʻia ka maʻi bacterial a me ka huhū.

Ka hāʻawi ʻana i ka hoʻomohala ʻana i ka dermatitis seborrheic he mau mea e like me ka momona nui, ka inu ʻona, ke kaumaha ʻana o ka naʻau, ka genisismis predisposition, ka manawa o ka makahiki.

Nā hōʻailona o ka dermatitis seborrheic

ʻAʻole paʻakikī ke nānā i nā hōʻailona o ka dermatitis seborrheic. I ka hoʻomaka mua ʻana o ka maʻi, ʻike ʻia nā kaulike keʻokeʻo keʻokeʻo ma luna o ke poʻo, kahi mea ke nānā like me ka dandruff. Akā, ʻaʻole e like me derorritis seborrheic, ʻo ka dandruff ʻaʻole ia i hōʻeha i ka ʻeha a me ka ulaula hoʻi o ka ʻili. ʻO nā wahi ʻulaʻula, nā puka ākea o nā unahi a me nā ʻūʻī koko ʻaʻole paha e kū ʻia ma ke poʻo. Hoʻohui pinepine nā lula i kahi "lei" ma ke kihi o ka lauoho. ʻAno, ua lanakila ka seborrheic dermatitis i nā ʻāina hou, i ka maka, ka maka ʻulaʻula i ka ʻili o ka maka, e ala i nā puka purulent i ʻike ʻia i ka lae, ma nā puʻu, ma lalo o nā ʻēheu o ka ihu, ma nā puka pepeiao o waho. Me nā puka koʻikoʻi o nā dermatitis seborrheic, peeling a me nā ʻulaʻula hoʻi e hiki i ka ʻili o ka umauma a me nā lima.

ʻAʻole hiki ke hoʻomaka ʻia ka derorritis Seborrheic, hiki iā ia ke mālama ʻia me nā lāʻau lapaʻau a me nā kānaka olakino, akā hiki ke mālama ʻia nei i nā maʻi mālama lōʻihi ke hoʻopō nei iā ʻoe mai nā hōʻike hōʻoluʻolu o ka maʻi.

ʻO ka hopena ma kahi dermatologist me dermatitis seborrheic

ʻAʻole pono e hoʻomaka ka hoʻomaʻamaʻa ʻana o dermatitis seborrheic i ka hoʻohana ʻana i nā mea hoʻoponopono kanaka, akā, me kahi huakaʻi i ka trichologist a dermatologist paha. ʻO kekahi loea wale nō e hiki ke ʻike i ke kumu ʻo ke ʻano o ka peeling o ka māka, no ka mea ma lalo o ka inoa ʻo "dandruff" derorritis seborrheic, aila ʻona paha a dandruff e like me ka hūnā. He paʻakikī ke hoʻokaʻawale kūʻokoʻa i ke kumu o ka maʻi.

ʻO ka dermatitis Seborrheic he maʻi maʻi ʻeha. Wahi a ke Kuhina Ola, mai ka 3 a 5% o ka lehulehu ka maʻi i ka seborrhea koʻikoʻi, a mai nā pehu he nui o ka seborrhea, nā hōʻike ʻana o ka pili i ka dandruff ma ke ʻano o ka hōʻiliʻili ʻana o ka ʻili, e like me kekahi mau manaʻo, a hiki i 20% o ka poʻe o ka honua ke maʻi. ʻO ka derorritis Seborrheic account a hiki i ka 10% o nā kipa a pau i kahi dermatologist.

Ke hana nei i kahi maʻi maʻi, pono e hoʻokaʻawale kahi ʻokoʻa i nā maʻi ʻili e like me psoriasis, dermatitis atopic, kekahi mau maʻi o ka maʻi (ka mea kani), eczematide, a me nā ʻōhua ʻiwīwī. No kēia, lawe ke kauka i kekahi mau leʻaleʻa ili e hoʻolei i nā mikroscopic a me mycological Studies ma nā māla holomua. I kekahi manawa, ma ka loaʻaʻana o ka seborrhea, kahi noiʻi hou o ke kūlana hormonal o ka mea e pono ai e kuhikuhi i ka mālama kūpono.

Pehea e ho'ōla ai i ka dermatitis seborrheic

Pehea e kū ai i nā hōʻike o ka maʻi? He mea nui ia e hoʻomaopopo i ka derorritis seborrheic he maʻi lōʻihi o ka manawa o kēia manawa me nā manawa kala a me nā exacerbations.

E hoʻomanaʻo he shampoo kekahi shampoo, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hoʻōla i ka dermatitis seborrheic me shampoo wale nō. No kahi hoʻolālā kūpono, pono i kahi dermatologist e kākau i kahi laulā o ka hoʻomākaukau kūikawā - vitamina A, D, E, waikawa amino a me nā lāʻau lapaʻau e pili pono ana i ke kumu o ka maʻi.

Hoʻomaʻa ʻia nā hōʻailona o ka seborrhea e nā fungi pathogen o ka genus Malassezia, ke ʻano nui o ka nutritation no lākou ka hiʻu o nā kelena sebaceous. I kēia lā, ʻaʻohe nā lāʻau lapaʻau e hoʻāla i ka hana o nā kelila sebaceous, no laila ke nānā wale nei ka mālama ʻana i ka derorritis seborrheic. No laila, no ka mea, ke koho ʻia nā leʻaleʻa ma ke kino, ʻoi aku ka mālama ʻana me ka shampoos i loaʻa nā ʻano antifungal e like me cyclopirox a me ke ketoconazole, a me ka zinc pyrithione, makemake ʻia ka tar.

Inā ʻaʻole hiki ke mālama ʻia e ka derorritis seborrheic e nā lāʻau i luna, hiki i kahi dermatologist ke kuhikuhi i nā lāʻau lapaʻau i hoʻohui ʻia, kahi e komo pū ai nā hana hormonal a me nā antifungal. ʻAʻole pono ke hoʻohana pono ʻana iā ia iho i nā lāʻau like ʻole, ʻoiai lākou he nui o nā hopena ʻaoʻao a me nā contraindications.

Inā pili ka hopena seborrheic mālaʻa i ka ʻili o ka maka, hāʻawi ka lāʻau lapaʻau i ka hana kūpono no ka ʻili o ka maka, pinepine me nā lāʻau lapaʻau. I ka wā o ka hoʻomālamalama, pono ia e hoʻohana i nā huahana i ʻole e hoʻonāukiuki i ka ʻili, ʻoi aku ka maikaʻi o ka holoi ʻana i kou maka ʻaʻole i ka wai, akā me ka hoʻomaʻemaʻe hoʻomaʻemaʻe ʻia. Ua hōʻoia maikaʻi ʻo ia ka laina Sensibo o ka hui ʻoihana ʻo Bioderma iā ia iho.

He aha nā meaʻai e hoʻonani me ka seborrhea

Hoʻomaopopo ʻia nā mea maʻi me ka derorritis seborrheic e kaupalena i ka ʻai ʻana i nā loina holoholona, ​​spicy, goreng a me nā meaʻai momona, ʻaʻole e inu pinepine i ka kofe, inu ʻawaʻawa, ʻoiai nā huahana e hoʻonui i ka hilo ʻana o nā kumula sebaceous, ma laila e hoʻonui ai i nā hōʻike ʻana o ka seborrhea.

Hiki iā ia ke ho'ōla i ka dermatitis seborrheic me nā hopena pilikino, hana lākou me ka dermatitis me ka maikaʻi loa, i ka hui pū ʻana me nā lāʻau lapaʻau e hāʻawi pinepine i kahi hopena kūpono. ʻO ka pinepine, ma nā ʻano hana o ka hanana, ka hoʻohana ʻana o decoction o nā mea kanu, ka hoʻohana ʻana i nā mākaʻi a me nā lotions i ka wā o kahi exacerbation o ke kaʻina a me ke ʻano.

I ka wā o ka hoʻonāukiuki, i ka wā e hoʻomohala nui ʻia nā mea pale, ʻaʻole e aʻo ʻia nā mea maʻi e kipa ʻole i ka ʻauʻau, e noho i loko o kahi lumi me kahi microclimate wela a me nā mea i hele ʻole ʻia ka ʻili. I ka wā o ka kala ʻana, i ka wā ʻole o ka popo, he mea nui loa ia e mālama pono ai i ke ʻano o ka hoʻonāukiuki ʻana i ka dermatitis seborrheic. Hoʻomaopopo ʻia e hoʻohana i nā shampoos mālie me kahi hopena degreasing.

He aha ka dermatitis seborrheic o ke poʻo

ʻO kahi maʻi e hana ʻia e ka hana o ka maʻi pathogen Malassezia maʻi a me ke kumu holo ʻana i ka ʻaihue o ka ʻula he derorritis seborrheic (seborrhea). Ma ke kaʻina o ka hoʻomohala o ka pathology, hoʻonui nui i ka sebum, ua hoʻololi ʻia ma ka hoʻopohapiha e nā microorganisms pōʻino. I kēia hihia, ʻike nui ʻia nā pale kīwaha, kahi mānoʻo pōkole, flaky ma ke poʻo. Wahi a nā helu olakino, ʻoi aku ka maʻamau o ka seborrhea i ka kāne no ka mea e pili ana ka nui o kā lākou mau kāne i ke ʻano o ka hana ʻana o nā glace sebaceous.

ʻO ka mea nui i ka hoʻomohala ʻana o ka maʻi he maʻi i hoʻopaʻa ʻia e nā pua o ka genus Pityrosporum ovale. Ma kahi o 90% o ka poʻe i loaʻa i kā lākou hoihoi i ka ʻili, akā, hoʻoneʻe wale nō ka mea ola kino me ka kiʻekiʻe o ka hana ʻana i ka huna sebaceous o ka ʻili a me ka hoʻēmi ʻana paha i ka pale ʻole. He nui nā kumu o nā kūloko kūloko a me waho e hoʻonāukiuki i ka hoʻomohala ʻana o ka dermatitis seborrheic. Nā mea i waho:

  • hoʻoilina
  • pono ole, ke kaulike ole,
  • kūlohelohe,
  • pinepine nā kaumaha
  • kūmehu (nui loa)
  • H lahiki vitamin PP,
  • hipotermia,
  • ka hoʻohana ʻana i nā lāʻau lapaʻau (nā lāʻau noʻonoʻo psychotropic, hormone, antidepressants),
  • ka hewa o ka kime ma ke kino,
  • hoʻohana no ka hoʻomaʻemaʻe pilikino a me nā palapala hōʻiliʻili hale.

Nui a loaʻa nā kumu kūloko o ka seborrhea o ke poʻo. E pili ana kēia:

  • nā maʻi o ka pūnaehana o ka puni waena (CNS),
  • nā kulekele o ka ʻōnaehana endocrine, nā maʻi hormonal,
  • eha ala epilepsy
  • immunodeficiency state (AIDS, immunodeficiency congenital, HIV),
  • ʻO ka maʻi Parkinson.

ʻO ka hōʻailona nui o ka hoʻomohala ʻana i ka seborrhea ma ke poʻo wīwī. Hoʻomou pinepine ʻia nā pūlima o ka ʻili, ka manawa o ka exfoliation maʻamau o ka epidermis make ma kahi o hoʻokahi mahina. Ke loaʻa nei ka ʻili i kahi ʻeha, e hoʻi ka haki i ka lā 5-7 mau lā. ʻAʻole loaʻa nā manawa i nā seleka i nā manawa i hele i ke dehydration, kahi e hoʻonā nui ai nā dandruff ma ke poʻo. Aia kekahi mau ʻano o ka seborrhea, ka mea e hui pū ʻia e nā maʻi ʻano. ʻO ka dermatitis maloʻo:

  • ke ʻano o ka dandruff, ka mea i hoʻonohonoho ʻia i ka lei o ke poʻo a me ka ʻāʻī (i kekahi manawa e laha ana ma ka poʻo).
  • kau palena o ka maka o ka maʻi fungal,
  • nā ʻona o ke kāwele - maloʻo, ʻuʻuku, he ʻulaʻula hina.
  • ua maloʻo ka aala ʻole, ke wā e hoʻopili a i ʻole ai i ke poʻo, ua palupalu maʻalahi ke dandruff.

ʻO kahi ʻano momona o ka dermatitis seborrheic i hoʻokaʻawale ʻia. ʻO ia nā ʻolua:

  • unahi scales i exfoliated, hui pū, ʻokoʻa i loko o ka pua melemele,
  • ʻo kēia ʻano ʻōpoki paʻa i ka ʻili, a no ka pā ʻana i ka ʻili, hoʻokaʻawale ʻia e nā lapalapa nui,
  • lilo i lauoho hina, pili pū,
  • ua ʻulaʻula ʻia ka ʻili o ka maka, ʻāʻī, huhū, ʻike ka ʻūhū.

ʻO kekahi ʻano dermatitis kekahi maʻi maʻi. ʻO kēia mau ʻano seborrhea:

  • Haka ulaula ka ʻōmaʻomaʻo, ua hoʻokumu ʻia kahi lesion me nā kihi ʻili,
  • Hiki i nā kolamu me nā leʻalā keʻokeʻo a iʻa paha ke hoʻohui i loko o nā ʻōpū nui e kanu i ka ʻili o ka lauoho o ke poʻo.
  • i ka manawa pinepine, ua hoʻokumu ʻia kahi "lei seborrheic" - kahi palena ʻona o ka rashes,
  • ʻeha ka ʻāʻā nui,
  • i kekahi manawa he pōpō hina-hina me nā mea ʻala maikaʻi ʻole ma ka ʻaoʻao o ka fiona o ka seborrhea (inā i lawe ʻia, ʻike ʻia kahi ʻano uwē o nā ʻili).

Naʻi hoʻolika

I ka wā e kūpaʻa ʻia nā hōʻailona mua o ka seborrhea ma ke poʻo, pono koke e ʻimi i ke kōkua mai kahi dermatologist. Inā kū mai kēlā ʻano koi, kau kau ke kauka i kahi hōʻike hou me kahi endocrinologist, andrologist, nā maʻi maʻi maʻi hopohopo, gynecologist, psychologist, neurologist. E hōʻoia i kahi maʻi pololei, hoʻolohe ʻo ke kauka i ka hoʻopiʻi a ka mea maʻi.

A laila ua ʻike ʻo ia i nā kumu nui i ka hoʻomohala ʻana o dermatitis, ke nānā ʻana i nā wahi i paʻi ʻia e ka ʻōpū, loiloi i ke ʻano o ka lauoho a me ka ʻili. Ma hope o ka hoʻouna ʻana i ka mea maʻi e hoʻopaʻa i nā hoʻokolohua (OAM a me UAC). E ʻike i nā mea pili i ka pilikia a me nā pae o ka hormone, ua kuhikuhi ka loea i kahi hōʻike koko biochemical. Ke koi mau nei i ka ultrasound o ka ʻōpū o ka ʻōpū a me nā kelepaʻu thyroid.

Pehea e wehe ai i ka dermatitis seborrheic

Ma ke kānāwai, paʻakikī ke ʻano o ka dermatitis seborrheic ma ka maka a me ke poʻo. Pono ka mea maʻi e aʻo pono i ka mālama pono ʻana i ka lauoho a me ka ʻili, hoʻopili ʻia i ka pāʻai a me ka ʻai. Hoʻololi ʻia kekahi mau lāʻau lapaʻau no ka hoʻōla ʻana, a ua hoʻohana ʻia nā lāʻau lapaʻau kuʻuna a me ka physiotherapy. Ma mua o ka hoʻomaka ʻana i ka mālama ʻana, pono e kamaʻilio mau ʻoe me kahi loea.

No ka pale ʻana a me ka mālama ʻana i nā maʻi ʻoielo maikaʻi, pono ka mālama pono no ka māka me ka seborrhea e pono ai. Aia kēia mau hana i ka hoʻoneʻe ʻana o ka epidermis a me kahi hoʻohaʻahaʻa ʻana o ka hana o ka hūnā ʻia ʻana mai nā kelima sebaceous. Pono hoʻomaʻemaʻe maikaʻi nā huahana mālama a loaʻa i kahi hopena reenerative pono o nā hana palekana i ke kino.

Manaʻo ʻia ʻole ia e hoʻohana a hōʻemi paha i ka hoʻohana ʻana i nā mea hoʻonaninani, no nā mea hānai i nā pores a hoʻonui wale i ke ʻano o ka mea maʻi. ʻOi aku ka maikaʻi ma ka mālama ʻana i ka ʻili me nā mea pona ʻaʻole i loaʻa ka waiʻona (he mea huhū nui ia i ka ʻili, e hoʻolako i ka ʻimi ikaika ʻana i ka momona). Ke koho nei i nā huahana mālama, pono e kūʻai i nā mea i manaʻo ʻia e kāpae i ka seborrhea. ʻO kēlā mau shampoos, kaʻaila, losili ke hoʻohui i nā mea anti-inflammatory, antifungal a moisturizing element.

ʻO ka mahalo me kahi meaʻai kūikawā no ka derorritis seborrheic o ke poʻo he mea koʻikoʻi loa ia. ʻO nā pahuhopu nui o ka meaʻai:

  • ka hoʻoponopono hou ʻana o ka microflora physiological maʻamau,
  • ka hemo ʻana o ke kaiapuni e makemake ʻia no ka pālahalaha ʻana o ka ʻeha,
  • ka hana ʻana mai ka papa inoa o kēlā mau huahana allergen e hiki ai ke hoʻonāukiuki i ka hoʻomohala ʻana i ka seborrhea,
  • ka hemo ana i na mea olapa mai ke kino,
  • ka hoʻihoʻi ʻana o ka hana o ke kaili ʻana,
  • ka hoʻohui ʻana o ke kino me nā minamina a me nā minela.

Hoʻomaopopo nā Nutritionists i nā ʻano o nā meaʻai i hiki ʻole ke hoʻopau ʻia me ka dermatitis seborrheic. E pili ana kēia:

  • ulaula, momona a me ka palaoa,
  • nā huaʻomoʻa maikaʻi
  • hua ʻōpala
  • Ana Lio
  • nā lāʻau ʻai ʻili
  • meaʻai wikiwiki
  • ʻōpū.

ʻO kaʻai ʻana o ka mea maʻi e pono nā meaʻaiʻai wale nō. E pono e komo i ke papa papahele:

  • waiū waiʻa (kefir, ke kīwī, kēkē),
  • ka ʻai momona haʻahaʻa (kāwili a ʻai ʻia i ka veal, moa, kuhina, manuahi)
  • inu kaumaha (wai, wai, inu wai, inu wai ʻole),
  • nā huaʻai (currants, cherries, gooseberries, cranberries, watermelon),
  • nā iʻa ʻoki haʻahaʻa (steamed),
  • ma kahi liʻiliʻi he nui i ʻae ʻia i ka zucchini, paukena, asparagus, seaweed a me nā mea ʻai ʻē aʻe.

Ke mālama nei i ka dermatitis seborrheic ma ke poʻo me ka hoʻomākaukau a me ka hoʻomaikaʻi lāʻau lapaʻau

Pono ka derorritis Seborrheic i kahi hopena koʻikoʻi no ka mālama maʻi. I ka nui o nā hihia, ʻo nā mea lapaʻau e pili ana i ka hoʻohana ʻana i kekahi mau pūʻulu o nā lāʻau lapaʻau (nā papa, nā kapapena, nā inikua, nā mākaukau topical - ka aila, ka waiū, ka ʻona no ka seborrhea ma ke poʻo). ʻO ka hoʻomaʻamaʻa ʻana o dermatitis seborrheic o ke poʻo pono e kuhikuhi ʻia e kekahi kauka kūpono, ma hope o ka hana ʻana i ka maʻi kūpono. ʻO nā hui nui o nā lāʻau lapaʻau i kūpono no ka maʻi:

  • kekahaka
  • nā lāʻau lāʻau maʻi
  • antihistamines a me hypersensitizing nā lāʻau,
  • nā mea hoʻohana keratolytic
  • immunomodulators
  • lāʻau lapaʻau antifungal.

Hoʻokomo ʻia i loko o ka papa ʻaina me ka hoʻokō ʻana i nā ʻeha kino a me nā hōʻailona. ʻO nā papaʻai no ka mālamaʻana i ka dermatitis seborrheic

  1. Pono nā mea lawelawe antifungal no ka mālama ʻana o ka seborrhea scalp. Hōʻalo lākou i ka hana hou ʻana o nā microorganism o Malassezia, e wikiwiki ana i ka hoʻōla ʻana. Kēia mau ʻano lāʻau lapaʻau i loko o nā papa, i kuhikuhi ʻia no ka dermatitis koʻikoʻi. Lawe ʻia nā papa pākahi i nā manawa i kahi lā, hāʻawi ʻia ka dosage e ke kauka. ʻO nā lāʻau lapaʻau kaulana loa o kēia pūʻulu: Clotrimazole, Fluconazole, Ketoconazole, Terbinafine, Bifonazole, Beclomethasone, Hydrocortisone.
  2. Hyposensitizing a me antihistamines. Hoʻonohonoho ʻia lākou e hoʻoneʻe i ka puffness, ʻulaʻula a me ka ʻeha. Ua kuhikuhi ʻia ka dosage i kēlā me kēia kanaka, ʻo ka lōʻihi o nā lāʻau lapaʻau ʻaʻole pono ma mua o 8-10 mau lā. Hoʻohana pinepine iā Chloropyramine, Clemastine, Loratadine, Diphenhydramine, Diazolin, Suprastin.
  3. I kekahi mau hihia, pono nā systemic antibiotic. Pono lākou e mālama i ka dermatitis paʻakikī e kahi maʻi maʻi. Hoʻopili ʻia nā papa antibacterial mai ka seborrhea o ke poʻo me ka probiotics e pale ai i ka dysbiosis. Hōʻike pinepine mau i ka lāʻau tetracycline (Metacyclin, Doxycycline, Cefazolin) a i ʻole hui hoʻohui lāʻau (Metronidazole, Oletetrin, Levofloxacin. Ma ke ʻano he kānāwai, hoʻomaka nā antibiotika e hana i ka inalolo pīhoihoi, e emi ka haʻahaʻa.
  4. Hoʻomaʻamaʻa pinepine ʻia ʻo Dermatitis me nā lāʻau lapa keratolytic, e palalulu maikaʻi ana i nā ʻōpala pākuʻi, nā pale i paʻa i ka ʻili o ke poʻo. Hoʻopau maikaʻi ia mau papa i ka hui pū me nā mea hana antifungal. Hoʻohana pinepine ka Zinc a me ka hoʻomākaukau salicylic acid.
  5. ʻO nā Glucocorticosteroids i loko o nā papa i hoʻopau ai i ka ʻaihue. ʻO kēia ka hydrocortisone, beclomethasone, prednisolone, diprospan, prednisolone.

Pehea e pehea ai e mālama ai i ka dermatitis seborrheic ma ka maka?

Ke loaʻa nei nā hōʻailona o ka dermatitis seborrheic ma ka maka, he mau kānaka ka makaʻu a -ʻa. ʻO ka mea mua, ke hopohopo nei lākou no ka nīnau, he contorrous a pēpē paha seborrheic dermatitis?

Pono ia e hōʻoia hou i ka poʻe ʻike ʻole inā he contagious seborrheic dermatitis. ʻAʻole pili ka maʻi i nā maʻi maʻi, ʻoiai e hāʻawi ia i kekahi mea nui ma muli o ke ʻano heesthetic. He contagious derorritis Seborrheic. Inā ʻaʻole ka mea i ʻike i ke ʻano o ka dermatitis seborrheic, ke nānā wale i ke kiʻi a lilo nā mea a pau.

He mea kūpono ke noho koʻikoʻi ma nā mea e pili ana i nā lāʻau lapaʻau a me nā ʻōlelo a ka poʻe loea e pili ana i ka pau ʻana o kahi mau aʻoaʻo.

ʻO nā kumu no ke kumu o ka derorritis seborrheic, ʻaʻole koʻikoʻi loa ka nānā ʻana i ka mea ʻaʻole e pili ana ka mea maʻi i kahi meaʻai i wehewehe ʻia e ke kauka. Hāʻawi ia i ka hoʻohana ʻana o nā huahana wale nō ʻaʻole i hoʻonāukiuki i nā maʻi pā. Pono ia e hoʻemi i ka hoʻohana ʻana i ka mea paʻakai, nā mea ʻala a me nā meaʻono e like me ka mea hiki, e haʻalele i nā meaʻai starchy. Hōʻike ʻia nā huaʻai a me nā mea kanu hou inā ʻaʻole nā ​​hue hou mai ka derorritis seborrheic mai lākou.

Hoʻohana pinepineʻia i ka mālamaʻana i nā poni e loaʻa ana i nā ʻāpana antifungal:

  • Ketodyne
  • Nizoral
  • Lamisil
  • Mikospor
  • Clotrimazole
  • Bifasam
  • ʻO Cyclirox.

I ka ʻaʻole lākou e hōʻike i ka pono o ka mālamaʻana, ke kahakaha nei nā dermatologist i nā meaʻaila me nā hormones māmā (Elok). I kekahi e koho aʻe iā lākou he immunomodulators - ʻO Elidel a me Protopic. ^ E Ha yM. Mālama ʻia ka hoʻoilo ʻana o ka maka i ka hoʻohana ʻia ʻana o ka zinc, salicylic a me ka ichthyol poni, ka lāʻau lapaʻau Bepanten. I kekahi mau hihia, ua'ōlelo ʻia nā maʻi corticosteroids.

Hoʻohana ʻia nō hoʻi e hoʻohana i nā ʻanoila e pale ai i ka ʻili mai nā pathogens. Hoʻopili kēia ma nā huahana e pili ana i ka urea, tar sab, nā huahana ʻē aʻe me kahi kiʻekiʻe o ka waikawa, a me nā disinfectants.

Nā hopena hopena

I mua o ka seborrhea maloʻo, e ʻoi ʻia e holoi i ka maka me nā hopena wai o ka waikawa:

  • winika
  • paʻakai
  • paakai
  • lemon
  • huhū
  • sodium bikarbonate.

Ke pau ka nānā ʻana i nā hana koʻikoʻi, hoʻohana ʻia nā lāʻau lapaʻau me ka hopena exfoliating. Hāʻawi lākou iā ʻoe e hoʻomaʻemaʻe i kou maka o comedones.

Ke mālama nei i ka dermatitis seborrheic i nā keiki

Ke puka nei ka derorritis seborrheic ma ka maka o kahi keiki, hoʻomaka wale ka papahana hana ma ke ʻano o ka maʻi. ʻO ka maʻamau, ka derorritis seborrheic i loko o kahi mau keiki hou he papa benign, no laila, nalowale nā ​​hōʻailona o ka maʻi i ka manawaleʻa i ʻelua mau makahiki o ke ola.

Hiki iā ia ke hāʻawi i nā makuahine i ʻike i ka dermatitis seborrheic i loko o nā pēpē e holoi i ka poʻo o kā lākou pēpē i kēlā me kēia lā i ka hoʻomaʻemaʻe, e hoʻohana ai i kahi shampoo kūikawā, a laila e hoʻomoʻa i nā ʻili o ka ʻili a me ka pena i ka minima a i ka ʻaila ʻoliva. Ma ka maka ma hope o ka ʻauʻau, ʻoi aku ka maikaʻi o ka hāʻawi ʻana i kahi momona pale.

E makemake paha ʻoe e:

Hoʻolālā ʻano hou

ʻO nā kumu āpau o ka derorritis seborrheic, ʻo ka hoʻolālā hou ʻana no kēia maʻi e hōʻike ana i nā hopena maikaʻi loa. Hoʻomaopopo pinepine nā kauka i nā ʻano o nā ʻano kūlohelohe e kōkua i ke hoʻoponopono i kahi pilikia like. ʻO ka hoʻohana pinepine ʻia ka maʻamau:

  1. hui i kahi puna o ka waiʻaila me ka wai lemon,
  2. hoʻopili wai i ka ʻili o ka maka,
  3. kū i 10 mau minuke
  4. holoi, holoi me kahi lole hoʻoluʻu,
  5. e hoʻopili i ka aila oliva i kou alo,
  6. e maloʻo ia
  7. e holoi iā ʻoe iho i kekahi mau hola.

ʻO ke kumu o ka derorritis seborrheic ma luna o ka maka, ke holoi ʻana i ka ʻili me ka wai kai e loaʻa he hopena maikaʻi loa.

  1. e lawe i kahi kīʻaha, e ninini i ka wai mahana i loko ona a ninini i ka paʻakai moana.
  2. hui piha
  3. holoi i ka maka me kahi hoʻonā, e wehe ana i nā pores,
  4. hiki ke kau i kou maka i kahi kīʻaha
  5. ʻaʻole pōʻino ka loaʻa ʻana o ka wai i kou mau maka, me he mea lā e ʻauʻau ana i ke kai, he mea huhū paha, akā e nalo aku nei.
  6. ma ka hope o ke kaʻina hana, pono e holoi ʻia ke alo me ka wai anuanu, a laila hoʻomoʻo i ka maloʻo me kahi kāwele maʻemaʻe.

Kāohi

ʻOiai ma ke hoʻopau ʻana i ka hōʻailona o ka dermatitis seborrheic ma ka maka, pono e lawe ʻia nā mea pale aku:

  • pale i ke kaumaha
  • hele pinepine
  • hoʻokō i ka mālama ʻili
  • nānā i ka hana maʻamau i kēlā me kēia lā
  • hele i kēlā me kēia manawa i nā hokele balneological.

No ka mea e hoʻomanaʻo ʻia ka maʻalahi o ia kaʻi ʻana i ka wā e hoʻomaka ai e hoʻopau koke i ka wā o ka hoʻomaka ʻana o nā hōʻailona. ʻO kahi kipa hele wale nō i ka manawa loea e hōʻoia i ka hopena o ka hopena.

Nā kaʻina hana hoʻomaʻemaʻe

Me ka dermatitis seborrheic, pono ʻoe e holoi i kou lauoho a me ke kino me ka hoʻohana ʻana i nā shampoos antifungal. ʻO kēia nō hoʻi ke ʻano o ka hōʻoluʻolu.

  1. Ka Lāhina Nizoral. Ke hoʻohana nei i kēia lāʻau lapaʻau no 2-4 mau wiki, hiki iā ʻoe ke hōʻemi i ka nui o ka dandruff, e hoʻemi i ka hana hōʻeha. Ma keʻano he hapa o ka shampoo - ketoconazole, 2%, loaʻa kahi hopena antimycotic, hōʻemi i ka ulu ʻana o nā pua.
  2. ʻIli kapa ʻO ka ʻano o kēia lāʻau lapaʻau ka hoʻāla ʻia o zinc pyrithione. ʻO kahi hoʻomākaukau o kēia ʻano mea ka hopena antimicrobial, antifungal. ʻO ka shampoo e hōʻemi i ka pauku o ka ʻili, hoʻohemo i ka palupalu nahu.
  3. Keto helena. ʻO ka huahana paʻakikī e loaʻa i nā ketoconazole a me zinc pyrithione. ʻO ka shampoo lāʻau lapaʻau e hōʻemi i ka peeling o ka ʻili, kōkua i ke hōʻea i ka dandruff, i nā hopena antipruritic a me antifungal.
  4. Sebiprox. Loaʻa ia he hopena antimycotic, fungicidal. Ua hoʻohemo wale ʻia nā waiwai. Pono e hoʻohana ʻia kēia ʻano lāʻau i ʻelua ma ka hebedoma. I ka holoi ʻana i ka lauoho, hoʻopili ʻia ka shampoo i ʻelua, hoʻonui ʻia ka lauoho a me ke poʻo no nā minuke 5, a laila holoi ka huahana. Loaʻa ka hopena maikaʻi i hoʻokahi mahina.

He kūpono ka hoʻohanaʻana i nā shampoos e loaʻa ana i ka tar. ʻO sh shinoo Tar, e like me ka sabo sab, ka mea e kōkua i ka pale ʻana i ka dandruff, e hōʻemi ana i ka ʻeha o ke poʻo.

Hiki ke hoʻohana 'ia i nā koho me nā shampoos antifungal.

He mea nui e nānā i ka hoʻomaʻamaʻa o kaʻili. ʻAʻole e holoi i ʻoe iā ʻoe iho me ka wai pā, ʻoi aku ka maikaʻi e hoʻohana i nā hoʻomaʻemaʻe therapeutic, nā ʻūʻū a me nā aniani maka me nā mea antiseptic.

Maikaʻi ka ʻōpala Tar no ka hoʻomaʻemaʻe i ka ʻili. ʻO kēia hopena he hopena anti-inflammatory, ka hopena regenerative. Hiki ke hoʻohana ʻia i nā manawa a pau ʻoe i nā kaʻina wai.

Hana ʻia ka hoʻomaʻemaʻe kino ʻana me ka waika salicylic. Loaʻa ia i kahi hopena antimicrobial, kōkua i ka exfoliate i nā selela make o ka epidermis, a paipai i ka hoʻoponopono hou o ke poʻo a me ka maka.

Hoʻoholo ʻia no ka hoʻopili ʻana i ka ʻili

ʻOiai inā ʻoe e hoʻohana mau i ka shampoo kūikawā, ka umauma sab, ʻaʻole lawa kēia lawa e hoʻopau i ka maʻi. I ia mau hihia, pono ʻoe e koho i kahi aila maikaʻi (a i ʻole kaʻaila) no ka dermatitis seborrheic.

ʻO kaʻaila a me kaʻaila me ka hopena antimycotic e hoʻohana nui ʻia no ka seborrhea.

  • He kūpono no ka hoʻopili ʻana i ka ʻili Nizoral paona i loaʻa ke ketoconazole, kahi e kāohi ai i ka ulu ʻana o nā fungi. Hoʻohana ʻia ka lāʻau lapaʻau i nā ʻīlio me kahi uʻi ʻōpio i hoʻokahi manawa i ka lā, pono e hana ʻia nā lā he 2 mau pule.
  • Paila a meerosol Tsinokap. Ke hoʻohana ʻia kēia mau lāʻau i nā pae like ʻole o ka maʻi. I ke kumu hoʻohālikelike, me ka uwē ʻana, ʻoi aku ka maikaʻi e hoʻohana i ka aerosol. Hoʻopili i nā mea antifungal, aia ka ethyl alkohol, i loaʻa kahi hopena anti-inflammatory. No ka wīwīwīwīwīwīwīwīwīwīwīwī, hiki iā ʻoe ke hoʻohana i ka kaʻaahi Tsinokap. Hoʻokumu ia i ka hoʻoponopono kino o ka ʻili, e like me ka dexpanthenol i ka mana.
  • Nā Palakala Loaʻa i ke ʻano o nā aila, hoʻōla a me nā papa. He hopena antifungal. Hiki ke hoʻopili ʻia ʻia ka Ointment i ka umauma, maka. E hōʻemi ana i ka hoʻolālāʻana o ka dermatitis seborrheic.

Hiki ke noʻonoʻo ʻia ka maikaʻi no ka dermatitis seborrheic e loaʻa ana i corticosteroids, inā paʻakikī ka seborrhea e ka maʻiʻo. Hiki iā ʻoe ke hoʻohana i nā mea hana hormonal no kahi manawa pōkole e pale ʻia ai ka hoʻomaʻamaʻa ʻana a me ka hoʻāʻo ʻana i ka ʻili.

  • No kēia mau kumu, kūpono ʻo Triderm. He ona antimycotic, anti-inflammatory, antibacterial hopena.
  • ʻO ka aila Belosalik. E like me ka ʻāpana o ka lāʻau, ka salicylic acid a me betamethasone. Inā hoʻokō ʻia ka mālama ʻana me kēia lāʻau lapaʻau, loaʻa i ka mea maʻi he hōʻeha, nā huhū o ka ʻili. Ua loaʻa iā Betamethasone ka hopena anti-allergic.

  • Loaʻa ka hopena o Elidel i ka hopena anti-inflammatory, antipruritic. Hiki i kēia lāʻau lapaʻau ke lōʻihi no ka manawa lōʻihi, ʻae ʻia ka lāʻau lapaʻau no ka hoʻohana ʻana mai ʻekolu malama o ke ola. Hoʻopili ʻia ka ʻaila i ke kakahiaka a me ke ahiahi me ka ʻāpana manawaleʻa ma nā wahi ʻili i hoʻopili ʻia e ka seborrhea.
  • ʻAila ʻaila. Ke loaʻa nei kēia lāʻau lapaʻau i kahi hopena anti-inflammatory, paipai i ka hoʻoponopono hou ʻana i ka kiko. Hoʻohana ʻia ia i ka pō, ma kahi ʻāpana ʻokoʻa, hiki iā ʻoe ke hoʻohana iā ia i ʻekolu pule.
  • Sulfur, ʻaila hinu ichthyol i nā mea exfoliating. Hoʻohana ʻia kēia mau lāʻau i ka ʻili me ke ʻano ikaika o ka epidermis.

E mālama wikiwiki i ka dermatitis seborrheic, pono i ka mea maʻi ke lawe i ka nui o nā huaora:

  • Waiʻala A (retinol). Hoʻopili i nā hana hoʻihoʻina a me nā hoʻōla i ke kino, pili i ka synt synt o nā protein i nā membranes, e kōkua i ka hana maʻamau o ka ʻōnaehana.
  • Nā huaora B (thiamine, riboflavin, cyanocobalamin). Hāʻawi lākou i ka normalization o nā hana metabolic i ke kino, komo i ka synthesis protein, a hoʻomaikaʻi i ka ʻai ʻokoʻa o ke kino.
  • Waiʻala E (tocopherol acetate). Antioxidant. Hoʻokumu ia i ka regeneration ʻo ke kino, loaʻa ka hopena palupalu ma ka epidermis, a pale i ka hoʻokumu ʻana o ka sebum nui.

No ka hōʻoluʻolu i ka minamina, me ka hōʻike ʻana o nā maʻi kūloko i nā huahana lapuwale o nā fungi, hiki ke hoʻohana ʻia nā antihistamines. Kūpono i kēia pil zodak. Hiki iā lākou ke lawe iā 1 pc. ma mua o ka hele ʻana e hiamoe, ʻaʻole iʻoi aku ma mua o 1 mahina.

No ka hoʻomaikaʻi i ke kūlana o ka epidermis, hiki ke hana ʻia nā hana UV. ʻO ka hōʻike ʻana i ka lā he momona i nā fungi.

Nā hana kūpono

Holo aku i nā exacerbations o ka dermatitis seborrheic, ʻaʻole lawa ka hoʻohana ʻana i nā lāʻau lapaʻau mai waho.

No ka pono o ka lapaʻau, pono ka mea maʻi:

  • E nānā i ka maʻemaʻe o ke poʻo a me ke kino.
  • E hoʻomau i ka pale mau me ka hele wāwae i ka ea hou.
  • ʻAi maikaʻi loa, mai hōʻino i ka waiʻona, ka uahi, mea momona loa a me nā meaʻai me nā mea momona.

Pono nā lāʻau lapaʻau āpau e holo pū me kāu kauka. ʻOi ka palekana, ma ka maka mua, hiki i ka sabi tar ke hoʻomaloʻo i ka ʻili. Hiki i kahi mea loea ke hoʻoholo i ka lōʻihi o ka mālama ʻana a me ka nui o ka make ʻana o nā lāʻau.