Mālama

Mai nā hopena o ke kumu aʻoaʻo: 5 huna i nā mālama lauoho lauoho

Nui nā ʻano o nā lauoho, no laila ʻokoʻa nā ʻano like a mālama hoʻi iā lākou, akā i kā mākou aʻoiʻaoʻao i ke kumu o ka mālama e hiki ai iā ʻoe ke hoʻokō i nā hopena maikaʻi loa. Eia ʻelima mau mea huna mai Signorina.ru pono ʻoe e ʻike e pili ana i kou lauoho a he mea nani ia, hoʻomaikaʻi a nani hoʻi.

1. ʻO Shampoo i nā wā ʻelua.

ʻOi aku ka maikaʻi o ka hoʻohana ʻana i ka shampoo i ʻelua mau manawa (ʻelua mau wahi liʻiliʻi o ka shampoo ma mua o kahi nui): e kōkua ka mea mua iā ʻoe e hoʻomaʻemaʻe, a i ka lua - no nā kumu lāʻau a me nā mea hoʻonaninani. Inā hiki, e hoʻohana i kahi ʻauʻau Sipani e holoi i kou lauoho, e neʻe ana mai ka wai wela e mālama i ke anuanu. E hoʻopau i ka ua ma ka holoi ʻana i kou lauoho me ka wai anuanu no 15 mau kekona (a ʻoiai e like me kāu e hiki ai). Ke hoʻohana nei i kahi conditioner e hoʻoilo i kou lauoho i mea palupalu, voluminous a nani.

2. ʻO ka holoi ʻana i kēlā lā i kēia lā a holoi i ka lauoho.

ʻAʻole maopopo ka poʻe i ka pōʻino i ko lākou lauoho e haʻalele iā lākou i nā aila kūlohelohe. Ua lawa kēia e hana i kēia mau manawa 2-3 i ka hebedoma, a laila holoi me ka wai piha i ka wai. Pono kēia ʻano hana mālama lauoho e mālama i ko lākou ikaika.

3. Mai hoʻopuʻi a hoʻohui wale paha i ka lauoho maloʻo!

Hana ʻia kēlā mau hoʻomaʻamaʻa me ke kāwele, kuʻi a hala ʻole paha i nā manamana a hōʻeha i nā ʻokiʻoki, hoʻomāhele a haki hoʻi i ka lauoho. E hoʻoneʻe i ka wai nui, hoʻohaʻahaʻa i kou poʻo i lalo, e kāʻei i ke kāwele a puni iā ​​ia a ʻoli i ke kāwele.

4. Pono ka lauoho o 70% e hoʻomaka ʻoe e hoʻohana i kahi holoi lauoho.

Hāʻawi i kou lauoho i ka maloʻo a hoʻopau paha i loko o ke kāwele e pale aku i ka pōʻino mai ke ea wela loa e hoʻomaloʻo ana i ka lauoho maloʻo. Mai hoʻopaʻa i ka mea holoi kokoke i kou poʻo a hoʻohana i kou mau manamana hāmeʻa e hoʻokaʻawale i kou lauoho a ke hoʻomaloʻo nei. E hoʻohana wale i ka palaʻai inā hiki iā ia ke lele i ka lauoho me ka ʻole ke pale.

5. ʻO nā Omega-3 fatty acid ka mea maikaʻi loa no nā ʻōpala.

Hiki ke loaʻa i nā meaʻai, me ka nati, ke kīwī, kekahi mau huaʻaina a me nā lau ʻai, like hoʻi me nā iʻa wai anu e like me ka hiʻona, mackerel, sturgeon, salmon, a me nā lawaiʻa.

1. ʻAʻole maopopo ka lā i ka lā

E like me kāu e noʻonoʻo nei, ʻaʻole makemake ka ʻili a me ke lauoho i ke anana ʻana o ka lā, no laila pono lākou i ka pale. No ka hana ʻana i kēia, hoʻohana wau i nā mania kūikawā e poloka ai i nā hihi ultraviolet maikaʻi - e kōkua kēia i ka pale ʻana i ka brittleness a me ke kolamu o ka lauoho. E hoʻopili i kēia ʻuʻuki ʻaʻole wale ma mua o ke hele ʻana i ke kahakai, akā, ma mua o ka hele ʻana aku. ʻOi aku maikaʻi, ʻaʻa i kahi pāpale, ʻoiai no ka mea ʻoi i nā pōpoki mauʻa.

3. Mai poina e pili ana i ka pale wela

I ka wā e hana ai me ka hairdryer a i ʻole twist curl, e maopopo pono e hoʻohana i ka pale thermal. ʻIke nō mākou i ka hoʻoilo i ke kauwela ua hāʻule maoli ka lauoho, no laila ʻaʻole lākou mea e pili me ke kaumaha hou. E hoʻopili i nā huahana palekana thermal kūpono loa ma ka lōʻihi holoʻokoʻa o ka lauoho ke ʻole nā ​​aʻa a hoʻomau i ka hana ʻana. Hoʻonohonoho kēia mau kālā e hoʻopaʻa i nā lauoho āpau a mālama i ka makika o loko.

Shampoo: e hoʻolohe i ka ʻano

Nui nā kaikamahine no kekahi kumu e haʻalele i kēia mea nui i ka mālama lauoho, me ka manaʻo e hoʻomaʻemaʻe ke hana nui o ka shampoo, akā ʻaʻole mālama. No laila, i mea e hoʻopakele ai i ke kālā, kūʻai nui nā poʻe he nui i nā shampoos kiʻekiʻe. A he hewa nui kēia! ʻAʻole makehewa ka hapanui o nā ʻoihana loea i nānā nui i ka hoʻomohala ʻana i nā haku no kā lākou huahana. Hoʻopili i kahi hoʻomaʻemaʻe maʻamau, hiki i kahi shampoo maikaʻi ke pale aku i ka lauoho mai ka burnout a me ka maloʻo, me ka mālama mau i ka waihoʻoluʻu o ka lauoho.

No ke kauwela, koho i nā shampoos me nā keratin, nā huika silk, me ka wai niu a i ʻole aloe vera i ke ʻano. E kōkua kēia mau mea a pau i ka hoʻihoʻi ʻana i ka lauoho ma hope o ka hoʻolaha ʻana o ka lā a mālama i ka mako i loko o lākou.

ʻO ka mālama lauoho ma ke kauwela. 5 mau mea huna

ʻO ke kauwela kahi manawa kūpono loa no nā wahine a pau e hoʻololi a hoʻomaikaʻi i kona olakino. Akā, ʻike ʻoe, ʻaʻole hiki ke hui pū he hui hou, he nānā iki a nānā ʻia a he lauoho like me ka mauʻu.

ʻO ia ke kumu i mālama ʻia ai ka lauoho i ke kauwela he mau mea huna e kaʻana o kā mākou puke puke iā ʻoe. Ma hope o nā mea a pau, mālama ka ʻili a me ka lauoho i ke kauwela a lilo i ka mea nui i ka hoʻolālā maikaʻi.

5 mau mea huna. ʻO ka mālama lauoho ma ke kauwela.

Huna 1. Hoʻokomo i kahi pāpale a hoʻohana paha i nā shampoos kūikawā

Trite? Akā pehea ka manawa e ʻike ai i nā kaikamahine i nā pāpale i ke kauwela i ke kauwela? ʻOi loa aku inā he ʻae ia, pono ʻoe e pāpale i ka pāpale. Kōkua ia pale i ka lauoho mai ka lā a me ka makani wela. Inā ʻaʻole ʻoe i koho i kou pāpale kauwela hou, e nānā i ka ʻatikala kahi i hōʻiliʻili ai i nā pāpale hoʻonaninani a me nā kiʻi no kāu.

Inā ʻaʻole ʻoe he mea aloha i nā pāpale, e kūwila i ka shampoo maʻamau me ka shampoo me SPF factor. ʻAʻole wale kahi shampoo no ka mālama lauoho, akā ua lilo hoʻi i mea paʻa i ka radiation ultraviolet. Maanei hiki iāʻoe ke hoʻohui i nā waiila kūikawā, nā mea kanu paʻa ʻole me SPF, e mālama ai i nā curl mai ka dehydration. He maikaʻi maikaʻi ka Shampoo no ka mālama lauoho, nona nā aloe vera, ka waiu niu, nā paila pine pine, nā silk protein, nā hua poppy a me nā mea hoʻonaninani ʻē aʻe. ^ E Ha yM. Kōkua ia i ka hoʻopiha i ka lauoho me ka nui.

Manaʻo 2. Hāʻawi i ka hairdryer

I ka wā hoʻomaha o ke kauwela, e kiola i ka hao curling, ʻokiʻoki, lauoho, nā ʻano wela. ʻAʻole kūpono kēia koho iā ʻoe? A laila hoʻohui i nā shampoos me SP factor ʻōmaʻomaʻo huahana huahana no ka lauoho lauoho. ^ E Ha yM. A e hoʻomanaʻo, i kēia hihia, hiki i kou lauoho, ke kaumaha, hiki ke maloʻo a pono lākou e mālama pono i ka lauoho maloʻo. Me ka mālama kūpono, ʻaʻole wale ka lōlō a lilo i lauoho a palupalu, akā hiki nō hoʻi i ke mālama i kona ʻano olakino maikaʻi.

Manaʻo 3. Mai wikiwiki e hoʻoilo i kou lauoho

Inā hiki i ke kauwela ke hoʻoholo nei ʻoe e huli mai kahi brunette i loko o kahi ʻalaʻula, e hana mālie. ʻOi aku ka maikaʻi e ho'āʻo i kekahi mau kala waena. A i ʻole hiki iā ʻoe Nā pale limano ke kuhi. ʻO kahi koho ʻoi aku ka lewa no ke kala ʻana i ka lauoho i ke kauwela. A e kōkua mai ka lā iā ʻoe me kēia, no ka mea, e hoʻopau wikiwiki loa ka lauoho nole. No laila, hiki iā ʻoe ke hoʻololi i kahi blonde i kahi ala kūlohelohe.

Manaʻo 4. Hana i nā makika kūikawā no ka lauoho lauoho

Hoʻomaʻemae i kou lauoho me ka pelupalu moisturizing i kēlā me kēia pule, me ka aila. Hiki iā ʻoe ke hana cauterization - ʻo kēia ka mālama lauoho manaʻo e hana ʻia ana i ka salona. Ma muli o kēia kaʻina hana ua hoʻihoʻi ʻia nā wahi i luku ʻia. ^ E Ha yM. Eia kekahi, hana i nā masks no ka lauoho lauoho i kēlā me kēia pule, ʻoiai inā ʻoe e noʻonoʻo ʻaʻole. Hāʻawi kēia mau maka i ka hoʻoikaika a mālama paha i ka māno maoli o ka lauoho.

Uʻi lauoho lauoho

No ka lauoho lauoho : E kāwele i ka kala, kāwili me 1 tbsp. meli a noi no nā minuke 15-20. E holoi i ka wai mahana.

No ka lauoho maloʻo: 4 tbsp ninini ka ʻūhā 100 g i ka aila hinu a hoʻōla i kēia ʻano i palaki ʻia i hoʻokahi pule. E kānana i ka palu i mua o ka hoʻopili ʻana i ka maka. A kāpīpī i ka infusion wela i ke poʻo a me ka lauoho. Pono e mālama i kēia kohu no kahi hola, a laila holoi.

Inā makemake ʻoe i ka mālama ʻana i ka lauoho i ke kauwela e hoʻopau i ka home, a laila no ʻoe ua hoʻokūkū mākou i nā makika homemade maikaʻi loa no ka hoʻihoʻi ʻana i ka lauoho i loko o kahi puke.

ʻ 5.lelo 5. Hoʻopili i kou poʻo ma luna o ka paʻakai moana

E like me ʻoe e ʻike ai, e hoʻoheheʻe ka wai kai i ka keratin a me nā kīleʻa mai ka lauoho, a hoʻāhuʻe ka makani kai iā lākou a ʻokaʻaka. No laila, ma hope o ke kahakai, e holoi maikaʻi i kou poʻo mai ka paʻakai moana, ʻoiai inā e hana ʻoe i kēia mau manawa i ka lā. A ma kahi hihia mai hoʻohui i ka lauoho maloʻoa laila ʻaʻole lākou i hoʻokaʻawale ma hope. A i ka wā hoʻomaha, e hoʻomanaʻo e lawe i ka shampoo me ka keratin, nā silk protein a i ʻole ka vitamin E a me F.

Olga Salominskaya

Pane ʻo Edgar Mushulov, ka luna hoʻomalu o ke kākela ʻo MilFey Frunzenskaya:

  • Hoʻomaʻamaʻa pinepine i ke kauwela, holoi pinepine nā kaikamahine i ko lākou lauoho ma mua o ka maʻamau. Kūkaʻa ʻole i nā kākela he nui, ʻo ka holoi ʻana i kou lauoho i kēlā me kēia lā ʻaʻole pōʻino. I ke kauwela, he nui nā kaʻina hana e pili ana i ka ʻūlū. ʻO kēia ka manaʻo e loaʻa hou i ka pena i kēia. Hoʻomaopopo wau i kaʻu mau mea kūʻai e hoʻolohe i ke kino. Inā makaʻu ʻole ʻoe, e holoi i kou lauoho i kēlā me kēia lā.
  • E hoʻohana i nā shampoos kūpono. I ke kauwela, ua hoʻolaha wau (a e hoʻohana iā lākou iho) i nā shampoos hoʻomehana - nā mea e loaʻa ana i ka mint a me nā lemon balm extracts, no ka laʻana (hōʻoluʻolu lākou). Akā mai poina e pili ana i ka hydration maikaʻi, e like me ka lā a me ka wai paʻakai e hoʻomaloʻo i nā kī a me ke poʻo. Pākuʻi i nā shampoos hoʻomaʻemaʻe hohonu me nā moisturizer. A mai hōʻole ʻole i nā kaʻina kūikawā: hoʻolaha wau i ka "universal no ka hauʻoli."
  • Inā hele ʻoe i ka hoʻomaha ma nā ʻāina wela, e makaʻala loa i ka mālama lauoho. ʻO ka moana kai loko, hake i loko o nā loko, nā pā o ka lā e pili nui i ke kūlana a me ka maikaʻi o ka lauoho. Hoʻokahi manawa i ka hebedoma e pono ai ʻoe e hana i kahi kukui māmā o ke poʻo - e kau i kahi ʻōpala kūikawā a e hoʻomaʻamaʻa maʻalahi i ka ʻili me kou mau manamana lima, a laila holoi me ka wai mahana. Mai poina e pili ana i ka hānai a me nā moisturizing mask a me nā kaʻina, a ma lalo o ka lā, e hōʻoia e pili i ka aila a me kahi huahana palekana thermal (ʻae, pono ʻoe e pale ʻaʻole wale ka pehu o ke kino a me nā maka).

Aia a he nui nā mea hana e a‘ole au e kau aku ai i nā kaikamahine āpau ma ka papa kaukau. ʻO ka mea mua, he mau mea hoʻomaʻemaʻe ia: shampoo, scrub a mask - kōkua lākou i ka hōʻuluʻulu i ka lauoho a lawe aku i nā haumia, lepo o ke kūlanakauhale, ka hoʻohana ʻana i ke koena. Pono ʻoe i kahi shampoo a me ke kūlana, i koho ʻia ma muli o ke ʻano o ka lauoho a me kāu e pono ai. Pono nā huahana like ʻole no ka lole, pololi, maloʻo, aʻaila, lauoho pono. A, ʻoiaʻiʻo, kaʻaila kauoha no nā ʻōlima, pale palekana a me ka ʻahū ʻihue e hoʻohui i ka nui.

  • ʻO kaʻoiaʻiʻo, pono ke nānā pono i ke poʻo a me ka lauoho - a ʻaʻole hoʻi e like me ke kokoke ʻana ke kauwela. Ma hope o nā lā ma ke kai, e kipa aku i kāu stylist: e hoʻomaikaʻi ʻo ia ʻaʻole wale i kou tan a me nā ʻūlū i wela i ka lā, akā ʻo ke ʻano o kou poʻo - a koho i ka pono e pono ai.

Ka Hoʻolālā Hirst Shkulev

Moscow, st. Shabolovka, hale 31b, puka 6th (komo i ke alo mai ka Horse Lane)

Mask no ka mālama mālama kauwela: hoʻonui i ka hopena

Ka liʻiliʻi ka 1 manawa i kēlā me kēia pule, pono ʻoe e hoʻohana i kahi mākaʻikaʻi kiʻekiʻe. Ke hana nei kāna mau lālā hana i ka ulu maoli o ka lauoho, hoʻihoʻi ʻana iā ia a me ka hoʻihoʻi ʻana i ka ikaika. No ke kōkua ʻana i ka pūhui koʻikoʻi e komo i ka cortex lauoho, hiki iā ʻoe ke loaʻa ka mālama lapaʻau maoli home ma ka home me kāu puna punahele.

  1. Holoi lauoho me ka shampoo.
  2. E hoʻopili i kahi pale i nā kaula i hoʻomaloʻo iki me kahi kāwele a puʻupuʻu pono i ka lōʻihi, me ke kī ʻole ʻana i nā aʻa.
  3. Hoʻoponopono mākou i ka lauoho me kahi band elastic a kau i ka pāpale kamaliʻi ma luna. Hoʻanahana mākou me kahi kāwele.
  4. Hoʻokomo mākou i ka pāpale mai ka kāwele me kahi mea momona no nā minuke 5-7.
  5. Kakali mākou i kekahi 10 mau minuke a holoi i ka mask mai ka lauoho.

Hoʻopili ʻia ka lauoho ma hope o kēia kaʻina hana, nani a me ka elastic. Kaukaʻikaʻi ka mālama lauoho lauoho E kōkua ka mālama ʻana i kou lauoho a maluhia hoʻi i nā lā wela loa.

ʻO ka hoʻohui wale ʻana me ka lauoho i ke kauwela

ʻAʻole pono e makaʻu i ka hoʻohui ʻana i kou lauoho! He mea nui ka hana kūpono. Hoʻopili i kāu mau palaka palupalu maʻamau i nā lau a me nā mea hōʻuluʻulu lāʻau. I ka manawa like, e hoʻolohe pono i ka hana ʻia o ka lāʻau mauka, no ka laʻana, mai ka māla, birch, ka lehu a i ka ʻulika.

I ka manawa pinepine, loaʻa i nā pala pine paila ma ko mākou mau hale kūʻai. ʻOiai ke ʻano o ka ʻili a me ke kaiāulu, ʻoi aku ka maikaʻi o ka wā, ʻo ka bristles o kēlā ʻano a like ʻole, no ka mea, no ka pine nā hua lāʻau o ka lāʻau. ʻO nā kupa i loaʻa i nā kulu e hōʻeha i ka lauoho a hāʻawi i kā lākou kolana.

Puʻuwai lā no ka lauoho

ʻO ke kauwela he paʻakikī ia e hūnā mai ka lā, akā ʻo ka pale i ka lauoho he mea nui loa inā ʻoe e makemake e mālama i kou lauoho, maikaʻi a me ke ʻano. E mālama i ka sunscreen maikaʻi no ka lauoho - loaʻa iā lākou nā polimerika kiʻekiʻe kiʻekiʻe ʻaʻole wale ke ʻano ʻoniʻoni pale ākea i nā kime, akā e hoʻomaikaʻi nō hoʻi i ka lohi o ka lauoho.

Mai hōʻalo i ka headgear: ʻo kahi pāpale ākea pālahalaha ʻaʻole wale ia o nā mea i hoʻohui ʻia, akā he lā maikaʻi maikaʻi kekahi lā.

ʻO kahi koho maikaʻi no ke kahakai ke aila ʻōnaehana kūlohelohe. E hoʻopihapiha me ka almond, a ʻoliva a i ʻole aʻa i ka aila i kou lauoho ma mua o ka hele ʻana i ka sunbathe. ʻAʻole nānā ke kūleʻa o nā kūlima, akā ma ke kahakai ʻaʻole e nānā i kahi o nā wahi, akā e kōkua ke pale aku i ka maloʻo ma hope o ka ʻauʻau ʻana i ke kai a hoʻomehana ka lōʻihi.

Hōʻea ka lauoho lauoho: e hoʻoulu ai ma mua o ka varnish

No ke kauwela, ʻaʻole kūpono nā mea e like me nā varnish, nā ʻeke a me nā mousses. He ʻatikala nui loa lākou a hoʻopili ʻia, a hoʻopili paʻa i nā laka a me ka "neʻe" ma lalo o ke ʻano o nā kaila wela. Hoʻopili iā lākou me nā seramos indelible, sprays a me balms i loaʻa i nā silicones mea pono no ka lauoho. Ua holoi maʻalahi lākou me ka shampoo ulaula, ʻoiai ke pale ʻana i ka maikaʻi o ka lauoho a hiki iā ʻoe ke hana i nā ʻano nani. ʻO ka mea nui, ʻaʻole ia e hāʻawi i kēia mau kālā i nā aʻa. Hiki ke hoʻohana ʻia kēlāʻano like i ka lōʻihi a me nā hope o ka lauoho.