Kalauloa

Hōʻeuʻi lauoho a i ʻole traction alopecia

I ka manawa pinepine, ua hiki i ko mākou lauoho ke hōʻeha i ka hoʻoliʻi a me nā hopena maikaʻi ʻole o nā kumu o waho - ke kiʻekiʻe ʻana o ke anuanu, nā hoʻoiho ikaika ʻana, ka hopena o nā hihi UV a me ka ea wela i hoʻokumu ʻia e kahi hairdryer i ka wā e kulu ai, a me ka hoʻopiʻi pinepine ʻana i ka wā e hoʻopaʻa ai i nā huluhulu. ʻO ka hopena, hoʻomaka nā curl e hoʻolalupalu, loaʻa ke ʻano o ke kapa a me ka hāʻule ikaika loa i lalo. Inā ʻaʻole kū ka hopena o kēia hopena, a laila hiki aku ke kaldness, a i ʻole traction alopecia.

ʻO Traction alopecia kahi nalaula lauoho i pili i ko lākou hōʻeha. ʻAʻole e like me nā ʻano alopecia ʻē aʻe, ʻo ka hoʻomohala ʻana ma muli o ka hiki ʻole o ka hormonal, nā maʻi autoimmune, ka nele o nā huaora a me nā pilikia koʻikoʻi, ʻo nā kumu o kēlā baldness he irritants waho.

Hana ʻia ka maʻi ma muli o ka twulching pinepine o nā curl a me ke kāʻei ʻana i ka lauoho. I ka pilikia mahele ka poʻe i makemake:

  • pale i nā pale pale
  • Haliʻi kāʻei ʻoe
  • ʻaʻa i nā ʻōpiopio ʻAmelika
  • hana i ka lauoho me ka bouffant,
  • huki i ka lauoho i loko o pā,
  • hoʻohana pinepine nā curlers e hana i nā curls.

Laulā Aia nā poʻomanaʻo o ka lāhui Negroid e pili ana i ka alopecia mechanical, no ka mea, ua kokoke nā lauoho kuʻuna a pau i ko lākou lauoho. ʻO nā kāne, e hoʻokuʻu ana i ko lākou lauoho lōʻihi a kāʻei iā ia i loko o ka pony pony, hiki iā ʻoe ke nānā i nā pāpale bald ma ko lākou poʻo. No ka mea, he samurai Kepani, nā sumo wrestler a rockers he mau maʻi pinepine ʻia kēia maʻi.

Nā ʻano kumu traction alopecia. Hoʻohana ʻia ka hapa nui o lākou me ka hoʻohana ʻana i nā hiʻohiʻona paʻa. No ka laʻana, inā makemake ʻoe e hoʻopaʻa i nā curl i ke kāwili i ka aʻa a mālama mau paha i nā pou, hiki i kēia ke hana i ka hōʻeha o ka lauoho a me ke kūkulu ʻana i nā pōpō bald.

ʻO kekahi manawa hoihoi. ʻO nā poʻe aloha o nā kāhiko o kēiaʻano e pono e noʻonoʻo pono ma mua o ka hana ʻana i nā dreadlocks. Hoʻinoino loa ka hoʻohana ʻana i nā mea ʻenehana kūikawā, a ma hope o 4-5 mau hola o ke kapa ʻana o ka lauoho i wili ʻia i loko o nā pūpū, hiki i ka maka i kapa ke nānā aku i ko lākou hōʻeha.

Hoʻomaʻa ka hapanui o ka ʻeha loa i ka wā e hoʻohana ʻia ai nā mea kanu e palulu i ka lauoho ma mua o ka hoʻolalapa a hoʻōla ʻole paha.

ʻO ke kumu mua o ka alopecia traction-type ka hiʻohiʻona ʻia o ka lauoho lau hala ma ka lae, nā luakini, a ma kahi o ke kapa i ka ʻāpana.

A laila, inā ʻaʻole i hoʻoholo ʻia ka pilikia, e uhi ʻia ka ʻili i nā ʻāpana a i ʻole nā ​​ʻāpana ʻihi e hoʻoneʻe i ka ʻike maʻamau o ka oxygen i nā follicles. I kēia wā, hele a maloʻo loa nā kaula, ua nalowale ke kala maʻamau o ka lauoho a ʻike ʻia kahi ʻaoʻao.

ʻO ke kolu o ke kolu ke ʻano nei i ka hoʻokumu ʻia ʻana o nā pōkō pāpō. Laulā ʻike ʻia nā pahu bald nui i ka wahi i lawe ʻia ai ka ukana nui loa i ke kapa ʻana.

No ka laʻana, pili aku nā pōkoki pili pono i ka lei o ke poʻo i ke kāʻei ʻia kahi ʻoi ʻili a i ʻole ka hopena o ka lauoho ma luna o ka lae i kahi ikaika ikaika o nā ʻalā ke kū ʻia nā peʻa.

Naʻi hoʻolika

Inā hoʻomaka ʻoe e ʻike i nā pāpale bald, e kipa koke i ka trichologist. Hiki i kahi loea kūikawā i ka wā o ke nānā ʻana a me ka nīnau no ka mea maʻi ke hana i ka maʻi hoʻomaka ma mua o ka "traction alopecia" ma kahi ʻo ia e hōʻike ai i ka hoʻohui i nā huluhulu hakakā.

Akā ʻo ʻoe nō hoʻi ʻoe e hoʻomaʻamaʻa hou aku i haʻalele i nā mea ʻē aʻe o ka lauoho o ka lauoho, ʻo ia hoʻi:

  • Kuhi aku i ka trichogram,
  • e nānā i nā kino kūloko ma ka ultrasound,
  • kākau i kahi kuhikuhi no ka hōʻike koko no nā hormone a me ka laulā,
  • lawe i kahi pala mai ke poo e ʻike i ka ʻōpū a nānā iā ia ma lalo o ka mikroscope,
  • hoʻoholo i ke kūlana o ke kūleʻa ʻana.

I ka manawa ʻaʻole i ʻike ʻia kahi mau hōʻeha koʻikoʻi i ka wā o kēia hoʻokolokolo, hana ʻia kahi maʻi hōʻeha o ka hoʻoneʻe o ka lauoho.

ʻAʻole nui loa ka huhū o nā poʻe e loaʻa nei i ka traction alopecia. He lawa ke hoopau i ke kumu i pili i ka hoʻokumu ʻana o nā pāpale bald, a ma hope o kekahi manawa e lilo nā lauoho i nani a nani. ʻO ka mea wale wale nō i hiki ke aʻo ʻia i kēia hihia, ʻo ia ka hoʻoikaika i nā curls a hānai i nā follicle a i nā lauoho hou hou a nānā aku.

Inā mālama ʻole ʻia ka maʻi, a laila hiki ke hoʻomohala i ka lawelawe ʻana. I ka hihia a ua make mua nā follicles, ʻo ka hoʻoholo kū hoʻokahi wale nō e lilo i ka lilo ʻana e hoʻokele hala e pili ana i ka hoʻoili lauoho. Inā ʻaʻole ʻoe makemake e hoʻoulu i ka hoʻololi ma muli o nā contraindications, ʻo ka hopena o ke kau ʻana i kahi wig ka mea ala ʻo ia i waho o kahi kūlana.

Hoʻomaka

Hoʻokomo ʻia ka lāʻau lapaʻau e hoʻohana i ka pili ʻana o ka wahi nā mea ʻānuʻu like, shampoos a me kaʻaila i hoʻopili ʻia i ka ʻili o ka lauoho ma ka wahi o nā polu palapo.

E like me ke kānāwai, ua hoʻohana ʻia nā shampoos kūikawā e hoʻōla i ka ulu o nā lauoho: Friederm, Burdock, Horsepower, Rinofoltil "Kālila Paola", Vichy Dercos, Alerana, Fitoval a me nā mea ʻē aʻe ʻē aʻe.

ʻO ka hapa nui lākou he hopena anti-mycosis a me nā hopena anti-inflammatory, a me ka hoʻomaikaʻi ʻana i ka microcirculation o ka ʻili.

Paipai ʻia nō hoʻi:

  • pili i nā meaʻaila kūikawā a me kaʻaila ma nā wahi balding (waiū, hoʻēmi a me nā masks e pili ana i ka minoxidil, finasteride a me nā mea kino ʻē aʻe e ola ana i ke alopecia),
  • i ka uluʻana i nā vitamina kūikawā no ka ulu o ka lauoho, hiki ke kūʻai ʻia i ke ʻano me nā ampoules i loko o kekahi lāʻau lapaʻau.
  • lawe i loko o nā meaʻai lako e hoʻomaikaʻi ai i nā curl,
  • hāʻawi i nā hana maikaʻi a hoʻokumu i kahi hana o ka lā;
  • ʻai kahi meaʻai kūpono.

Inā hoʻokō ʻoe i nā koi āpau o luna, e hele koke i kahi o nā palupalu "naked" i loaʻa ka lauoho maʻamau.

ʻŌnaehana physiotherapeutic

ʻO nā manawa pinepine, ʻo dermatologists a me trichologists e kākau i kahi papa o nā kaʻina hana kūikawā, i mea e hoʻopili ai i ka holomua o ka microcirculation o ka ʻili. Mahalo i kā lākou hoʻohana, loaʻa i ka follicle ka lauoho ka mea pono e pono ai me nā mea waiwai.

ʻO nā mea kaulana loa:

  • ka huki ʻana o ke poʻo me ka lima lima paha a me kahi mea hana kūikawā,
  • darsenvalization, ke hoʻomohala ʻia ke kahe o ke koko e nā microdischarges o kēia manawa,
  • ka mesotherapy, e pili ana i ka manawa o ka hoʻōla i nā mea waiwai a me nā huaora ma lalo o ka ʻili.
  • ka plasmolifting, kahi i komo ai nā injecting a ke kanaka ou i lalo o ka ʻili (ʻoi aku ka maikaʻi o ka pale ʻana o ke kino a hoʻonui ʻia ka ulu ʻana o nā curl).
  • electroporation, ka mea e hāʻawi ai i ka hoʻomaka o ka lāʻau lapaʻau me ka hoʻohana ʻana i nā impulses uila.

Hoʻopau ʻia kēia mau hana āpau i nā keʻena olakino a i ʻole ke keʻena o ka cosmetologist. Ke manaʻo nei e loaʻa kahi hopena? E hele e hele i ka helu o nā papa i hōʻike ʻia e kāu kauka.

ʻAno ala

Ke kūpono nei i ka hakakā ʻana me ka alopecia mechanical, ua hoʻāʻo nā kānaka kūʻokoʻa i lākou iho - tincture, decoctions, masks a me nā ʻaila, hoʻomākaukau ʻia ma ke kumu o nā lāʻau lapaʻau. E hoʻomaikaʻi i ka microcirculation o ka ʻili, ʻo ia kahi hana;

  • meli
  • pua nani
  • wela ʻōpala wela
  • ʻO ka ʻaila kaumaha a i ʻole kaʻaina paha
  • kūʻai
  • popo palaoa
  • hua moa.

Mask Mustard

Hoʻomaʻo maikaʻi loa kēia lāʻau mālama i ka ʻili o ke poʻo a hoʻomaʻamaʻa i nā follicles me nā meaʻala maikaʻi. Ma hope o ka hoʻohana pinepine ʻana o ia mana maka, e lilo nā curl a nani a nani, a lolo koke nā lauoho follicle i ka lauoho piha.

Pono ʻoe:

  • 2 tbsp. la l pauku mustasa
  • 2 tbsp. la l wai hoʻolapalapa
  • 1 haole
  • 1 tbsp. la l hiha gula
  • 2 tbsp. la l aila ʻaila.

Hoʻomākaukau a hoʻohana:

  1. E hoʻohemo i ka wai me ka pua.
  2. E hoʻohui i nā yolk i ka slurry hopena. E hoʻomoʻa maikaʻi i ke kāwili ʻia me kahi ʻōpala.
  3. E hoʻohui i ka kōkō gula a hoʻohui i nā aila ʻoliva. E hoʻomohala hou i nā ʻike o ka ipu.
  4. E hoʻopili i ka gruel i ke poʻo.
  5. E kāʻei i ka pāpale cellophane a kāpī i kou lauoho i ke kāwele.
  6. Ma hope o kekahi mau minuke o ka paʻa ʻana pono e ʻike i kahi ʻūhā iki ʻana. Inā ʻaʻole ikaika, e kāohi i ka mask no nā minuke 40. Ma ke alo o ka tingling koʻikoʻi, ʻoi aku ka maikaʻi o ka ʻoluʻolu i nā minuke 10-15.
  7. E holoi i kou lauoho me ka shampoo.

ʻO ka papa ʻōlelo makemake ʻia he mahina, a kau ʻia i kēlā me kēia 7 lā.

Kupa mask

ʻIke ka poʻe āpau he momona ka waiwai mai ka aʻa o ka pebock (kaomi kīmaha) i nā huaora a me nā minela. ʻO ia ke kumu e noi aku nei i nā trichologists e hoʻohana i kēia huahana e hoʻoikaika i nā follicles.

Nā mea wai

  • 2 tbsp. la l aila ʻaila
  • 2 tbsp. la l kaumaha ʻaila
  • 5 ml hou i ka wai lemon.

Hoʻomākaukau a hoʻohana:

  1. Hoʻohui i 2 mau mau aila (castor a me ka burdock) i loko o kahi kīʻaha keramika.
  2. E kau i ka ipu i loko o ka ʻauʻau wai a lawe i kahi mahana o 45 degere. Hoʻopilikia kēia hoʻoneʻe maʻalahi i nā mea pono e pono ai o ka pā.
  3. E hoʻohui i 5 ml o ka wai lemon ma ka pohō o ka hopena.
  4. Hoʻihoʻi i ka huahana ma ke poʻo palupalu ma mua o ka holoi ʻana.
  5. E kipa i kahi massage o ka dermis no 5-7 mau minuke.
  6. Ua uhi ʻia ke poʻo i ka pāpale kirika a hoʻopili ʻia i ke kāwele.
  7. E kali i kahi hola.
  8. Ma hope o ka manawa i koho ʻia, holoi ʻia ka lauoho me ka shampoo (ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻoulu ʻana i ka lauoho).

ʻO ke papa o ka lapaʻau he mau mahina me ka hoʻohana ʻana i ka mask i kēlā me kēia 4 lā.

Kohu maʻa kumu

Kēia hahana loa kēia mea hana no ka hoʻopili maikaʻi ʻana me kāna hana - e wikiwiki ana i ka ulu a hānai i ka follicle lauoho.

Nā mea wai

  • 100 g o ka papaʻeleʻele keʻokeʻo,
  • 3 tbsp. la l wai hoʻolapalapa
  • 1 tbsp. la l wai lemon.

Hoʻomākaukau a hoʻohana:

  1. Kōleʻa i ka palaoa palaoa i ka wai kuke.
  2. Ma hope o hoʻokahi hola, kāwili ʻia i loko o kou mau lima a hiki i ke ʻano o ka hana.
  3. E hoʻokomo i ka wai lemon.
  4. E hoʻopili i ka hopena i loaʻa i ka ʻāpana basal o ke poʻo.
  5. Kolo me kahi kāwele.
  6. E kali i kahi hola. E holoi i ka wai mahana me ka hoʻohana ʻole i ka shampoo.

ʻO ka maʻamau maʻamau o ke kaʻina no 2 mau manawa i ka hebedoma.

He wahi koʻikoʻi! ʻO ka tincture e pili ana i ke kao wela i hōʻike ʻia i mea maikaʻi loa i ka hakakā ʻana i ka alopecia traction. Kolo ʻia aku ia me ka mākaukau ma kēlā me kēia pāʻai. Hoʻopili wale ʻoe i ka huahana i kahi wahi ʻōwili. ʻAʻole pono ke holoi.

Kāohi

Hōʻalo ʻia ka pale alopecia traction i ka wehe ʻana o nā mea hiki ke alakaʻi i ka lauoho. Pono ʻoe e ho'ōki i ka hana ʻana i nā pōkī paʻa, hoʻohui i kou lauoho, e huki paʻa i kahi bob. Manaʻo ʻia nō e haʻalele i ka perm a me nā hoʻohana pinepine ʻana o kahi hairdryer a me ka hao ʻana.

ʻO ke kūpono o ka hakakā ʻana o ka maʻi i kū pololei i ke ʻano o ka maʻi o ka maʻi. Inā ua hoʻomaka koke ʻoe e hoʻomohala i ka alopecia mechanical, lawa ke kāpae i ka mea pili i ka trauma a hoʻoikaika i ka follicle lauoho. I ka hihia o ka maʻi baldness koʻikoʻi, pono paha ka hana no ka transicle kaila.

Nā wikiō hoʻohana pono

ʻO Alopecia - nā kumu, nā hiʻohiʻona a me ka mālama ʻana.

Pehea e ulu ai ka lauoho maʻamau?

Hoʻoholo ʻia ka nani a me ka kūlike o ka lauoho e ka hoʻoilina. I ke poʻo, aia kekahi ʻāpana o nā lauoho follicle, kēlā me kēia i kēlā me kēia kūlana.

Hoʻolilo kūʻokoʻa nā mea pākahi o kēlā me kēia

  • Anagen. ʻO kēia ka pae o ka ulu o ka lauoho. Aia ia ka awelika o 3 mau makahiki, ma kēia manawa i ka manawa like 8387% o nā follicles aia ma ke poʻo.
  • Catagen. ʻO kēia inoa ka pae waena, kahi i ka manawa like 2-3% o nā follicles i kēia.
  • Kelepona ʻO ke kūlana hoʻomaha, kahi o 10-15% o nā follicles i noho ai, kahi hoʻomaha hoʻomaha ka lōʻihi ma kahi o 3 mahina.

Ke ulu nei ka ulu ʻana i ka hana o ka launa o ka lauoho ma ka hopena o ke kumu hope a make a hāʻule i waho. A laila hele hou ka follicle i ka alapine holoʻokoʻa holoʻokoʻa. ʻO ka maʻamau, ma kahi o hoʻokahi haneli mau lauoho e hiolo ana i kēlā me kēia lā, ʻoi loa ka lilo o ka lilo i ka wā i ka wā e holoi a kuʻi.

Inā wawahi ka kaʻau o ke ola o nā follicle no kekahi kumu, a laila hoʻomaka ka hana baldness a i ʻole alopecia.

Aia kekahi ʻano nui o ke alopecia:

Nā kumu hoʻolālā

Tropional alopecia he alopecia traumatic. Hoʻāla ʻia ka lauoho lauoho i kēia hihia ma ka huki pinepine ʻana o nā lauoho (trichotillomania), a me ke komo ʻana i kekahi mau kala.

I ka manawa pinepine, hoʻomohala ʻia ka alopecia traction i loko o nā mea e ʻaʻa pinepine ai:

  • Ma nā puaʻa ʻApika
  • ʻO nā huelo a me nā palaoa
  • ʻO nā lauoho lauoho e koi ana i ka huluhulu.

Hiki i ke kaona lauoho lauoho hiki ke alakaʻi i ka hoʻomohala ʻana i ka alopecia traction. No ka laʻana, inā uhai ʻoe i ka lauoho ma luna o nā curlers a hana maʻamau iā ia, a laila e hāʻule ka lauoho.

Hoʻomaʻamaʻa pinepine ʻia ka alopecia traction inā, i ka manawa like me ka hohola ʻana i ka lauoho, hoʻohana ʻia nā mea ʻūlū palu e hōʻuluʻulu iā lākou - nā hui no ka lauoho manuʻula e kūleʻa ana a kāliki paha. A ʻo ke kumu no ka maʻi baldness hiki ke decolving folliculitis, no ka mea, e pili ana ka maʻi lauoho lauoho.

Me ka alopecia traction, e lohi mau nā lauoho i nā wahi i ka visa a me ka lae. ʻOiai ʻo ka hoʻokalakupua o nā foci o ka baldness e hilinaʻi ʻia i ke ʻano o ka lauoho, ʻo ia hoʻi, e hoʻomaka ka lauoho i kahi e waiho ai i kahi o ka hoʻopiʻi koʻikoʻi.

I ka hoʻomaka mua o ka maʻi, ua hoʻomau nā wahi o ka erythema e hoʻopuni ana a puni ka follicles puka, kuʻi ʻia kekahi mau ʻeha ma ke poʻo. Inā hoʻomau ka hopena traumatic, a laila pae ʻia nā kaulike melemele i ka ʻili, hoʻomaʻemaʻe a ʻili nā lauoho. I ka hopena, hemo ʻole ka lauoho a hāʻule paha, a me ka palaka o nā baldness i luna o ka poʻo.

Nā Palapala Diagnostic

Hiki i ke Alopecia ke kumu i nā kumu like ʻole, no laila he mea nui e maopopo i nā kumu i alakaʻi ʻia ai ka lauoho. Hiki ke hana ʻia kahi hoʻomaʻemaʻe mua inā loaʻa i ka wā o ka hoʻokolokolo ʻana e ʻike ʻia ana ka hana o ka mea maʻi i ka hana paʻa ʻana me ka lauoho i hoʻohuihui ʻia a i ʻole me ka lauoho i kālai ʻia.

Eia nō naʻe, pono kahi maʻi holoʻokoʻa e kāpae i nā kumu ʻē aʻe o ka lauoho o ka lauoho. No laila, pono e hana i nā ʻano hoʻokolohua e hoʻoholo ai i ke kūlana hormonal, ke kāpae ʻole i ka maʻi a me nā maʻi fungal o ke poʻo.

Nā lāʻau lapaʻau

No ka hoʻopau i ka alopecia traction, pono ia e hoʻopau i ka traumatic factor.

I nā wahi mua o ka maʻi, ua lawa ia e hoʻololi i ka lauoho hiki i ka pilikia. Ma hope o ka hoʻopau ʻana i ka maʻi traumatic, ola koke ka follicles, a ulu iki ka lauoho i hope.

No ka hoʻoulu houʻana i ka lauoho hoʻōla hou, ua kauoha ʻia nā mea maʻi:

  • ʻAi ʻia kaʻai ʻana, ʻoiaʻiʻo hoʻi e lawa ka nui o ka protein a me nā mea momona i ka meaʻai,
  • Laha i ka hewa kino,
  • Lawa ke hiamoe, ho'āʻo e pale i ke kaumaha.

Hoʻohui ʻia, hiki ke kuhikuhi ʻia i ka lāʻau lapaʻau a me ka physiotherapy.

Me nā alopecia traction holomua, ʻaʻole maikaʻi ka loaʻa ʻana o nā ʻano mālama mālama. Inā make nā follicles o ka lauoho a ua hoʻokumu ke kino wili ma ko lākou wahi e like me ka epidermolysis bullous, a laila e hoʻihoʻi i ka ulu ulu kūlohelohe, hiki i ka hana ke hoʻololi i ka hana o ke kaila o ka mea hāʻawi a i ka lauoho pono o ka mea maʻi. Inā ʻaʻole ʻoe makemake e hana i nā hoʻokipa a inā paha he mau contraindications, ua hoʻoponopono ʻia ka hoʻoponopono ʻana ma kahi - nā wig.

Nā lāʻau lapaʻau

No ka hoʻoulu ʻana i nā follicle o ka lauoho, ua hoʻohana ʻia nā mea hoʻonaninani a me ka therapeutic, eia nō kēia:

  • ʻO nā shampoos kūikawā, nā maka, nā pale a me nā palona,
  • Hoʻoulu lauoho lauoho,
  • Nā kīʻaha no ka hoʻokele waha.

I kēia lā, e hoʻoulu i ka ulu o ka lauoho, e hoʻohana pinepine ʻia:

  • Minoxidil (Minoxidil),
  • Pili (Finasteride),
  • NuGenHP (NuGenHP).

Pono e hāpai i ka mālama ʻana o ka lāʻau ponoʻī i kēia mau lāʻau me ka hōʻoluʻolu ʻole ʻia, no ka mea i loaʻa kā lākou hoʻohana a contraindications a me nā hopena maikaʻi. No laila, hiki iā ʻoe ke hoʻohana i nā kālā wale nō ma ka loiloi o kahi kauka.

E like me ke kānāwai, i ka hoʻopiʻi ʻana i waho o ka mālama ʻana no ka alopecia, ua kuhikuhi ʻia nā mea ʻāleʻa i lalo. Koho ʻia ka pūʻali o ka paʻakikī i kēlā me kēia, ma hope o ke hoʻoili ʻana, kahi e hiki ai ke hoʻomaopopo i ka loaʻa ʻana o kahi kaohi o kekahi mau mea i loko o ke kino.

Physiotherapy

Hoʻohana ʻia ka ʻaoʻao kaʻao e pili ana i ka hana o nā lauoho follicle.

  • Massage e hoʻihoʻi i ke kahe koko a hoʻomaikaʻi i nā pono o nā follicles. Hoʻohana ʻia kēlā ʻano ʻano ʻano i ka mālama ʻana o ka moniletrix,
  • Hoʻolāʻau plasmolifting (hana ʻo PRP). Loaʻa kēia ʻano hana o ka hoʻōla ʻana i ka plasma o ka mea maʻi i lalo o ke poʻo. Hoʻohana ʻia ke kaʻina hana e hoʻoikaika ai i ka pale ʻana a hoʻomaikaʻi i ka ulu lauoho.
  • Mesotherapy - kahi hana e kau ana ma kahi papa o nā inikini o nā huaora a me nā minela ma lalo o ka ʻili. ʻO ka pahuhopu o ka mālama ʻana, ʻo ia ka hoʻomaikaʻi ʻana i ka meaʻai kūpono no ka follicular.
  • Nā ʻaeana ʻO kēia ʻano o ka mālama ʻana i ka baldness e pili ana i ka hoʻolilo ʻana i nā lāʻau lapaʻau e hoʻohana ana i nā pulses o ka manawa o ka uila.

Hoʻohana paʻa

No ka mālamaʻana i ka alopecia traction, hiki nō ke hoʻohana ʻia i nā mea kuʻuna e hoʻoulu i ka ulu o ka lauoho.

ʻO ka makaʻi meli. Hoʻomaʻamaʻa ka meli i nā follicles, no laila e hoʻohana pinepine ʻia kēia māhele i nā māka. Pono e hoʻohui i ka meli a me ka aila i loko o kahi hapa o ka meli - kahi kīʻaha o ke aila. Ka helu o nā mea i ka lōʻihi o ka lauoho a me kahi o ka lesion. Hiki i ke aila āpau. ʻO ke koho kūpono ʻo ia ka burdock, hale ʻoki a i ʻole i unine ʻia i ka lāʻau ʻoliva, akā hiki iā ʻoe ke lawe i kekahi mea e kokoke mai. Kūpō ka meli me ka aila, hoʻopili ʻia ka hui ʻana i ka foci o alopecia, ʻūhā iki iki, a laila e kahele ma ka lauoho. E kau i kahi pāpale no ka pā, e hana i kahi pāpale mai ka kāwele terry. Holoi me ka lauoho ma hope o hoʻokahi hola.

No ka hoʻouluʻana i nā follicles, hiki iā ʻoe ke hoʻohana i ka tincture o ke kīpiki ʻulaʻula i ka waiʻona. Mālama ʻia ke ʻano me ka ʻili o nā wahi ma kahi palupalu. Hoʻokomo i ka Tincture ka holo wikiwiki o ke koko, e hoʻomaikaʻi i ka mea kanu o nā follicle.

ʻO nā kumu o kēia ʻano alopecia

Ma mua o nā kiʻi he nui, ka traction alopecia ka mea kaulana loa i waena o nā ʻano ʻē aʻe, ʻoiai ua ʻike ʻia nā hōʻailona ʻano maʻi o ka ʻōhule. ʻO ke kumu nui o kēia patula, ʻo ia ka mea i ka Latin e haʻi nei ʻo "hoʻopaʻapaʻa", ʻo ia ka hoʻokō ʻana i kekahi mau ʻōkuhi ulu paʻakikī e huki i ka lauoho.

ʻO ka huluhulu maʻamau ka mea e hoʻoulu ai i ka maʻi a ma hope o ka lilo ʻana o ka lauoho:

  • Kahawai
  • Ka huluhulu me ka huluhulu.
  • Nā mea kikowaena.
  • ʻO nā huelo kiʻekiʻe.
  • "Hoʻopuka nā Africa."

ʻO ka manawa pinepine, hoʻomohala kēia ʻano alopecia ma hope o ka paʻa ʻana o ka lauoho mua. I nā huaʻōlelo hou, ma hope o nā hola 3-5 e kau nei i ka huluhulu paʻa, hiki i ka lilo ʻana o nā traumatic ka mea, e hoʻohewa ʻia e ke kiʻi, e pili ana i ka waihona o ke poʻo holoʻokoʻa, e hana ana i nā ʻano o nā ʻano like ʻole. Hoʻokomo ʻia ka maʻi e nā wāhine i hoʻohana ʻia e hoʻokolohua me ka lauoho.

Eia nō naʻe, ua komo nā ʻelele o ka hapalua ikaika, e hoʻokau mau ana i nā pigtails, bunches a me nā huelo, no ka mea wikiwiki nō hoʻi ka luhi a me ka milo.

I ka hoʻomaka mua ʻana o ka alopecia traction-type, hoʻomaka ka lauoho e hāʻule i kekahi mau wahi o ke poʻo:

  • ʻAe mau loa
  • Whiskey a me ka'āina
  • Māhele ʻāina.

Eia nō naʻe, nā poʻo kald a me ka manaʻo nui o ka baldness e hilinaʻi nui ʻia i ka huluhulu, a i ʻole, ma kāna wahi:

  1. Ma muli o ke kapa o ka lōʻihi o ka lāʻau, ua hoʻomaka nā lauoho i ka hāʻule i luna ma luna o ke poʻo.
  2. I ka hoʻokau ʻana ʻana i kahi bang, e hāʻule mau ana ka lima ma ka lae, e ulu ana i kahi wahi ikaika.
  3. Ke paʻa nei ka huelo, ua pā ka hapa o ke poʻo i kau ʻia ma luna loa.

Pono: ʻaʻole pono kēia ʻano alopecia e nānā lōʻihi a lawe i kahi papa o nā lāʻau lapaʻau - lawa ia no ka mea maʻi e pani i ka hopena o ka hoʻouka ikaika ma ka lauoho, a hoʻohana pū hoʻi i nā mea hoʻoikaika e hoʻihoʻi hou i ka ikaika, mānoanoa a me ke olakino o ka lauoho.

Hoʻomaopopo o nā alopecia traction

Hoʻokumu kēia pathology i ka mea maʻi i nā pae, kēlā me kēia mea i lawe i kekahi pilikia i ka mea maʻi.

Inā hoʻokaʻawale nā ​​mea āpau o ka hoʻomohala ʻana i ka maʻi i ka manawa, hiki ke lanakila ʻia nā alopecia i kēlā me kēia, ʻo ke ʻano mua hoʻi o ka hoʻomohala ʻana.

  1. ʻO kahi hana mua e pili ana i ka hoʻomohala ʻana o nā wahi o ka erythema a puni nā aʻa a me nā follicle e ulu mau ana. I ka manawa o kēia manawa, ʻeha ka manaʻo i kahi maʻi palupalu a me ke ʻano mau me ia ka "ʻano o ka lauoho," ʻo ia hoʻi, e holoi ana, hoʻohui, a pēlā aku.
  2. Inā ʻaʻole i hoʻokuʻu ʻia nā mea ākea a hoʻomau ka mea traumatic, a laila e hoʻomohala palalike nā lau a ʻāpana paha a kaulike paha i nā ʻaoʻao o luna o ke poʻo. Eia nō hoʻi i kēia hālea, lilo i mau maka i lalo, maloʻo a ola ʻole.
  3. I ke kolu o ke kolu, hoʻomaka ka lauoho lauoho a me ka ʻokiʻoki, ka mea e alakaʻi ai i ka hiʻohiʻona o nā pahō baldness a me ka ikaika ikaika o ka ʻōpū.

Ma ia manawa hoʻi he mea nui ia e hahai i kahi ʻai e komo wale ana i nā meaʻai maikaʻi a me ka meaʻai.

ʻAʻole i manaʻo ʻia ke ʻano o ka alopecia e pilikia a paʻakikī ka hoʻōla, ka mea nui ka hoʻomaopopo koke ʻana i ke kumu no ka hoʻomaka ʻana o ka lauoho i mea ikaikaʻole - a laila ma ke kumu mua e hiki nō e hoʻolilo i ka kulekele a mālama i ke olakino o ka lauoho.

ʻO wai ka mea hiki ke hōʻoki i ke alopecia traction?

ʻO nā ʻano o ka baldness e loaʻa i ka alopecia traction, ʻo ia ka traumatic ma ke ʻano. Hōʻalo ka lauoho i kēia hihia i kā lākou twitching pinepine (trichotillomania) a i ʻole hoʻohui i kekahi mau hiʻohiʻona.

I ka hapa nui, ʻike ʻia kēia ʻano alopecia i loko o nā poʻe e makemake i nā brains ʻApelika, nā kākā a paʻa a me kahi huelo, a me ka lauoho me ka lauoho. Eia nō naʻe, ʻo ke ʻano hewa ʻole no ka hana ʻana i kekahi a i ʻole kekahi hulu kino e alakaʻi iā ia. No laila, inā ʻoe e hana paʻa loa a pinepine i ka wā e hoʻopaʻa ana i ka lauoho i nā curlers, a laila ʻaʻole paha ka lauoho e kū a hāʻule i waho.

Aia nō paha e ulu ka traction alopecia i nā hihia i hoʻohana ʻia ai nā mea kanu me ke kūpaʻa ʻana. Ma ke ʻano he kānāwai, ʻo ia nā mea no ka curling a ʻae pololei paha i ka lauoho. ʻO kekahi kumu hou o ka maʻi hiki ke decolving folliculitis - hoʻopōʻino i nā ʻeke lauoho.

ʻO ke ʻano o ka hōʻike o ka nalowale lau o ka lauoho lauoho

I ka wā alopecia traction, heʻe ka ulu ʻana o ka lauoho ma nā wahi kino. Akā ʻo ke kiʻina kūloko o nā palule he mea pili i ka ʻano o ka lauoho, ʻo ia hoʻi, e hoʻomaka ka lauoho i nā wahi i hoʻopili ʻia ai lākou.

I ka hoʻomaka, kahi maʻi ma nā pōkole o ka lauoho e hana i nā wahi o ka erythema, ka mea i hui pū ʻia e nā hōʻeha hōʻeha i ka ʻili. Me ka hoʻomau i ka hōʻike o ka traumatic, ua hoʻomaopopo ʻia ke hoʻokumu ʻana o nā mele melemele-brown. I kēia hihia, hoʻomaka ka lauoho e wāwahi a palupalu. ʻO ka hopena, hoʻokiolo ʻē a hāʻule paha a uhi ʻia ke poʻo i nā pāpale o ka palu.

ʻO nā koina e hoʻohana ai i ka hōʻoki ʻana no ka lauoho

I mea e hoʻopau ai i ka maʻi, pono ʻoe e hoʻoholo i ke kumu o kēia hāʻule ʻana o ka lauoho. No kēia, ua lawe ʻia ka hulu o ka mea maʻi. Pono hoʻi e kau i nā hōʻike kūpono.

Inā ua ʻike ʻia ka maʻi i ka hoʻomaka ʻana, a laila hoʻololi ka lauoho kaila i kūpono ke kūpono i ka pilikia. Ke hoʻopau ʻia ke kumu traumatic, wikiwiki koke ka follicles. Lālina, hoʻolaʻa ʻia ka physiotherapy, me ka mālama ʻana i ka lāʻau lapaʻau. Hiki iā ʻoe ke hoʻohana i nā hoʻoponopono kūlohelohe.

Inā he alopecia ka alopecia, ʻo ia hoʻi, ua make ka follicle lauoho a puka a pehu nā iwi ma ko lākou wahi, a ʻo ia wale nō ka mea hoʻonā wale i ka lauoho lauoho.

LOHE LOHE
lauoho ma na kane

Hoʻopili wau i nā hana hoʻokiʻekiʻe a i kēia manawa aʻo mua ka hoʻokūkū hoʻokūkū. E hala mau ʻia paha ma kahi o 2 mahina, no laila ʻaʻole wau makemake e hoopanee i kēia pilikia no ka lōʻihi. Pehea lā ka lōʻihi e pono ai iaʻu ma hope o ka hana, a ma ka laulā nāu e pono ai iaʻu e hoʻomaha i ka haʻuki?

Ma ke ahiahi maikaʻi, e haʻi mai iaʻu, ma hope o ka lili ʻana o ka lauoho, hiki iā ʻoe ke hoʻomau i ka hoʻohana ʻana i ka minoxidil, hoʻokō i ka lūlū o ke poʻo e mālama i kou lauoho.

Nā Hōʻike Hoʻomaʻi
Hfe

Jura, 8 ʻAukake 2018 Maikaʻi maikaʻi! Ka noʻonoʻo ʻana e kipa aku iā ʻoe.

Ilya. Krasnodar, Iulai 13, 2018 Makemake au e hōʻike hou i koʻu mahalo i nā limahana lapaʻau a pau! Hoʻomaikaʻi kūikawā iā ke kauka Oksana Nikolaevna! Ua hana ʻo ia iaʻu i 3 manawa.

Ka Luna Hoʻokele Kauka
HFE, Hoʻokele Trichologist

Hoʻololi ʻokoʻa i ka lauoho lauoho traction

• Nā lawena alopecia Hōʻike ʻia ia e ka lilo ʻole o ka lauoho i ka lesion a me ka hele ʻana o nā lauoho hiʻona i ke ʻano o kahi "hōʻailona alohilohi". Kahi iki ka lihilihi o kēlā lauoho ma kahi kokoke i ke poʻo a ʻoi aku ka nui i nā wahi mamao loa mai ka ʻili o ka ʻili, e hāʻawi i ka lauoho i ke ʻano o kahi "hōʻailona alohilohi". ʻO ka ulu uluʻana o ka lauoho i ka foci o alopecia areata e māmā maʻalahi loa.

• ʻO Dermatophytosis o ke poʻo ʻoki ʻia kokoke i ka ili o ka ʻili me nā koʻokoʻo o ka lauoho a hōʻike ʻia e ke ʻano ʻōwili a / a i ʻole nā ​​mumū. ʻO kekahi foci o dermatophytosis o ke kuʻemaka o ke poʻo ke nānā ʻia ma lalo o kahi kukui kukui (nā kukui hihiu. Hiki i ke nānā loiloi me ka KOH ke hōʻike i ka dermatophyte. I kekahi manawa pono ke nānā ʻana i ka moʻomeheu moʻomeheu i nā lauoho a me nā unahi.

• Scarring alopecia (lichen planus a ke poʻo i hoʻohālikelike ʻia i ka folliculitis) e hōʻike ʻia e ka hāʻule ʻana o ka follicle o ka lauoho a me ka nele o ka lauoho. Hoʻokumu ʻia nā scars ma ke poʻo a me ka loli pigmentation.

• ka lau o ka lauoho Telogen (ka lauoho lauoho postpartum) i ka pili o ka lauulu postpartum a hiki ke hiki mai ma hope o nā hanana koʻikoʻi, e like me ka hōʻeha ʻana a i ka maʻi hōʻeha, aʻo ka lau o ka lauoho lauoho e hoʻoiho i ka emi ʻana o ke kumu o ka māka piha loa, ma ke kūpaʻa ʻana i ke kumu kumu nā lauoho ʻē aʻe me ke alopecia traction.

• ʻiliʻili ka Androgenetic alopecia i ka lauoho waena o ke poʻo i nā wahine a ma ka lei a me nā luakini o nā kāne. I ka poʻe wahine me nā hōʻailona like, pono e hoʻokaʻawale i ia mau maʻi hormonal e like me ka hirsutism, amenorrhea, a i ʻole ka infertility.

Nā kiʻi haukapila

Hōʻike ʻia ke kiʻi o ke kino o ka alopecia traction e ka liʻiliʻifaction o nā wahi iʻoi aku ka naʻau o ka lauoho, ke kuhi nei ka haʻalele ʻana i ka hopena maikaʻi ʻole ma ka lauoho, ke kino kūlohelohe a i ʻole.

ʻO nā twitching pinepine, ʻo ka hoʻopiʻi hewa ʻana a me nā mea pili i nā huluhulu kino e hoʻokūkī ai i ko lākou poho. Eia kekahi, ʻoi aku ka leʻa o ka lauoho e hoʻolaha ʻia e:

  • nā ʻili paʻa
  • curling pinepine o ka lauoho
  • mau ʻeke kikowaena
  • huluhulu kime me ka lole hipa,
  • e kau ana i nā wigs kaumaha
  • kemika kūwaho a me ka curling,
  • ka hoʻohana pinepine ʻana o ka holoi lauoho.

Laulā ʻo ka lauoho e pili loa ana ma ka lae, ma ka ʻāʻī a me ka ʻāpana kino. Hiki pū iā lākou i kahi mahele wahi, ma waena o nā pigtails.

I ka hoʻomaka mua o ka alopecia traction, hana ka foci o erythema e pili ana i nā ʻōpū o nā lauoho o nā mea i hoʻowalewale ʻia, ka mea i ʻike ʻia me ka ʻeha e ʻike ʻia i kēia wahi.

Inā i kēia wā e hoʻomau i ka hoʻolaha ʻana i nā mea kue, hoʻomaka ka maʻi ke ʻano o nā unahi ʻāpana kala-brown. A aia i kēia hana, hoʻomaka ka nāwaliwali o ka lauoho, ukali ʻia e ka nalowale.

I ka hoʻomakaʻana o alopecia, hiki i kekahi o nā mea maʻi ke uhai i ka lauoho e loaʻa ʻole kahi ʻano ʻeha a me nā hōʻailona ʻole o ka peeling. ʻAʻole haʻalele ʻia nā foci i nā mea kanu, akā loaʻa nā lauoho o nā lihi like ʻole, i kekahi manawa ke hoʻomaopopo ʻia ka hoala ʻana o ka lauoho bristle.

ʻO nā ʻano hana

Mai haʻalele i nā hana kuʻuna e kū i ka alopecia traction. I ka hui pū me nā hana ʻē aʻe, hiki ke lilo iā lākou e like me ka mālama ola pono.

ʻO ka makaʻi meli. ʻAʻole hele ʻole kekahi, ʻo ka meli i hoʻohana pinepine ʻia i nā huahana lauoho. ʻO ka mea huna o nā hopena me kēia hua mea i loko o ka hoʻoulu ʻia ʻana o nā follicles. No ka hana ʻana i kēia, ua hui ʻia ka meli ma nā hoʻohālikelike like me ka aʻa ʻole i hoʻohana ʻia. Hoʻohui ʻia ka hui ʻana o ka aila a me ka meli i nā lepa e hoʻopilikia ʻia e ka alopecia a ʻūpū ʻia me nā neʻe palupalu, a ke kāʻalo wale nei ma luna o ka ʻili holoʻokoʻa o ka lauoho. A laila hoʻopaʻa lākou i nā mea āpau me ka pāpale kaukau, a no ka mea hoʻi e hoʻomaikaʻi i ka hopena, e kāʻei lākou i ke kāwele mahana e puni ana i ke poʻo.

Inā hele aku kahi kūloko ma ka meli, hiki mai ke kōkua ka wai ʻalani me ka ʻāpana ʻulaʻula. Pono e kāʻili ʻia ka hopena hopena i loko o nā wahi, i nā wahi i hōʻemi ʻia ai. Hoʻokomoʻo Tincture i ka wikiwiki o ke koko, e hānai koke ana i ka follicles.